Pregatiri pentru Profitshare 2.0 « Marketing afiliat – Profitshare Blog | Câștigă bani online prin intermediul marketingului afiliat!
Versiune printabilă
Nasol ca nu o sa mai existe vouchere. Sa speram ca vor veni cu altceva care sa mai "indulceasca" lipsa cardurilor cadou.
Beneficiaza cineva de platforma Profitshare 2.0? Sau e aceeasi cu platforma noua de care stiam cu totii si era in teste de ceva timp?
Asta e o veste foarte proasta...Citat:
Avand in vedere ca aici veti putea castiga comisioane din partea mai multor Advertiseri, platile prin Card cadou eMAG nu vor mai fi disponibile.
Cat e comisionul pentru roviniete cumparate prin emag?
Nu se ofera comision pentru roviniete. In plus acum comisioanele vor fi fara TVA ...
@irealx scade si taxele la stat... La un calcul simplu pierdem aproape jumatate din bani.
Comisioanele vor fi afisate fara TVA. Probabil vor face la fel ca Altex, comisioanele vor fi primite cu sau fara TVA in functie de cum te vei declara ca firma (daca esti platitor de TVA sau nu) sau persoana fizica. Asta implica si semnarea de contracte cu toti afiliatii... si uite asa viata noastra se mai complica putin.Citat:
De asemenea, toate comisioanele din noile conturi se vor afisa fara TVA.
Sigur se vor pierde cei 5% adaugati pentru emiterea voucherului.
Daca esti platitor de TVA, incasezi si TVA-ul. Insa asta inseamna sa preiei statut de persoana juridica.
Ceea ce se scade pe PF e reprezentat de impozitul de 16% + contributiile sociale (valoarea depinde daca esti angajat).
Parerea mea, in cazul in care incasezi constant - e bine sa devii PFA sau intreprindere individuala a.i. sa controlezi mai mult partea de incasari/plati si a plati un impozit pe profit real.
@irealx
Rovinietele au regim special de vanzare, reglementat de catre stat. Comisionul revanzatorului este foarte mic, insa cum am spus - poti sa promovezi roviniete si sa incasezi comisioane din cross selling pe laptopuri de ex.
Era pe undeva la 2p un tabel foarte bine facut, pe scurt vine cam asa, la 100 lei valoare comisione:
pe firma: primesti 100 lei + TVA = 124 din care scazi: tva ( functie de ce poti deduce ), impozit 3%, impozit pe dividende 16% daca scotii banii din firma.
pers fizica, primesti 100 lei din care se opreste impozit pana la vreo 32% in cazul in care nu esti angajat.
Am scris varianta pe larg, la bani marunti sunt mai multe amanunte. Vestea cea mai proasta este desfintarea platilor prin vouchere :(
Corect, mersi Avram, ptr ca voucherele includeau si tva, practic la o valoare de 100 lei voucher, daca ar fi scos cash, afiliatul primea cam 61 de lei ( pers fizica neangajata ). De aici si preferinta de a vinde voucherele cu 15% mai ieftin, adica cu 85 lei sa zicem.
Varianta cu impozit 16% pe profit parca nu mai este in vigoare pentru firme, ele urmand sa plateasca 3% pe venit (asa cum plateau microfirmele pana acum, insa fara obligativitatea de a avea minim 1 angajat asa cum era la microfirme).
Iar daca puneti formulele din tabelul ala intr-un spreadsheet si variati venitul brut, veti vedea ca procentele finale variaza, astfel ca pe anumite intervale de venituri brute se poate schimba modalitatea cea mai avantajoasa de incasare.
Orice veste buna trebuie sa aibe si o parte mai putin buna. Nu e nimic special din ceea ce va face eMAG, numai ca majoritatea afiliatilor erau obisnuiti sa ceara vouchere in loc de bani + ca era un mare avantaj comisionarea la suma intreaga (cu tot cu tva a produsului), dar si procentul de 5% oferit cadou. Singurul lucru de care va trebui sa tinem cont sunt banii pe care ii vom investi de acum incolo. A fost frumos, multi au facut extrem de multi bani prin profitshare, tinand cont de ce vaurma putem spune ca au primit cu 21,5 si 46,5% mai mult decat in mod normal.
O sa vina o perioada de acomodare si apoi lucrurile vor intra pe un fagas normal. Sa speram ca lucrurile vor evolua in bine si la final cand vom trage linie sa iesim pe profit.
Parcă.
În realitate există 2 variante:
1. 16% impozit in sistem real, adică 16% din venituri - cheltuieli.
2. 3% din normă de venit, dar nu poți să ai angajați (nici măcar unul) și nu poți să emiți facturi. Această normă de venit e pentru meseriași (tâmplari, instalatori etc).
În opinia mea cea mai bună variantă e 1, deoarece 2 chiar dacă teoretic e foarte bună, în realitate te complici foarte mult.
