Am ajuns asta-seara la Raiffeisen. A fost ok, cu toate ca cei de acolo n-au nicio idee, s-au descurcat pana la urma.
A durat cam 25 de minute insa!
Versiune printabilă
Am ajuns asta-seara la Raiffeisen. A fost ok, cu toate ca cei de acolo n-au nicio idee, s-au descurcat pana la urma.
A durat cam 25 de minute insa!
tot e mai bine 25 de minute + comision 0 decat o luna si ceva + comision $24 si inca unu mic la banca :)
Ma duc la Raiffeisen. Era inchis , furase bancomatul :) detalii aici -> Antena 3 - Cinci hoți au furat un bancomat, în București. Cu totul <font color=red>(VIDEO)</font>...
Ma duc la Transilvania, scriu datele oferite de google pe o coala care era copia dupa CI apoi dau 2 semnaturi , ma duc la casierie, incasez suma in dolari si apoi ii schimb in lei la cursul de 2.275 lei / $ .
Operatiune reusita.
Am ridicat banii de la LEUMI BANK ROMANIA. N-am auzit de ei pana astazi... Oricum n-am intampinat probleme, ba din contra, juna care m-a "preluat", a fost deosebit de draguta si atenta.
Cel mai bine pus la punct mi s-a parut a fi BT : n-am avut nimic de completat, mi-au spus fara sa-i intreb ca WU are un curs valutar de rahat si ca nu-mi recomanda sa-i ridic direct in lei, in 5-10 minute am avut banii in mana binenteles in lei dupa ce am facut si o operatiune de curs valutar tot la BT. Daca n-ar fi fost nedumerirea angajatei BT, Google iti trimite bani (!?) le-as fi dat un 10+, dar asa notez serviciile celor de la BT cu un 10-
sunt de acord cu tine si eu tot de la bt mi-am ridicat banii, la fel toata stima, stiau de quick cash, deci nu a fost nici o problema cu nume sau prenume :D ! iar pentru cei care nu stiau, ridicativa banii in dolari si apoi faceti schimbul la banca, deoarece, in general, cei de la western union au un curs mai mic decat cel al bancilor!
BT si la mine si totul a decurs perfect. :)
am fost la Raiffeisen si a durat 7 minute !
totul ok! ma duc tot acolo next time :D
Avand in vedere ca nu toate sucursalele bancilor sunt pregatite la fel de bine, precizati si sucursalele de unde ati ridicat.
Merci.
Am ridicat si eu banii de la BRD. A durat 5 minute si mi-a dat cu 30 de centi mai mult decat era pe hartie ca sa rotunjeasca :)
La BT am fost si eu si totul a decurs ok. Singura mica problema a aparut in momentul in care tipa de acolo mi-a cerut si un nume al celui care a trimis banii si m-a speriat putin ca mi-a spus ca poate sa-mi dea altfel. Dar a dat un scurt telefon, a aflat si ea de Google si in 10 minute am avut banii. I-am schimbat tot acolo.
God bless Google and WU :)
am rezolvat, am reusit sa imi iau banii, m-am dus la BRD am completat formularu si am primit banii (trebuie sa subliniez ca nu am platit nici o taxa)
eu la banca romaneasca .... a durat putin pt ca doamna era cam nedumerita vroia sa imi dea euro ca asa are ea in sistem ;) dar a rezolvat intrun final .... la BT iar nu mergea wester iar la BRD nu aveau dolari ;)
ieri am fost la western si in 10 inute am luat banii.. simplu ca bunaziua..
mai inainte am fost la BRD am scos banii,tipa nu prea stia ce inseamna Quick Cash,da cand am intrebat-o daca pot sa scot niste bani a zis ca ok :P.
Am asteptat ceva vreme tot cauta cu sagetile nu stiu ce...in rest a fost ok,nici o pb cu numele...etc
Azi mi-am pierdut vreo doua ore pana am reusit sa incasez banii. Poveste lunga .. Dimineata am dat o tura pe la toate bancile din piata Iancului (vreo 8) + case de schimb care afisau sigla WU. Nimeni nu auzise de Quick Cash, nimeni nu accepta.
La BRD la hotline mi-au zis ca nu au acest serviciu. "Sunteti sigur, nu se poate, stiu pe cineva care a incasat astfel bani. Nu si nu .. OK."
La Romexterra mi-au zis ca au (scrie si pe site-ul lor) dar numai in sucursale, nu si in agentii (vrajeala)
La Banca Romaneasca mi-au zis la telefon ca au, (chiar m-au intrebat daca de la Google) dar probabil nu stie fata de la front office. Ma duc din nou la ei, ii zic ca am vorbit la sediul central si sa sune si ea sa se intereseze cum se procedeaza. Nimic. Mi-a recomandat sa ma duc la alta banca, pt ca ea nu stie. A venit o colega, la fel, aceeasi poveste. Sun iar, mi se spune ca au serviciul .. dar blonda spalacita de la caserie habar n-avea ( in schimb avea Firefox :D ) Dupa 20 de minute de discutii am renuntat si m-am dus la vechini, la BT. Am reusit sa-i conving ofera serviciul si ca prenumele lui Google este Inc. In 10 minute s-a rezolvat.
Si eu am fost ieri sa scot banii de la Banca Romanesca (agentia Victoriei) si m-am lovit de mai multe probleme. O sa le iau in ordine:
1. Doamna de la ghiseul bancii (sucursala Victoriei) a inceput cu "Nu intelegeti ca NU aveam acest serviciu ? In Romania NU se pot incasa bani de la companii prin WU".
2. Dupa aprox. 10-15 minute de discutii in care i-am explicat foarte frumos ca trebuie sa dea un telefon la centrala sa intrebe, pentru ca se poate sigur, dansa a decis ca nu trebuie sa dea telefon ca stie sigur.
3. Am sunat eu la sediul central Banca Romanesca si am vorbit acolo cu cineva, nu mai stiu cu cine.
4. In 1 minut, doamna de la ghiseu a primit un telefon si i s-a explicat ca traieste in epoca de piatra.
5. S-a intors la mine si a inceput procedura de incasare a banilor, cerandu-si scuze, which is OK.
6. Acum alta problema. Mi s-a spus (ca si ultima oara, deci tind sa cred ca este adevarat) ca noi desi avem sumele in USD in contul Adsense, Google bifeaza la ca platile facute in Romania sa fie emise in Euro.
7. Doamna de la ghiseu NU vroia sa-mi elibereze banii pentru ca nu stiu suma. SUma din sistemul lor aparea in Euro, iar eu o stiam in USD. Dansa mi-a spus ca este o problema de securitate si ca nu imi poate elibera suma daca nu o stiu (in Euro). Am stat iarasi vreo 30 de minute ca sa o fac sa inteleaga ca NU am de unde sa stiu suma in Euro, ca nu stiu la ce curs a fost schimbata. La cursul BNR ? BR ? WU ? etc.
8. Dau telefon iar la sediul central BR, doamna este sunata iar, merge mai departe si imi elibereaza banii.
In total am stat cam 2 ore si un pic in acel sediu BR, la acelasi ghiseu.
Rezultatul ? Bancile sunt total neinformate, si daca vreodata cineva va spune NU la ghiseu, faceti-va voi treaba, dati telefoane, fiti agresivi, ca altfel nu se va rezolva.
Nu asteptati si nu va bazati pe ei sa va rezolve problemele pentru ca fie nu stiu sa le rezolve, fie nu le pasa.
Nu e mai simplu sa intri in urmatoarea banca? Ca numai la parterul blocului in care stau sunt 4, si pe distanta de 100 de metri mai sunt 3. Daca vrei tigari nu ai de unde lua, daca vrei credit se bat pe tine.
Cred ca nu e intersectie in bucuresti fara 5-10 banci.
Concurenta le face bine, sa-nvete ei sa vina in asteptarea clientului, nu sa ne rugam noi de ei sa-si faca treaba.
Dupa ce mi-am petrecut o ora acolo deja, era irelevant sa merg in alta parte. Ca sa ce ? Sa vina altcineva dupa mine si sa fie tratat la fel ?
Macar am putut face o diferenta.
Sfatul meu: gasiti o banca in zona voastra (de preferat o sucursala mica), socializati cu angajatii si o sa va ajute ei :) Eu de mult nu mai am probleme de genul celor descrise de Cristi.
p.s. stiu, stiu: nu e normal. Dar traim in Romania! Si multi se simt "puternici" pe aici
dupa cit timp de cind s-a inchis balanta si se vede ca am peste 100 USD apre linkul de plata ?
pe 26-28 Februarie asta daca ai facut $100 in Ianuarie (balanta inchisa pe 3-5 Feb trebuie sa aiba peste $100).
Foarte bine face..Dacă o să plătească şi prin paypal va fi şi mai bine :D
din moment ce au propriul lor serviciul de plata online evident ca nu vor folosi alt sericiu de plata online. deci cel mai probabil intr-un viitor sa se faca plata prin Google Checkout.
Un pic off topic, dar cred ca google checkout o sa se duca dupa google video. PayPal e liderul la microplati si asa o sa ramana, orice ar face google.
a luat cineva banii prin wu luna asta de la posta ? pt ca baba de acolo mi-a zis ca li sa comunica sa numai dea bani pt Google .... tampiti
Aveti idee ce WU mai gasesc deschis dupa ora 7 seara ? si sa accepte si G...
thx
Si in final ce trebuie sa sti? Suma in euro sau dolari?
am primit primul cec de la google si la o banca ne-au spus ca taxele sunt imense si ca nu mai raman cu aproape nimic si ca dureaza o luna incasare.
bun, sa trecem peste asta. cum fac sa activez optiunea de plata prin western union? nu imi apare optiunea asta asa cum scriu alti forumisti aici.
sa fie de la faptul ca am trecut la tip cont afacere cand l-am deschis?
merci.
Da, WU e disponibil doar pt persoanele fizice, asa ca o sa ramai la cec.
Comisioanele la banca variaza, dar nu sunt uriase, cand primeam cecuri plateam $13 pentru un cec pana in $1k, deci rezonabil.
De durat o luna dureaza, ca asa cred ca e legislatia. Am observat ca atunci cand depuneam cecul pe 1 a lunii Google platea banii pe 7. Deci intr-o saptamana ajungea cecul la banca lor si aceasta facea plata. Restul de 3 saptamani banii stau in sistemul bancar romanesc, cine stie din ce motive.
Poti sa nu incasezi cecul. Eu asa am facut, si dupa vreo 3 luni mi-au returnat banii in contul Adsense + taxa de curier.
in 3 luni iti baneaza si contul...
E aiurea cu "Payee Name" asta. Eu aveam pus PRENUME NUME, iar in buletin am NUME PRENUME-PRENUME2.
Am fost pe la vreo 7-8 banc (BT, BRD, bancpost, etc.. nici nu mai stiu), la vreo 2-3 nu aveau bani, la una colegu era in pauza de masa, la alta cica elibereaza doar daca expeditorul este persoana fizica :))... iar unde aveau bani ziceau ca nu pot elibera banii pentru ca nu am trecut numele complet (adica si al doilea prenume), bla bla.. cum a zis si cineva pe aici. In fine, eram dezamagit.. luam fiecare banca unde vedeam afisat WESTERN UNION.
Intr-un final m-am dus la Raiffeisen Bank de unde am reusit sa scot banii :D (era un tip ce a fost coleg de generala). In sfarsit!! Ciudat ca el nu a zis nimic legat de acest aspect.
Trebuie sa rezolv problema cu "Payee Name".
In dolari. Si banii mi i-a eliberat in euro (cica asa aparea specificat acolo).
faza cu numele o rezolvi usor cu un mail la google. ca sa nu ai probleme trebuie sa ai numele exact ca in buletin: prenume1-prenume2 numefamilie
faptul ca ai luat euro in loc de dolari e cam tzeapa eu iau direct dolari fara nici o problema. cred ca e metoda bancii de a mai face un banut din schimbul valutar.
Da, am facut deja o cerere acum cateva ore prin formularul de pe linkul postat de tine. Mersi.
Nu stiu, mie mi-a zis ca in euro imi poate da banii.. ca asa e specificat acolo :O
E bine ca s-a pus optiunea Wester Union Cash. Mi se pare foarte buna aceasta varianta.
si in plus nu e nici un comision la transfer prin wu ( sau este da il plateste mr. G) :)
Salutare!!!
Am si eu o intrebare, sunt nou in adsense.
Daca luna aceasta pana la sfarsit ajung sa zicem la 120 $ cu tot cu cei de luna trecuta, in cat timp de la terminarea lunii pot primii banii prin WU, si are ceva daca am doar 17 ani, pentru ca am mai primit bani prin WU si la 16 ani si nu a fost nici o problema.
Multumesc.
Eu stiam ca pentru a primi bani prin WU Quick Cash trebuie sa fii persoana fizica majora.
Deci e sigur ca pt plata prin WU nu se plateste comision? Adica daca trebuie sa incasezi $150 ii incasezi integral?
la plata prin WU nu platesti comision. o sa incasezi 150$.