Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Cont Adsense PFA

Seto este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2024
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit Cont Adsense PFA

Salut,
    Anul acesta am inceput sa folosesc Adsense ca si persoana fizica (nu PFA) si acum as dori sa trec la PFA pentru ca a crescut venitul. Intrebarea mea e cum anume fac in Adsense? E de ajuns sa trec contul bancar folosit la PFA sau cum ar trebui facut? Mentionez ca inca nu am completat informatiile fiscale pentru Irlanda, doar pentru SUA le am completate de cativa ani.
    Poate a mai trecut cineva prin asa ceva si ma poate ajuta

Multumesc!

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.707
    Putere Rep
    30

Implicit

Deci ca sa fie pe PFA, trebuie factura emisa de PFA si incasarea sa fie in contul respectiv. Poti sa faci o "smecherie" de gen emiti factura catre google pe suma incasata si asta e, platesti taxele si impozitele aferente, momentan la facturi externe nu este cu eFactura. ( pana nu o baca obligatoriu in UE ma indoiesc ca va fi ceva de genul asta la noi ). Intre timp iti faci cont pe firma de AdSense, cand il aproba intri in legalitate si asta e! Spor sa ai.

LE: legat de fiscalitate, trebuie sa treci Romania =- din ce stiu eu, ca ma indoiesc ca platesti in SUA sau Irlanda ceva. asta ar fi si mai aiurea, sa ai taxe in alta tara, te mai cauta si fiscul lor ( teoretic ). Nu cred ca Google plateste ceva taxe pe numele tau undeva. ( sau poate e cu retinere la sursa si nu stiu eu, daca declari RO iti da mai mult? )
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2024
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Da, stiu ca trebuie emisa factura pe PFA, doar ca nu inteleg partea cu contul Adsense. Pe actualul cont scrie:

Țara/regiunea
    România (RO)

Tipul contului
    Persoană fizică

PFA nu e inclus la "persoana fizica", ci la "companie" si acolo trec la denumire companie "numele meu PFA"? Avand deja niste plati in cont, ma gandeam ca pot ramane pe cont persoana fizica si doar sa modific datele necesare, de ex. la "Informatii Fiscala Irlanda/SUA" sa trec datele PFA-ului si ce date mai cer...

Hai ca am gasit ceva: support.google.com/paymentscenter/answer/11543916
    Dacă tipul de cont este „persoană fizică”: trebuie să trimiți un document de identitate care să corespundă numelui pe care îl trimiți pentru confirmare.
    O persoană fizică reprezintă majoritatea proprietarilor individuali de companii, cum ar fi freelancerii sau consultanții care nu sunt înregistrați ca organizații.

Eu asa inteleg ca PFA intra la tip cont "persoana fizica", dar poate stie cineva mai bine
    Ultima modificare făcută de Seto; 8th August 2024 la 22:10.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.707
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de Seto Vezi Post

PFA nu e inclus la "persoana fizica", ci la "companie" si acolo trec la denumire companie "numele meu PFA"? Avand deja niste plati in cont, ma gandeam ca pot ramane pe cont persoana fizica si doar sa modific datele necesare, de ex. la "Informatii Fiscala Irlanda/SUA" sa trec datele PFA-ului si ce date mai cer...

Eu asa inteleg ca PFA intra la tip cont "persoana fizica", dar poate stie cineva mai bine
    Exact, PFA nu e persoana fizica si nici nu intra la altceva decat companie, tu faci cont nou, intre timp iti incasezi banutii pe contul vechi, incetisor transferi site-urile pe noul cont si gata. Nu-i greu
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2024
    Posturi
    3
    Putere Rep
    0

Implicit

Am inteles, multumesc.
    Si mai am o nelamurire: cel mai probabil sediul social nu va fi adresa mea, ci un sediu "inchiriat" de prin tara sau fara sediu(cineva mi-a zis ca se poate si asa), plicul cu acel pin de confirmare il pot pune sa vina la adresa mea din CI? Nu sunt sigur, dar daca voi avea sediul la cine se ocupa de contabilitate, atunci nu pot sa cer sa imi dea corespondenta de acolo

s0rYn este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    12th November 2012
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    38
    Putere Rep
    22

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

a) poti crea cont nou Adsense pe PFA;
    b) poti pastra contul vechi Adsense PF cu adaugare PFA (eviti astfel daca ai de exemplu 10 site-uri si 30 anunturi sa migrezi/aprobi toate site-urile, sa creezi iar zeci de anunturi/coduri etc).
    Venituri din AdSense: Schimbarea contului de la PF la PFA şi invers

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cont Adsense
    De Andrei01 în forumul Adsense
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 6th May 2017, 10:58
  2. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd February 2014, 20:40

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii