Nu cred. Specifica undeva asta? Poate ne lamureste @Claudiu Farcas.
Versiune printabilă
@Lensflare
Daca X nu stie sa dea comanda online, si atunci iti iei adio de la comision. Asa ca e un win mic pentru magazin, afiliatul nu pierde nimic in cazul in care clientul nu stie sa faca comanda online. Corelati ca acum au intrat niste campanii la TV si se educa o anumita categorie de clienti, clienti care nu erau obisnuiti sa comande online dar care daca sunt asistati in comanda online pe viitor sigur vor mai comanda si vor ajunge pe eMAG si prin linkuri de afiliere. Hai, ca nu trebuie sa va explic eu! ;)
Avem in vedere comisionarea totala, acesta e obiectivul nostru, asteptati un pic sa evaluam ce se intampla cu acel widget. Se aduc de multe ori niste chestii in fata (inclusiv eu imi faceam cateva probleme false cand nu stiam toate detaliile) care in fapt nu impacteaza deloc afiliatii. Astept in continuare sugestiile voastre pe mailul de support, au fost doua persoane care au spus ca solicita niste lamuriri si nu am vazut sa primim mail. Daca considerati ca aveti probleme, contactati-ne ca sa va putem ajuta.
Niste cifre interesante aici. Focusati-va si pe aceste produse.
Lucrurile nu sunt chiar in alb sau negru, mai exista posibilitatea in care clientul stie sa faca comanda online si e nehotarat in anumite privinte sau poate doreste detalii suplimentare (referitor la produs, la comanda etc), e foarte normal sa se intample acest lucru. Oamenii in general au tendinta sa intrebe, mai ales pe online.Citat:
Daca X nu stie sa dea comanda online, si atunci iti iei adio de la comision. Asa ca e un win mic pentru magazin, afiliatul nu pierde nimic in cazul in care clientul nu stie sa faca comanda online.
Si in acest caz tot iti iei adio de la comision!
Personal consider un win putin mai mare pentru magazin, dar am inceput sa ma obisnuiesc cu astfel de lucruri, probabil asta e trendul.
draguta sigla http://blog.profitshare.ro/wp-conten...share-logo.png
Cand apare noua versiune ?
"la inceput de aprilie"- pana atunci vine iarna in Africa de Sud :D
Azi ;) Aprox. aceeași dată ca anul trecut.
Param, pam, pam: Lansare Private Beta Profitshare 2.0 - Marketing afiliat - Profitshare Blog
Pe langa eMAG si Flanco (despre care se stia de ceva timp) apar PCfun si electrofun in Profitshare 2.0
Faza buna e ca mai avem o luna la dispozitie ca sa tot adunam comisioane "intregi".
... intre a vrea si a putea ...cale lungaCitat:
Ne propunem ca Profitshare 2.0 sa fie cea mai peformanta retea de afiliere din Europa Centrala si de Est
Pana acum neinteresant.... sa vedem platforma v.2
Poate ne pune cineva la dispozitie noul TOS, ca sa avem timp sa facem modificari unde e cazul.
Widgeturi Profitshare redesenate puteti vedea la mine pe blog: Claudiu FARCAS - Blog Marketing afiliat, Google AdWords, Promovare Online
Acestea vor fi afisate la toti afiliatii Private Beta in scurt timp. Urmariti blogurile afiliatilor Profitshare.
Ce comision se practica pentru PCfun, ElectroFun si Flanco?
Nu am vazut nicaieri specificat daca vor fi doar advertiseri din sectorul IT sau daca vor fi si din alte domenii cum ar fi fashion, etc.
Stiti cev legat de acest lucru ?
@adstart probabil vor fi din toate domeniile din moment ce isi propun "ca Profitshare 2.0 sa fie cea mai performanta retea de afiliere din Europa Centrala si de Est, care sa livreze cele mai bune rezultate, atat pentru afiliati cat si pentru advertiseri". (via pahomi.ro)
Bineinteles! Surprize foooarte curand! ;)
Pe profitshare.ro avem un mic formular pentru cei care sunt interesati sa intre in private beta ;)
Daca intram in BETA mai putem genera vouchere? :)
Nu, asa cum s-a anuntat, in Profitshare 2.0 nu se vor genera vouchere.
Eh, nu sunt chiar atat de curios. :D
m-am inscris si eu in lista de asteptare :) abea astept sa testez si eu in toata reteaua mea de siteuri :)
Si eu am facut solictiare pentru private beta, mi-era dor de Flanco.
+1 pentru bannere
Mai vreau un ultim voucher eMAG și bag și eu solicitarea! Sunt nerăbdător!
Am trecut azi la profitshare 2.0 . Parca regret si sunt intristat cat vad cate retineri/impozite se aplica :( Astept sa vad prima plata sa vad exact cu cat raman. Am ales impozitarea cu 16% ... :(
Legat de platforma? Lucrurile par interesante dar totusi mi-as fi dorit mai multe informatii: cum ar fi sursa promovarii (facebook, ppc , site )
Ar fi frumos daca se poate face o legatura din platforma cu contul de bitly. Linkurile scurtate prin site sa apara si in contul bitly.
Surpriza widgetul din site s-a transformat si apare si publicitate flanco, fara ca eu sa fi dorit asta.
16% iti este oprit din castig? Daca este asa nu este exagerat de mult, este destul de ok, normal ca era mult mai bine inainte cu voucher dar daca nu se mai poate ne adaptam. Ce variante mai sunt de ales?
:) Ar fi fost foarte bine sa fie doar 16% .
Odata se opresc 24%. Toate sumele din profitshare vor fi fara tva.
Cand se face plata din aceasta suma fara tva se mai opresc alte taxe .(16% impozit +5.5%cas+10,5%pensie) . Nu sunt sigur dar cam asa cred ca merge treaba. Si eventual si comisionu bancii. Toti vor trage pe comisioanele noastre
Diferenta este destul de mare, acum primesti 3% din pretul cu TVA iar la generarea voucher-ului ai si un bonus de 5%. Pe noua platforma primesti 3% din pretul fara TVA, ti se opresc diverse taxe si nu mai primesti bonus. Daca inainte prin vanzarea voucherelor te alegeai cu aproximativ 87 - 90% din ce aveai in Profitshare acum o sa primesti direct in cont aproximativ ~ 55-60% deoarece taxele sunt maricele si pierzi TVA-ul.
Cu alte cuvinte eu o sa trec pe noua platforma in ultima zi :D
LE: floryn a fost mai rapid cu 2 minute :)
Impozitele sunt intre 14 si 32%, gasiti aici detalii. TVA-ul "din comisioane" il primesc doar persoanele juridice platitoare de tva, acestea vor factura totalul comisioanelor platibile +TVA.
Integrarea bit.ly este o idee foarte bună, mai ales dacă vom putea folosi și conturile bitly personalizate! Au un API pentru asta. Nu știu dacă în Profitshare 2 există această opțiune, dar aș vrea să am widget-uri dinamice care se generează pe bază de taguri adăugate scriptului. De exemplu dacă scriptul e inclus într-o pagina generată dinamic, pot fi adăugate în script-ul widget-ului, taguri care sunt corelate cu respectiva pagină. De exemplu dacă e vorba de un articol cu Samsung Galaxy S4, tag-urile ar fi: Samsung, Samsung Galaxy S4, Smartphone. Practic widget-ul ar putea returna conținut mai bine relaționat cu acea pagină, deci și șansa de conversie ar crește!
Sau pe PFA, din ce inteleg eu :)
Deci pe PFA taxele vor fi de aproximativ 21.5% insa nu inteleg ce cheltuieli se pun, si cum se pun, pentru a mai scadea din procentul de taxare.Citat:
Taxele care se platesc la stat de catre un PFA sunt relativ mici, comparativ cu alte forme de organizare. Astfel, o persoana care incaseaza comisionul ca PFA va plati taxe in procent de aproximativ 21.5% din suma bruta, in timp ce, daca se incaseaza comisionul pe persoana fizica, procentul de taxare poate sa ajunga pana la 32% din suma bruta. Totodata, in cazul PFA-ului, procentul de taxare de 21.5% poate sa scada semnificativ daca acesta inregistreaza diverse cheltuieli.
Paul, pe SRL vei plati 3% impozit pe venit si un eventual 16% impozit dividende daca scotii banii din firma. Daca platesti de acolo bunuri, servicii, etc ramai cu cei 3%.
Ireal: e cam aceeasi idee ca la SRL, pe PFA poti scadea anumite cheltuieli pe care ti le permite legea.
Ma lamureste si pe mine cineva? Se merita sa-mi fac PFA? Daca da, cum se mai poate scade procentul de taxare?
Mersi Cristian pentru raspuns, o sa ma interesez mai mult despre PFA, nu stiu mai nimic.
Ai o optiune in cont pentru asta. ;)
Am rugamintea ca tot feedback-ul sa ne fie transmis direct noua prin mijloacele oficiale, raspundem rapid la nelamuriri si putem urmari mai bine. La fel si sugestiile, daca vreti ceva custom sau ceva care inca nu am implementat sa ne transmiteti si prioritizam in functie de cerere.
Din ce am citit pe internet ca PFA trebuie sa platesti si CAS (31,3%Avantajele unui PFA sau SRL in platile 2Parale. Taxe si impozite. ) daca obtii venit mai mare de 779 lei, deci nu stiu cat de avantajos este si cu PFA.
Eu tot prin SRL neplatitor de TVA incasez. Platesti 3% la fiecare factura incasata, 97% sunt banii firmei (NU ai tai).
Daca ii faci salariu platesti taxele si ca angajat si ca angajator.
Cel mai convenabil pentru tine este sa ai suficiente cheltuieli pe firma care sa acopere. Poti muta serverele pe firma, poti muta telefoanele mobile, chiria, orice te ajuta, si ramai cu 97% partea ta.
La final de an, ce ramane retragi a dividente, platind 16% doar pe surplus.
Este rentabil sa ai PFA, SRL sau I.I. doar daca ai venituri de cel putin 2000 lei luna si poti baga si cheltuieli
Daca ai venituri mici, nu este rentabil, in afara de aceste costuri mai ai si costuri cu cel ce iti tine contabilitatea (cred ca cel mai ieftin posibil este vreo 100 lei luna), diferite formulare, program de contabilitate, etc.
E bine pentru dosarul tau financiar sa ai venituri si ca persoana fizica, de exemplu eu chiar daca am si SRL unde incasez alte venituri, prefer ca veniturile din afiliere se le incasez ca persoana fizica
Daca esti salariat (sau pensionar) ca persoana fizica platesti doar 16+5,5 = 21,5%