PS: Ce zic eu e valabil pentru PFA, II si alte firme de genul. La SRL și similare e altă mâncare de pește.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Eu cred că e o greșeală să nu mai fie disponibile cardurile cadou pentru afiliați deoarece mulți își cumpărau ceva util prin casă. Așa, dacă e să-ți scoți banii prin transfer bancar pierzi jumătate de comision datorită fiscalității mari.
In cazul PFA cu norma de venit se plateste impozit o suma fixa pe an. Activitatea de promovare pe net a produselor si serviciilor in baza de comision (afilierea) insa nu apare in lista activitatilor PFA cu norma de venit, deci pentru asta e necesara suplimentarea obiectelor de activitate, iar pentru obiectele de activitate suplimentare impozitul se calculeaza in sistem real (deci se plateste impozit separat in plus fata de impozitul fix corespunzator normei de venit a obiectului principal).
Eu asa stiu, dar daca este vreun contabil sau vreun expert in firme printre noi care stie altfel, sa ne explice mai bine.
In ce priveste plata sub forma de vouchere, era o varianta foarte avantajoasa (comisionul era calculat la valoarea cu TVA, se aplica si bonus, si nu se platea niciun impozit), dar din pacate nu va mai fi valabila. Motivele logice pentru renuntarea la vouchere ar putea fi acelea ca noul profitshare va ingloba mai multe firme ca si advertiseri, iar platforma va fi rulata de o entitate (firma) care va fi alta decat cea care ruleaza eMAG. Prin analogie, cum ar fi ca 2P sa plateasca afiliatii cu vouchere emise doar de firma X dintre firmele inscrise ca advertiseri, iar pentru celelalte firme sa plateasca cu bani? Nu se poate asa ceva.
Teoretic putea sa pastreze in continuare vouchere, sa nu mai acorde acel bonus de 5%
Si ar avea de castigat si emag, deoarece cei ce au vouchere vor cumpara doar de la emag, ar creste si emag vanzarile, asa daca primesc bani, pot cheltui banii pe cu totul alt ceva.
Norma de venit depinde de județ și dacă obiectul de activitate e în acest tabel static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/Normevenit2013/Norme_venit2013.htm
Să nu vă stresați prea mult, deoarece orice ai alege (firmă pe nume aka PFA, SRL sau persoană fizică) tot atâta plătești. Statul nu pierde niciodată.
Cel mai bine e să fi persoană fizică și să lași rețeaua de afiliere să-ți plătească taxele, dar să-ți dea și adeveriță cu ce ți-a plătit ca peste ani să nu ai surprize de la Fisc. Cel puțin așa zic eu. Nu merită să te stresezi cu contabili habarniști, cu drumuri și declarații pe la Finanțe și cu funcționari plictisiți.
Voucherele erau avantajoase pentru cei care căștigau puțin. Cei 3-5 cu 20k-50k pe lună nu cred că se stresau cu așa ceva, eventual de sărbători pentru un gadget.
Dacă te gândești bine, pentru magazin nu e deloc rentabil să emită vouchere deoarece la câteva mii de comenzi (cât estimez că are pe zi) chiar nu contează câteva zeci de vouchere pe săptămanâ. Chiar nu justifică "logistica" și timpul pierdut.
Nu este chiar asa depinde foarte mult de natura veniturilor si de marimea lor
Ca persoana fizica nu poti deduce cheltuielile, gandestete ca o persoana fizica va plati impozit si pe cheltuielile pe care le are pentru a genera veniturile, va plati impozit si pentru hosting, internet, laptop, telefon, pc. Este rentabil pentru cei cu venituri mici, sau pentru cei ce au si o forma de persoana juridica si unele venituri le baga pe persoana juridica unde baga si cheltuielile si restul veniturilor le incaseaza ca persoana fizica
Scopul unui magazin online este sa vanda, si orice vanzare in plus are venituri mai mari decat costurile, si o vanzare nu este un timp pierdut, orice vanzare de orice tip are un cost.
@lovelife
Pe vouchere lucrurile sunt mult mai complicate de atat cand intervin mai multe magazine si, mai ales, retea rulata sub alta firma decat cea care opereaza eMAG.
Garantat eMAG nu neglijeaza nici o vanzare si doreste sa vanda si afiliatilor insa lucrurile au evoluat intr-o alta directie de plata pe partea de afiliere. Plus de asta, eu unul consider ca e mai bine sa primesti bani cash decat sa vinzi vouchere sau sa cumperi neaparat de la un magazin anume pentru a vedea cat ai castigat.
Aici ai dreptate, la subiectul asta eu nu m-am gandit
Cei care inregistreaza valoare comisioane lunare mici sunt avantajati de vouchere, nu preau ce sa simta cand primesc bani, mai ales daca sunt si injumatatite de toate impozitele, si asa le dispare bruma de motivatie
Așa-i, depinde de "natura veniturilor si de marimea lor" cât și de cheltuieli. Dar, trebuie să te gândești că dacă alegi "firmă" atunci mai dai 200-300 lei pe lună la contabil. Partea bună cu contabilu' e că dacă merge ceva rău cu actele și treburile pentru Finanțe, dai vina pe el. :)) Că doar are asigurare profesională, dacă are.
