Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Eficienta conversiilor in Adwords: Retelele de cautare vs reteaua de display

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit Eficienta conversiilor in Adwords: Retelele de cautare vs reteaua de display

Am o intrebare:

A facut cineva teste privind diferentele de eficienta a conversiilor Adwords, intre Retelele de cautare si reteaua de display?

As fi curios sa aflu niste cifre, daca exista membri care au testat asta.

(cat si ceva detalii despre context, ca sa ne lamurim: nisa daca se poate, daca a folosit exact match sau broad match, iar in partea cu reteaua de display, daca e nefiltrat sau a folosit anumite destinatii de plasare selectate).

Mie un test rapid facut azi, imi arata 10% pentru reteaua de display (comparativ cu cautare broad match cu filtrare cuvinte negative).

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    44

Implicit

Eu cred ca totul depinde de nisa, eu am la o reclama adwords in reteaua de cautare cu keywordul (ceva de genul) ~"buchete de flori pentru virgine" conversii frumoase (pe exact match). Am incercat sa promovez si pe "buchete de flori" sau "flori pentru fete" si au existat conversii dar costul acestora a depasit bugetul. Pentru anunturile foarte targetate nu cred ca este recomandat reclama in reteaua de display.

PS: nisa mea este slabirea

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Se spune, de catre Google, ca search e favorabil conversiei si expunerea pe continut e favorabila awareness-ului. Cel putin asta era predica lor la niste workshop-uri.

Clax are dreptate, depinde de nisa, depinde de LP, depinde de remarketing, depinde de expunere. Dar cele mai multe conversii vin din search, generalizand.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Oricat s-ar cauta setarea unui profil de vizitator interesat, e foarte greu ca reteaua de continut sa confere, la modul general, o conversie de cea apropiata din g search. Un raport de 1:5 si cred ca si 1:10 este inca departe de adevar in peste 50% din cazuri.
    Situatiile in care se face reclama in reteau de display pot genera avantaje ce nu se pot obtine prin cautarea normala din google search. Poate un exemplu personal ar exemplu personal ar prezenta mai bine situatia.
    Doream sa fac reclama pentru un serviciu, aveam deja un forum cu circa 15.000 de vizitatori unici / zi si aproape 100.000 de utlizatori (forum cu un specific ce se plia perfect pe siteul targetat, ceva gen forum bine documentat al utilizatorilor de nokia si siteul targetat era samsung, e un exemplu doar) insa doar sa am o expunere mai mare (chiar daca nu genera procentul conversiilor din AdWords, totusi consideram ca sistemul e eficient), asa ca am ales sa ma extind targetand siteul cocurentei (forum cu acelasi specific, mai mare decat al meu) in AdWords (avea chiar si un banner cu AdSense in header) si astfel pentru 10$/luna (sub 8Euro) am beneficiat de expunere circa 30% ptr majoritatea timpului. Probabil si conversia a fost buna, siteul promovat avand "in spate" un brand.
    Concluzionand: chiar daca eficientele (exprimate prin procente) nu se pot compara, totusi sunt si cazuri in care promovarea prin reteaua de continut merita privita cu seriozitate.
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 18th August 2012 la 12:05.

Merch este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    10th July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    333
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Reteaua de display e foarte misto de folosit pentru campanii de remarketing. Iar pentru magazinele online se poate imbunatati conversie daca oferi un incentive (un cupon valabil cateva zile de exemplu).

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Timp de mai multi ani, am folosit doar partea de search. Optimizat, converteste de minune. Asta pentru ca ma interesau conversiile directe.

Astazi situatia e diferita. Am ajuns la pragul la care awareness-ul incepe sa fie din ce in ce mai important, intram in zona de branding. Ma intereseaza in continuare si conversiile din reteaua de display, intr-o anumita masura, macar pentru a acoperi din costurile suplimentare cu Adwords. Totusi, cred ca este mai folositor pentru awareness asa cum sustin si cei de la G.

M-am apucat sa invat despre remarketing. Principiul e lesne de inteles, totusi mi se pare dificil de inteles cum trebuie configurat in Adwords.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Ce inseamna o zi de weekend, in care utilizatorii sunt mai mult orientati spre relaxare:

Astazi conversia pe reteaua de display este aproape aceeasi cu cea din cautari directe.

Foarte interesant.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Ce inseamna o zi de weekend, in care utilizatorii sunt mai mult orientati spre relaxare:
    Astazi conversia pe reteaua de display este aproape aceeasi cu cea din cautari directe.
    Foarte interesant.
    Poti sa oferi mai multe detalii referitoare la:
    1. targetare locala/nationala/globala
    2. raport siteuri targetate / intreaga retea de continut
    3. volumul de azi si raportat cu media altor zile
    4. produsul sau serviciul/nisa (exemplu similar, nu cea reala)
    5. rata conversiei (totala si prin reteaua de continut) obisnuita?

Cazul mi se pare unul foarte greu de atins, aproape imposibil fara vreun "şpil" anume.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Poti sa oferi mai multe detalii referitoare la:
    1. targetare locala/nationala/globala
    2. raport siteuri targetate / intreaga retea de continut
    3. volumul de azi si raportat cu media altor zile
    4. produsul sau serviciul/nisa (exemplu similar, nu cea reala)
    5. rata conversiei (totala si prin reteaua de continut) obisnuita?

Cazul mi se pare unul foarte greu de atins, aproape imposibil fara vreun "şpil" anume.
    Ceea ce trebuie sa fac, este sa las mai mult timp sa treaca si sa adun statistici mai exacte. Cred ca ca e nevoie de 1-2 luni pe o astfel de analiza inainte sa tragi concluzii precise. Dar sigur putem afla ceva si mai repede, in 2 saptamani de exemplu.

Cand o sa am date mai exacte, o sa revin cu ele aici - de ce nu? pot fi interesante si pentru alti membri. Testul meu are de-abia 48 de ore, si inca voi mai avea de lucrat la setarile cu reteaua de continut (alegere destinatii, si optimizare bidding). Trebuie luat ca foarte imprecis pentru moment (mi-am permis totusi sa ma minunez deja).

Detalii pe care le am momentan:
    1. targetare nationala, limba romana
    2. situri targetate: daca te referi la destinatii de plasare gestionate, abia astazi le-am adaugat. Totusi anunturile apar pe un numar relativ restrans de situri, care sunt relevante sau semi-relevante pentru nisa. destinatiile adaugate sunt aproape aceleasi cu cele "gasite" automat de G prin cuvintele cheie asociate.

Nota: fata de ce am vazut in trecut, pe aceeasi nisa, acum 3-4 ani, click-urile din reteaua de continut mi se par mult mai bine targetate astazi. Afisarile irelevante au scazut considerabil. Dincolo de eventuale optimizari in algoritmul lor de plasare a anunturilor in reteaua de display, nu pot sa nu ma intreb acum, daca G nu foloseste cumva si cuvintele cheie negative din campanie, care filtreaza search-ul din cate stiu, in a determina daca sa afiseze un anunt sau nu pe o anumita pagina.

3. volumul de azi, comparativ cu ieri, respecta trendul uzual de trafic saptamanal mediu al majoritatii siturilor pe care le monitorizez, in care weekend-ul e mai scazut.
    4. nisa - sa zicem, produse electrice
    5. la punctul asta trebuie sa revin, cum spuneam, cand am date mai precise. nu sunt decat 2 zile. Ieri raportul era aproximativ 1:5 si acum este cam 1:1.5 .

Ar mai fi de mentionat modul de determinare a conversiei, din motive obiective nu pot face inca o conversie pe comenzi, ci doar pe interes fata de o pagina cheie.Se face prin monitorizarea vizitarii unor pagini care denota interes fata de produs (cum ar fi cele care tin de politica de vanzare, pagina de contact), si nu prin comenzi efective. Natura produselor si a nisei nu permit vanzarea "din cart" fara o interactiune complexa intre client si echipa de vanzari.

In acelasi timp urmaresc path-ul vizitatorilor respectivi, cat si statisticile privind localizarea, isp, reverse dns, etc., sa ma conving ca intr-adevar sunt vizitatori reali pe are ii intereseaza produsele. Si din ce vad momentan, am convingerea ca da, sunt reali si destul de activi pe site; totusi numarul de pagini vizitate este uzual ceva mai mic decat cei venind din search.

Edit: Tocmai mi-a venit o idee pe care o gasesc buna, o sa adaug in sistemul de monitorizare custom pe care il folosesc, si o statistica de bounce rate, structurat pe situri surse, originea traficului. Combinat cu numarul de pagini vizitate de cei care prezinta interes fata de site (non-bounce imediat), ar putea oferi un grafic mai precis al valorii conversiilor per site si implicit folosit la eficientizarea bidding-ului pe destinatiile gestionate.
    Ultima modificare făcută de emm; 18th August 2012 la 21:35.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Yahoo/My display Ads
    De dilo19 în forumul Yahoo!
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th March 2010, 15:28
  2. adwords pe reteaua de site-uri
    De Ammadeuss în forumul Adwords
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 24th May 2009, 21:32
  3. adwords pe reteaua de site-uri
    De Ammadeuss în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 11th April 2009, 10:00
  4. folii-display.ro
    De miealex în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 27th April 2007, 20:13
  5. display:none la RSS
    De tis în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th December 2006, 01:20

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •