du-te in My Account -> Payment History, trebuie sa ai ceva de genu May 26 Payment issued - details apasa pe details si scrie pe ceva MTCN-ul, adresa si suma fixa
Versiune printabilă
du-te in My Account -> Payment History, trebuie sa ai ceva de genu May 26 Payment issued - details apasa pe details si scrie pe ceva MTCN-ul, adresa si suma fixa
Mersi mult!
Un mic sfat de la un om patzit: nu lasa bani in contul de adsense de la o luna la alta! Se poate intampla ceva neprevazut si ramai cu buza umflata (ma refer la suspendarea contului)... vb aia: ce-i in mana, nu-i minciuna ;)
Edit: uitasem sa precizez ca paguba inregistrata a fost cu 3 zerouri :(
Azi ma duc si eu sa imi ridic primii bani prin WU. Ma duc inarmata cu absolut toate datele posibile(sum,a adresa google, mtcn, etc), si sper sa nu am probleme. Oricum, intentionez sa merg intr-un loc cu cel putin 3 sedii diferite de WU, just in case. O sa va povestesc cum au decurs lucrurile, in caz ca sunt si alte persoane de Iasi care vor sa stie care banca e mai ok .
in mod normal lucrurile ar trebui sa decurga bine la orice banca te-ai duce mai ales intr-un oras mare precum Iasi
Eu am murit de ras la Raif. cand respectiva nu stia ce e aia Google, ca nu auzise de asa ceva. "E firma?"
Dupa ce am lamurit-o ma intreaba: "Dar tara nu ai trecut-o?"
De fapt, era trecuta adresa, cu tot cu tara. ceva gen ... CA, USA.
Cum sa nu stii ce e aia USA? :))
Am stat la ghiseu cam 30 min pana s-a prins ea care e "smecheria" :D
La Banca Transilvania, in Berceni ;) totul a fost foarte normal, inca de cand am primit prima plata.
P.S. Luna asta mi-a fost eliberata plata pe mai inca de pe 23 iunie... si la voi a fost la fel de devreme?
la mine n-au fost probleme, ma rog eu am fost la transilvania. nu a trebuit sa completez nici un formular pt ca suma a fost relativ mica. doamna de la ghiseu a ramas mirata si m-a intrebat: "de la google primiti bani? wow!"Citat:
Postat în original de Federals
totul a decurs super bine in mai putin de 10 minute eram deja cu banii in portofel :P
Si eu am patit faza cu tara din SUA. Zicea casiera "Bine, bine, din SUA primiti dar din ce tara din SUA". Nu "stat", "tara". I-am zis california si a zis ca asa sa trec de acum incolo.
Am fost la Banca Romaneasca - vizavi de BCR in Iasi- si totul a decurs foarte normal. M-a intrebat daca stiu codul ala de 10 cifre, i l-am zis, i-am dat buletinul, i-am zis suma exacta - in dolari-, i-am zis numele si adresa expeditorului si mi-a spus ca e totul ok. Am preferat sa incasez lei, asa ca am schimbat dolarii la cursul zilei . Au fost primii mei bani reali din online si am fost foarte incantata .
azi la BRD Crangasi mi-a zis ca nu da bani trimisi de Google deoarece "trebuie sa primeasca niste mailuri si nu le-au primit". Acum cateva luni am scos bani de acolo..nu stiu ce i-a apucat, deci daca mergeti acolo intrebati inainte sa nu stati aiurea la coada.
am scos pana la urma de peste drum, de la Banca Romaneasca.
Totusi e bine ca la BRD se rezolva. Sigura problema pe care am avut-o eu a fost ca nu stia omul cum sa treaca in formularul lor la nume si prenume: Google si INC sau INC si Google. :)) . Dar a dat un telefon. :))
Azi am scos bani prin WU de la BRD ( pe la 10 dimineata ). A fost totul ok. In schimb n-au gasit e-mail cu adeziunea la BRD-NET ( adeziune veche de 2 saptamani ).
Una calda.. una rece.
