Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Tax information adsense - ajutati-ma sa completez

daver este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    21st December 2023
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

Implicit Tax information adsense - ajutati-ma sa completez

Am tot incercat sa caut singur resurse pe tot internetul dar nu inteleg unele lucruri. Cum trebuie completat corect?
    Totul este vag, ambiguu. Am cautat pe youtube se spune de rezidenta fiscala doar la persoanele care vin in romania sau care pleaca. Eu nu am venit si nici nu voi pleca (cel putin prea curand). Nu inteleg nimic. E un haos total.
    Cum trebuie si ce trebuie completat?
    adsensenotification.jpg
    adsense2.jpg
    adsense3.jpg
    adsense4.jpg

Efectiv nu inteleg, nu sunt absolvent de finainte, economie, nu cunosc legea
    Si sunt PF (Persoana fizica). Dar nu inteleg o iota.

lecktronix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    51
    Posturi
    171
    Putere Rep
    26

Implicit

Salut,
    nici eu nu sunt expert în finanțe, dar îți pot spune cum am făcut eu.

Am cerut prin SPV certificatul de rezidență fiscală pentru persoană juridică, eu încasez veniturile de la AdSense pe firmă.

Apoi am urmat pașii din AdSense și la urmă am încărcat certificatul.

Acest certificat este necesar pentru evitarea dublei impuneri, adică să nu plătești taxe și în Irlanda și în România.

Certificatul de rezidență fiscală arată ca în poza de mai jos.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    21st December 2023
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

Implicit

In contul meu SPV de persoana fizica, nu apare asa ceva. Nu apare - certificatul de rezidenta fiscala (ma refer la rubrica eliberari documente) pentru a-l obtine.
    UiteUntitled.jpg
    Scrie doar de cel de atestare fiscala nu si de rezidenta fiscala. (cont pesoana fizica)
    In schimb am descadrcat eu Z03 certificatul de rezidenta fiscala tot de pe anaf , dar nu din SPV. Oricum nu ma lasa sa- lvalidez. Imi da eroare . Imi cere alte documente justificativae o arhiva zip. ce anume ce documente justificative?

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.719
    Putere Rep
    30

Implicit

Acest certificat este necesar pentru evitarea dublei impuneri, adică să nu plătești taxe și în Irlanda și în România.
    Vrei sa spui ca daca nu incarci ala te va taxa in Irlanda? Eu cred ca daca o persoana se declara rezident in RO ( vad ca la el in poza e trecut AdSense Romania ) Google te lasa sa-ti declari in tara veniturile, ei nu opresc nimic.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    21st December 2023
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu mai tin minte, cand am aplicat la adsense in 2017, era prestabilit adsense romania in functie de locatia mea si am ales asa ca in romania locuiesc. Oricum ei de la adsense spun asa. Certificat de rezidenta fiscala, un document de scutire fiscală sau un act constitutiv. Actul constitutiv ce este mai exact?

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    51
    Posturi
    171
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de daver Vezi Post
    In schimb am descadrcat eu Z03 certificatul de rezidenta fiscala tot de pe anaf , dar nu din SPV. Oricum nu ma lasa sa- lvalidez. Imi da eroare . Imi cere alte documente justificativae o arhiva zip. ce anume ce documente justificative?
    Părerea mea e că trebuie să mergi la ANAF și să întrebi acolo pentru persoană fizică.

Din ce am înțeles, nu este ceva urgent, deci ai timp și după sărbători.

Încă nu am auzit pe nimeni care nu a primit banii pentru că nu a trimis certificatul de rezidență fiscală.

Personal, am sfătuit pe cineva (persoană fizică), care încasează în jur de 600-700 euro pe an, să declare în AdSense că nu are dreptul de nicio scutire.

A aplicat așa pentru SUA și Irlanda, nu a trebuit să încarce niciun document și i-a dispărut avizul ăla cu roșu.

Nu avea chef să se agite prea mult văzând câștigurile mici pe care le are.

@Rapsodia

Nu știu ce să zic, eu am completat.

Mai ales că am citit asta:

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    21st December 2023
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

Implicit

Adevarat nu e urgenta. Pai bani se trimit oricum, da. Ai dreptate. Dar zice ca (se pot aplica retineri din suma primita in Adsense) vezi doamne retineri pentru Irlanda (dubla impunere). Dar da, banii se trimit mereu si fara sa trimiti acest certificat de rezidenta fiscala. Nu inseaman ca nu mai primesti bani niciodata. Nici vorba.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.719
    Putere Rep
    30

Implicit

@lecktronixlecktronix - nu zic ca nu o fi asa, dar n-am auzit pe nimeni ca primeste mai mult de la Google si ca undeva se schimba procentul la plata per click. Stiu ca raportul e 40 - 60%. Sau asa ceva... oricum o sa ne vina avize de la ei daca apar schimbari, cred ca nici eu nu actualizeaza la toti odata. Eu nu mai stiu ce am declarat, dar singur parca nu am adus nimic de la ANAF.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    51
    Posturi
    171
    Putere Rep
    26

Implicit

@Rapsodia

Chiar nu are nicio are legătură cu cei 68% pe care îi primești de la AdSense sau cu costul pe click.

Din banii pe care îi faci într-o lună, poate, în viitor, Google AdSense o să fie obligat să dea o parte Irlandei atunci când îți trimite plata în cont.

Nu știu cât, sincer nici nu mă interesează.

Probabil o să scrie că ai câștigat 100 de euro într-o lună și o să primești doar 90 pentru că 10€ au fost reținuți la sursă.

Repet, eu am completat pentru că mă enerva notificarea aia cu roșu.

Apoi, fiecare este liber să facă ce vrea.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Posturi
    2.719
    Putere Rep
    30

Implicit

@lecktronixlecktronix corect tot ceea ce zici, nu te-am contrazis, ba din contra, cred ca e mai ok sa ai totul legal si clarificat 100%. Nu intelesesem ce si cum afecteaza azi veniturile. Dupa experienta d anul asta cu ciolacu si anafu ... nu ma mai grabesc sa iau decizii, pana la urma ajung sa vad ca oricum ai face, tot te taxeaza din ce in ce mai mult. Asa ca ma straduiesc sa cresc veniturile, sa micsorez cheltuielile cu statul nu mi-a iesit niciodata

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Mesaj Personally Identifiable Information
    De imagini în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 23rd April 2015, 00:40
  2. Payee Information
    De anuntul în forumul Adsense
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 31st August 2009, 17:01
  3. Va rog sa ma ajutati!!!!
    De bucur07 în forumul PayPal
    Răspunsuri: 8