Se pare ca mai multi am facut "greseala " asta. Oricum, e ciudat pentru ca pe cec-uri apare numele corect : Popescu Ionut Mihai ( sa zicem ).
Versiune printabilă
Se pare ca mai multi am facut "greseala " asta. Oricum, e ciudat pentru ca pe cec-uri apare numele corect : Popescu Ionut Mihai ( sa zicem ).
acum juma de ora m-am intors de la banca....plata a fost "issued" azi...am fost la banca...fara nici o problema
Oricum tin sa multumesc lui big pentru ca ne-a povestit intamplarea lui la raifeissen. Cand i-am dat doamnei de la ghiseu foaia cu datele cand a citit la sender am vazut cum incepeau s-o treaca apele...apoi m-a intrebat cum o cheama pe persoana care mi-a trimis banii, i-am spus Google, la care ea ma intreaba "Google adica site-ul?" :), si i-am spus ca daca are nevoie sa completeze nume si prenume la sender sa puna google la nume si inc la prenume, s-a conformat si se pare ca mers.
Trebuie mentionata o faza tare...se uita la ea in PC si la un moment dat ma intreaba "astia x(suma) sunt dolari sau euro", "dolari, de ce intrebati?", "pentru ca mie imi apare ca sunt euro". I-am spus ca sunt dolari si m-a crezut pe cuvant :)
nu prea cred in succesul tepelor :) odata si-odata ti se intorc... m-am multumit cu ce era al meu....
habar n-am cum era trecut numele....mi-a cerut sa scriu pe o foaie mtcn-ul, numele complet al expeditorului si suma exacta de bani...a bagat datele in PC ,s-a uitat la buletin...mi-a facut copie la buletin si mi-a dat banutzii....
Sfat: suna sau nu penibil dar daca aveti o suma considerabila de dolari sa ii cereti doamnei de acolo sa va elibereze suma in dolari...si apoi dupa ce va inmaneaza banii sa-i spuneti ca vreti sa schimbati banii in lei. I-am zis de la inceput ca vreau sa primesc lei si mi-a dat mai putini bani decat ma asteptam...am intrebat de ce nu mi-a convertit la cursul de schimb afisat si mi-a zis ca in situatia asta se face conversia la cursul western si nu la cel brd..daca vroiam la cursul brd trebuia sa urmez pasii de mai sus
intre timp am vazut ca pe pagina cu detaliile platii...unde este mtcn-u si restul datelor este un link Statement of Earnings, pe pagina de la linkul asta scrie si Payment To: Nume Prenume1 Prenume2 (m-a botezat mama mai cu motz cu 2 prenume:) )
Pt cei cu probleme: pana acum cum va veneau cecurile, pe ele ce scria? nume prenume sau prenume nume?
Nume prenume. Da nu'i bai, oi gasi eu in bucuresti un reprezentant WU care n-a prea dat pe la cursuri :D
Daca nu trec iar la cec, ca si-asa s-ar putea (sper) sa trec fortat prin ianuarie :D "Long live Google" si "I heart Romanica"
Happy Halloween guys!
nu e vb de cursuri e vb ca-s panicari astia de pe la banci de parca fac tranzactii de milioane de dolari... sa fim seriosi...ar fi o coincidenta de 1 la un miliard ca sa existe cineva cu numele si prenumele tau (dar inversate), sa stie mtcn-ul, suma de bani pe care o primesti, destinatarul....
Sper sa dati si peste functionari un pic mai cu "tupeu".
Succes
Pai ce vina am eu ca numele e trecut asa ? Ori cand am ales plata prin western union trebuia sa il trec invers, ca nu mai imi aduc aminte nici daca mi-a cerut sa il scriu din nou...
daca la My Account scrie la Contact:
Citoiu Bogdan-Adrian
nu e bine? trebuie sa fie Bogdan-Adrian Citoiu?! si in plus numele meu de familie e cu diacritice... trebuie sa cer schimbarea?!
bre, tre sa mai completezi formular de ala? sau ii dau o hartie cu datele?
:)) eu nu am inca nici PIN.. maine cred ca fac si eu aia 50 de dolari adunati asa.. cu mic cu mare.