Mă întreb cât mai e până se trece pe Profitshare 2.0 final. Apucăm anu' ăsta oare?
Nu prea înțeleg de ce durează atât deoarece Altex și-a făcut sistem în două luni, iar Okazii tot cam așa o să-și facă (aceeași platformă cu *.css diferit). Și trebuie să recunoaștem că platforma Altex e superioară în momentul de față, fiind pe locul 2 după 2parale.
Tom, cred și eu că și-au cumpărat sistemul sau ceva de genul. Până la urmă au câștigat timp.
Totuși, eu mă gândeam că au învâțat din experiența cu site-ul din Bulgaria unde au ales o platformă e-commerce competitivă și care nu e custom. Astfel au pus un magazin în picioare în câteva luni. Ce au în Bulgaria arată mai bine la prima vedere decât ce avem noi în România și se mișcă la fel de rapid (și traficul o fi mult mai mic).
Poate era o idee bună și cu un script de afiliere cumpărat. Dar, când ai mai multe resurse la îndemână (decât oricare magazin din RO) parcă nu poți alege/face ceva ce are/face tot românu'.
Să vedem ce o să fie din aprilie când Okazii și magazinul acesta (eBay vs Amazon, am putea spune) o să-și lanseze platformele de afiliere (din citite pe 'net). Afilierea pe Okazii e destul de tentantă pentru că din câte am văzut au trafic similar. Nu știu dacă și aceeași intenție de cumpărare.
O implementare care-mi place și displace în același timp la Altex Afiliere e acoperirea (obfuscate) codului. Sper să fie așa ceva și în Profitshare.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Cât investiți lunar în afilierea Profitshare? (Timp, bani etc)
Încep eu.
Bani. Mi-e greu să calculez cât am investit în Profitshare (datorită naturii promovării diversificate), dar în afilierea din România luna trecută (februarie) am investit peste 5000 de RON (suma unor plăți facturi fără să mai pun TVA-ul) și mai am câteva "datorii neachitate". Nu pun la calcul taxele la stat, timp pierdut, soft-uri cumpărate, training-uri etc.
ROI-ul e pozitiv. Banii nu au fost aruncați pe geam.
Timp. Cât e nevoie, adică de la 4 ore pe până la 12 ore. Acuma că e primăvară-vară o las mai moale.
Au completat articolul despre Profitshare 2.0
Citat:
[later edit] Plata prin intermediul cardurilor cadou eMAG va fi disponibila pana in momentul transferului in Profitshare 2.0. Transferul se va face intr-o perioada predeterminata, pentru fiecare afiliat in parte, in baza unei invitatii. Afiliatul poate da curs invitatiei in momentul in care este pregatit, eventual dupa ce a solicitat plata comsioanelor inregistrate prin intermediul cardurilor cadou eMAG.
Niciun afiliat nu va fi luat pe nepregatite cu transferul.
In plus, suntem in permanenta disponibili pentru suport.
Sunt curios cum converteste. Am un site dedicat rovinietelor, am sa fac un test de 1 saptamana.
Daca ar converti la fel de bine ca roviniete.ro, ar fi mai avantajoasa afiliere prin emag decat prin 2p
Din ce punct de vedere ar fi mai avantajoasa? Al ratei de conversie, nu? Comisionul e acelasi, iar in conditiile in care foarte curand nu se vor mai putea emite carduri cadou ...
Comisionul e acelasi insa poti lua comision si pe alte vanzari. Promovandu-i direct pe cei de la scala esti limitat doar la ceea ce vand ei.
Acum totul tine de cat de bine converteste emagul pe roviniete.
Da, corect. Asta ar fi avantajul Marketplaceului.
Tinand ca un factor important in conversie il are increderea in magazin, eu sunt optimist ca va converti (dupa o perioada) cel putin la nivelul in care o facea direct Scala.
emagul are un avantaj major cu landing page-ul fata de cel de la roviniete.ro
Apropo de Profitshare 2.0:
Sistemul de marketing afiliat Profitshare 2.0 va fi lansat la inceputul lunii aprilie, iar timp de o luna va functiona in varianta beta, de test, a declarat Marius Pahomi pentru Business24.
Sistemul va fi testat de un numar restrans de afiliati, de aproximativ 20, si, de asemenea, de un numar restrans de companii, printre care se va afla si eMAG.
cand vom avea versiunea publica
Un aspect foarte important!
Ataşament 2422Citat:
Cookie-urile plasate vor ramane valide si dupa migrarea contului din eMAG Profitshare in Profitshare 2
Așa-i și acum. Cei care au acces de vreun an la private beta știu asta.
Eu sper ca varianta asta nouă să aibă și un api. Dacă nu din aprilie, cel puțin într-un viitor apropiat.