Nisa respectiva nu avea long tail, toate rezultatele erau doar pentru -- [cuvinte cheie]. Intradevar a existat o scadere decat in mod normal (fara anuntul adwords) a CTR-ului pentru rezultatul din serp de ~20%, probabil unii vizitatori mai educati observau ca este acelasi rezultat (acelasi url, acelasi titlu, doar descrierea era diferita) pe primul loc seo ca si pe adwords. Cat despre rata de conversie, crescand totusi traficul per total al siteului (seo + adwords), aceasta nu a crescut proportional cu acesta. Doar la seo exista o conversie in medie la 50 de clickuri, la adwords numarul de clickuri crescuse cu aproximativ 50% pentru o conversie decat la seo, ~75 clickuri - 1 conversie. Pozitia in adwords era 1 si mai exista un singur anunt pe 2, deci in rezultatul utilizatorului erau asa: siteul meu pe adwords, site concurent pe adwords, siteul meu pe seo, si tot asa celelalte rezultate serp. Tot procesul a durat cam 2 luni, apoi nisa s-a cam "maturizat", am inceput sa scad in serp, dar nici nu mi-am mai dat interesul deoarece intre timp incepusem sa folosesc facebook ads care convertea mult mai bine.
Cred ca am explicat bine, sunt cam obosit la ora aceasta.

Răspunde cu citat