Ridicat ieri prima plata de la gogu .. :)
278 lei curati.. si munciti .. nici o problema la raifffeisen :)
Eu unul am preferat in dolari, avand in vedere ca rata de schimb e in crestere :)
Am ridicat banii acum 3 zile de la un Exchange care avea si serviciu WU, numai ca nu era imediat. A trebuit sa completez formularul WU cu datele mele ale lui Google, suma trimisa de google catre mine + Codul de transfer al banilor. A pus doamna pe fax, dupa 2 min (mi-a spus ca dureaza pana la 30 min) a venit confirmarea, banii erau trimisi. Am primit exact suma care a spus google ca mi-o da. Nu comision, nu nimic. Am venit acasa si am verificat contul sa vad daca comisionul a fost luat din banii ramasi in cont si fericire, banii sunt la locul lor.
PS Am cerut sa imi dea $$$ nu RON pt. ca cursul la Exchange`ul respectiv era cam mic.
am ridicat si eu banii prin WU. timpul petrecut la giseu a fost de 15 minute. suma era exact cea din rubrica plati din contul de adsense. usor si comod :clap:
Salutare
Pentru veteranii adsense am o intrebare... plata pe noiembrie se emite pana in revelion sau dupa (ma gandesc ca ar putea fii intarzierii cu sarbatoriile)... sa stiu si eu cum imi distribui bugetul :D
Din cate tin minte, in anii anteriori a venit mai devreme decat de obicei.
Anu' trecut, pe 26 a fost emisa plata si pe 27 am ridicat banii prin WU. Nu cred ca-s motive sa intarzie..
e super atunci... :) multumesc pentru raspunsuri
Google a facut cateva modificari minore. Postul complet este acesta.
Pe scurt:
- limita pana la care poti sa iti ridici banii a crescut de la 35 de zile la 60
- daca suma depaseste 5000 USD (cat e limita pe WU in Romania), iti trimit banii in aceeasi luna, in doua sau mai multe serii. Inainte, daca suma depasea pragul admis, banii erau trimisi pe cec, metoda traditionala.
Numai bine,
Mihai.
pentru luna decembrie, si-a ridicat cineva banii?
da, pe 26 ianuarie i-am primit, a doua zi m-am dus si i-am luat
si eu i-am ridicat :)
Ce vreau sa va intreb, daca de luna viitoare sunt plecat in strainatate pentru cateva luni, pot incasa banii prin western union si din strainatate daca am adresa declarata de romania?
prin moneygram stiu sigur ca se pot scoate si din strainatate, doar sa ai buletin sau pasaport care sa il prezinti, cred ca si la WU e aceeasi treaba
mia spus cineva care lucreaza la banca ca la western sunt trimiti doar spre o anumita tara, moneygram nu ma intereseaza ca nu trimite google prin ei
Si eu am fost in situatia ta si mi s-a spus ca nu-i pot ridica decat in Romania. Dupa vreo 30 de zile atunci (60 parca mai de curand) transferul este anulat automat si banii se intorc in contul Adsense. Moment in care ii poti retrage din Romania, daca te-ai intors.
Am si eu o intrebare - platiti impozit pentru banii primit prin WU? si daca da, cum ii declarati la fisc si, WU transmite date la fisc? :)
Am o intrebare, de obicei cat dureaza de la emiterea platii pana la efectuare?
De 2 zile am plata in curs, dar nu e efectuata inca..
Din cate am observat dureaza cateva zile (2-5, maxim) sa ajungi de la Payment in progress la Payment issued. Din momentul in care plata iti apare "issued" prin Western Union, poti sa te si duci la banca.
Stiu ca de moment ce plata e emisa ma pot duce la banca, dar ideea era cat dureaza de la emitere la plata, in ultimile luni pe 24 a lunii plata era deja efectuata..
Nu stiu de cat timp ai contul de adsense dar ma mir ca nu cunosti faptul ca google plateste prin WU in jurul datei de 28 a lunii.
Daca plateste mai repede inseamna ca e ceva sarbatoare sau ceva eveniment.
Ai rabdare pana in 28 nu te agita pt. 2 zile in plus.
Poti sa te agiti abia dupa data de 28 daca vezi ca nu ti-au emis plata.