Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 38

Subiect: Adsense vs Anaf

florian g este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    200
    Putere Rep
    29

Implicit

Cine a declarat si declara in continuare banii din adsense, pe persoana fizica (fara srl sau pfa) ne poate spune si noua ce pasi urmeaza si ce acte depune?
    Cum si ce le spune celor de la biroul de finante ca vrea sa declare banii.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Trebuie completata declaratia 201 - DECLARAŢIE PRIVIND VENITURILE REALIZATE DIN STRĂINĂTATE
    http://discutii.mfinante.ro/static/1...graficD201.pdf
    Formulatul il gasesti la ANAF
    Daca ai venituri in EUR, o completezi cu veniturile insumate pe anul 2016 in EUR,
    Inmultesti suma cu paritatea EUR/RON medie pe anul 2016, o gasesti aici :
    Banca Na
    Pentru 2016, 1 EUR = 4,4908
    Iti faci singur calculul de 16% din ce rezulta si completezi pe formular.
    Depui formularul 201 la ghiseul Anaf, pana cel mai tarziu pe 25 mai 2017.
    Astepti apoi decizia de impunere prin posta, care va veni in septembrie-octombrie 2017.
    Dupa ce vine, ai 60 de zile sa platesti suma la ANAF, la ei la casierie, cu decizia de impunere in mana.

Daca nu esti angajat cu carte de munca in alta parte, ti se va calcula si 5,5% la sanatate.
    Daca esti angajat cu carte de munca se cheama ca platesti sanatatea undeva si deci nu iti va va fi adaugata 5,5%

Cam atat
    Succes !

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    200
    Putere Rep
    29

Implicit

La declaratia 201 ai atasat si facturile trimise de Google (cate una in fiecare luna)? - Cred ca am gasit raspunsul in linkul de mai jos.

Acum o alta intrebare, mai dureroasa.
    Banii din anii trecuti am inteles ca se declara tot asa, cu o declaratie pentru fiecare an.
    Am inteles ca se aplica niste amenzi si penalitati de intarziere.
    Stiti care ar fi acestea?

Cineva care s-a lovit de situatia asta, nu doar presupuneri.

PS. Am gasit aici ceva informatii LINK.
    Ultima modificare făcută de florian g; 1st April 2017 la 00:44. Motiv: completari

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    40

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu se ataseaza nicio factura, nimic.
    E ca o declaratie pe proprie raspundere.
    Dar e vital sa ai toate facturile printate si puse intr-un dosar pentru ca sa poti dovedi cand si daca vei fi intrebat cum de ai ajuns sa declari suma X , atunci le vei arata documentele si esti in regula.
    Despre penalizari nu stiu ce sa-ti zic, eu mi le platesc la timp
    Ce e mai neplacut dpdv al managementului banilor este ca trebuie sa realizezi ca 16% din suma incasata luna de luna nu-s ai tai. 16% din banii facuti in ianuarie 2016 trebuie sa ii pui deoparte pentru ca va trebui sa ii platesti prin noiembrie 2017, deci timp de aproape 2 ani nu trebuie sa te atingi de ei.
    Daca nu esti calculat si nu ti-i pui deoparte intr-un cont separat, risti sa te trezesti ca ai un an bun (2016 sa zicem) urmat de un an prost sa zicem(2017) si te trezesti ca vine ziua platii si tu nu ai de unde sa platesti impozitul.

wega77 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    17th January 2014
    Vârstă
    48
    Posturi
    317
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de florian g Vezi Post
    Acum o alta intrebare, mai dureroasa.
    Banii din anii trecuti am inteles ca se declara tot asa, cu o declaratie pentru fiecare an.

LINK.
    Sincer de ce ai vrea sa declari niste banii care i-ai facut acum 5 ani ? Sau ce rost mai are, nu inteleg !

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    27

Implicit

Fiecare formular in parte, daca il descarci de pe site-ul ANAF are si instructiuni de completare. Nu am depus niciodata formularul 201 si acum vad ca asta are rubrica "alte venituri".

In schimb completez in fiecare an formularul 200 "privind veniturile din Romania", care nu are rubrica "alte venituri" si trec totul pe "drepturi de proprietate intelectuala", inclusiv advertorialele scrise de altii pentru ca nu am unde sa le trec. Macar nu o sa fiu acuzat de evaziune fiscala .

Ca sa ii raspund lui Florian G, nu am atasat nici un contract pentru ca le-am explicat ca inchei contracte "ad negotiun" si nu "ad instrumentum". Am inregistrat insa anumite contracte pentru ca cica am avea obligatia sa le declaram in 30 de zile, dar asta nu are legatura cu formularul 200 sau cu orice alt formular.

In alta ordine de idei, in cazul formularului 200 si mai mult ca sigur si in cazul formularului 201, va aparea doar venitul brut si venitul net (cel cu retinere la sursa). Nu va aparea niciodata numele colaboratorilor.

Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    200
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de wega77 Vezi Post
    Sincer de ce ai vrea sa declari niste banii care i-ai facut acum 5 ani ? Sau ce rost mai are, nu inteleg !
    Pentru un eventual control al celor de la ANAF.
    Stiu ca este putin probabil sa te ia la intrebari dar exista posibilitatea, chiar daca e mica.
    Si cum ei incep sa se intereseze din ce in ce mai mult de online - LINK - e posibil sa le vina ideea sa se uite si pe Adsense, poate nu acum, poate nu la anul, dar peste 3-4 ani le vine nastrusnica idee.