Mie PIN-ul mi-a ajuns pe data de 25, si plecase pe data de 11. Ordinea numelui nu cred ca este importanta. Oricum, daca nu te lasa sa-ti ridici banii, se trimit inapoi in contul AdSense, nu se pierd, doar ca mai astepti o luna.
Verificati-va contul de AdSense!
MTCN-ul a fost afisat...
O zi buna in continuare ;)
Ok.
Am fost la Banca Romaneasca, am completat fisa, am luat banii, nu m-a intrebat nimeni de sanatate. Deci, se poate!
PS: Am fost la Romaneasca pentru ca era "gard in gard" cu Raiffeisen, si eu langa ele, nu ca doar acolo se poate. Sunt convins ca in majoritatea cazurilor o sa luati banii fara probleme, si daca aveti probleme intrati in urmatoarea banca, ca sunt banci mai multe decat buticuri.
Si eu am luat bani .. nu au fost probleme..
Dar mi-au zis sa imi pun numele corect :
adica Prenume si Nume .. si problema e ca nu stiu cum sa fac acest lucru.
Mi-au zis ca peste $1000 nu imi mai dau banii daca nu e corect numele ..
asa ca :O
Deci cum pot sa imi schimb datele :)
pentru modificare de tara si nume trebuie sa le trimiti un mail... am vazut scris pe undeva pe acolo.. dar nu mai stiu exact unde. cand am timp caut.
am reusit si eu sa iau banii, la mine cred ca pur si simplu nu s-a prins care e treaba ! oricum astept sa mi se modifice numele si luna viitoare sa nu mai am emotii !
Dar pe cec de ce mergea numele asa ? Acum de ce trebuie schimbat ? Cum ati facut sa il schimbati ?
Pai cecul nu avea rubrici clare pentru nume de familie si prenume, cum are WU. Eu le-am dat mail sa-mi schimbe numele, acum astept raspunsul.
Exista si o metoda automata de schimbare a numelui:
https://www.google.com/adsense/suppo...earch=Continue
dar eu prefer metoda e-mailului, e mai personala, poti sa explici mai bine.
Cei cu 2 prenume cred ca pot sa puna "-" intre ele in loc de spatiu. Eu asa am in ultimul buletin, cu toate ca inainte erau separate, si cred ca asta va fi procedura standard in viitor, pentru a se evita confuziile. Dar asta e doar opinia mea, nu e ceva oficial.
nu trebuie ba schimbat , nu mai fiti berbeci , spuneti la banca sa scrie prenumele first si aia e la BT merge perfect doar ca e picat wester union pt update de soft sau ceva de gen
trebuie sa ai peste 18 ani ca sa iei bani prin WU sau nu conteaza ? :D
Iti trebuie un buletin si oricum nu te poti inregistra la adsense daca esti minor.
Faza la mine e urmatoarea mi-au anulat un cec si mi-au scris prin email ca la urmatoarea plata mi se va adauga suma din cont + suma din cecul anulat, acuma eu cum imi scot banii? Nu inteleg trebuie sa imi vina un email cu datele sau merg de nebun la banca si ii zic lu aia ca mi-a trimis cineva bani? ( la cont imi scrie ultima plata efectuata pe 1.10.2007 )
Astazi m-am dus sa ridic si eu prima plata efectuata de Google. Recunosc, am stat cu sufletul la gura sa nu se treazeasca Google si sa-mi baneze contul pe cine stie ce motiv (m-au speriat posturile de pe aici).
Totul a functionat OK. M-am oprit la primul WU intalnit (Raiffeisein Pta Alba Iulia) am dat buletinul, am spus codul.. si voila.. direct la casierie. Works like a charm.
Faza cu PRENUME NUME am intalnit-o si eu la o gasca de la Carpatica. Speriata ca e plata quick cash - cum domle sa te plateasca Google?, a fost intrebarea ei - si de faptul ca era de maxim 1 luna in banca. Prin urmare m-am dus la Banca Romaneasca unde duduia de la ghiseu tot asa nu facuse nici o plata pentru quick cash. Insa a sunat la centrala si a facut plata. Si, ca si la voi, am avut problema cu prenumele pus inaintea numelui. Insa nu au considerat ca e o problema.
Eu cred ca problema nu e de la treaba ca prenumele e pus inaintea numelui ci ca e plata quick cash. Se feresc cica de posibile fraude. Prin urmare, iesiti din banca la care nu v-au acceptat si intrati in urmatoarea pe care o intalniti.
Tu nu intelegi ca nu e vorba de cum iti treci tu numele. E vorba de cum e trecut in WU. Daca pe tine te cheama in buletin nume: Vasile si prenume: Ion si in sistem banii sunt trimisi pentru cineva cu numele de familie Ion si prenumele Vasile, de unde sa stie ea ca tu esti ala?
E o birocratizare dusa la absurd, dar corecta in rationamentul ei. Asa ca daca intalnesti o casierita "constiincioasa" nu primesti banii. Am intleles ca la cursurile de formare WU li se specifica sa nu dea banii in astfel de situatii.
Normal ca, in functie de noroc, poti sa dai peste o persoana care nu observa diferenta.
Desi nu am avut probleme in a ridica banii nu sunt deloc de acord cu ideea ca este o chestie corecta cea cu nume prenume , prenume nume. Securitatea consta in faptul ca stii mtcn-ul, suma de bani, expeditorul. Sa nu mai vorbim de faptul ca daca te cheama Aurel Fotomodel de ex, e o coincidenta extrem de mare sa vina altul pe care il cheama Fotomodel Aurel cu buletinul, sa stie exact toate datele din contul tau (mtcn, suma etc...) si sa-ti ia banii. Mi se pare o logica de bun simt, daca era pus un PC sa decida daca iei banii sau nu ...intr-adevar erai trimis acasa.....da tocmai de aia sunt pusi oameni la ghiseul ala, ca poa sa judece si ei macar 2 secunde.
ce-i drept e ca nu e de vina tipa de la ghiseu, ea nu face birocratia asta tampita ci doar o respecta
La BRD, plata in 4 minute pe ceas, e super tare serviciul asteptam de mult WU.
Si nu exista NICI un fel de comision :)
ba chiar mi-a dat un cupon pt un concurs la WU:d
fost la brd, luat cash-ul, in valuta, fara probleme, doar ca a durat ceva ca se misca ceva prost.
sediu brd.
eu:intrebare : uitati asa si asa si asa se poate?
ea: da ...se poate
eu: completez si dau foaia
ea: este o greseala , va rugam sa sunati la ei
eu:ce greseala sa stiu ce le spun
ea: nu se poate spune greseala
eu: multumesc o zi buna
sediu Raiffaisen:
el: luati loc .MT-u si buletinul va rog
dupa 2 minute iau banii.fara sa completez nimic!
deci cum mai spunea lumea pe forum.unii care lucreaza la banca habar nu au :)
dupa ce am iesit de la Raiffaisen am trecut si pe la BRD si am zis nu a fost nici o greseala asta pt informatia DVS.pa
fara comision.
Bravo google :>!
BRD...tot cam 4-5 minute.
Tipele imi multumeau de "actuaizare" ca nu stiau ce e cu Google si trimisul banilor pe net.... Paypal e un nou pas in "sistemul" lor, deasemenea.
Cred ca defapt depinde de om si nu de banca sau firma.
am fost la banca la Raiff, insa nu mi-a putut da pentru ca in google nu am completat si al 2 prenume....imi poate da cineva adresa de mail ca sa le pot da mail?
adsense-ro[at]google [punct] com daca ai cont in romana . Nasoala situatie, dar lasa ca rezolvi tu pana la urma ! Si eu am trimis mail, deja mi-au modificat greseala de la nume !
Am fost la B. Transilvania si dna nu stia ce sa faca. Nu stia ca se poate sa primesti bani de la o firma... "invers da, o firma poate trimite bani." Pana la urma suna la WU, ii confirma aia tot ce vrea ea, inchide telefonul... se mai gandeste... se uita la hartia pe care i-am dat-o cu datele platii... apoi mai suna inca o data la WU si ii intreaba "Sunteti siguri ca e posibil ...?"
ms allergic, am trimis mail
probabil nu o sa mai pot ridica banii luna asta, insa luna viitoare o sa primesc banii pentru luna septembrie si luna octombrie?(am plata lunara selectata)
da. primesti amandoua sumele