Sa faci acum niste bani frumosi din reclame si sa astepti sa treaca 5 ani ca sa nu mai aiba dreptul sa te ia la intrebari mi se pare cam lunga perioada in care esti expus riscului.
    Am citit undeva "Better safe than sorry" si mi se pare o idee buna.

Stiu, multi gandim ca de ce sa ne ia statul din banii pe care i-am facut noi, fara sa ne ajuta in acest sens cu absolut nimic.
    Daca astea sunt legile (ca trebuie sa te jupoaie putin) nu ai ce sa le faci, dar daca ei te prind ca nu le-ai dat si lor partea lor, pot sa-ti faca multe.

Vorba lui Dascalescu, iei banii si iti opresti 16 procente pentru taxe pe care ii platesti peste cate luni. Nu e convenabil, dar asta e.

Daca le-ar veni ideea creata sa sa bage si pe Adsense nu cred ca ti-ai mai sustine ideea, cu "ce rost are sa delaclari?".

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

Sunt un pic offtopic dar nu pot sa comentez.

Nu-i mai credeti prosti pe oamenii de la ANAF, Politia economica sau oricare alte organime care sunt incorporate in structura unui stat.

Sunt vecinii vostri uneori, sunt oameni la fel ca si voi, si stiu foarte bine majoritatea dintre ei cu ce se mananca si PayPal, si monede virtuale si AnSense.

La un moment dat a trebuit sa dau o declaratie la Politie pentru niste bani nedati la stat in conditile in care statul avea sa-mi dea mie de vreo 10 ori mai mult, dar asa cerea legea sa se ma cheme sa dau o declaratie desi intre timp lucrurile chiar se si rezolvasera. Era unul din vecinii mei din cartier sef acolo, si care pe vremea respectiva avea internet de la mine (retea de cartier, fara contracte la vremea aceea). Mi-a explicat atunci ca ei au pesti mai mari de prins si firme care au prejudicii de peste 1 milion de euro. Tot pe vremea aia lucram la o firma la care venea "ANAF-ul" in fiecare luna ca aveau de recuperat de la firma respectiva peste 100.000 lei si tot negociau ca sa nu ii suspende.

Dar in momentul in care am dat-o in bara la timisoara, au cerut un extras de cont de pe toate bancile din Romania ca sa verifice daca inregistrez sau nu venituri din online si daca am inregistrat venituri de pe urma siteului pe care sa zicem ca il copiasem (e mai complicata povestea dar nu stau sa o detaliez acum)

Am prieteni care declara an de an banii facuti in online (de la ei stiu de declaratia 201) si prieteni care nu declara. Fiecare face asta pe propria raspundere, daca faci undeva o gresela si te vor lua la puricat, or sa te ia la puricat pe toate partile.

wega77 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    17th January 2014
    Vârstă
    48
    Posturi
    317
    Putere Rep
    24

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Daca nu ai datorii la stat, impozite, taxe sau orice fel de creante care trebuie executate, nu au voie sa ceara la nici o banca extrasele de cont ale tare care sunte confidentiale, Aeste extrase se obtin in urma unui ordin judecatoresc.
    Imi este foarte greu sa cred ca esti la zi cu tot, platesti tot la timp, nu ai nici o problema si se apuca ei sa caute prin conturi sa vada ce banii ai. La sumele incasate de peste 10.000 euro in cont, daca bancii i se pare suspecta detalierea tranzactiei are dreptul sa te ia la intrebari pentru clarificari.
    Sa trecem peste povesti de genul ca primesc 1000 euro de la adsense, si ma intreaba ANAF-ul de unde ii am. Tu ca un bun roman trebuie sa ii declari si sa platesti taxe pentru ei, ca doar si statul face destule pentru tine
    Teoretic dupa lege si daca vinzi 3 salate in piata trebuie declarate si platit impozit la ei.

Daca incasezi sume foarte mari, peste 10.000euro/tranzactie atunci se schimba datele problemei.
    Cum a zis su #haotik nu sta nimeni sa te rascolesca pe tine pentru cateva sute de euro, au treburi mult mai mari.

Membrii ai familiei lucreza in domeniu si stiu foarte bine ce vb.

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de wega77 Vezi Post
    Daca nu ai datorii la stat, impozite, taxe sau orice fel de creante care trebuie executate, nu au voie sa ceara la nici o banca extrasele de cont ale tare care sunte confidentiale, Aeste extrase se obtin in urma unui ordin judecatoresc.
    Imi este foarte greu sa cred ca esti la zi cu tot, platesti tot la timp, nu ai nici o problema si se apuca ei sa caute prin conturi sa vada ce banii ai. La sumele incasate de peste 10.000 euro in cont, daca bancii i se pare suspecta detalierea tranzactiei are dreptul sa te ia la intrebari pentru clarificari.
    Sa trecem peste povesti de genul ca primesc 1000 euro de la adsense, si ma intreaba ANAF-ul de unde ii am. Tu ca un bun roman trebuie sa ii declari si sa platesti taxe pentru ei, ca doar si statul face destule pentru tine
    Teoretic dupa lege si daca vinzi 3 salate in piata trebuie declarate si platit impozit la ei.

Daca incasezi sume foarte mari, peste 10.000euro/tranzactie atunci se schimba datele problemei.
    Cum a zis su #haotik nu sta nimeni sa te rascolesca pe tine pentru cateva sute de euro, au treburi mult mai mari.

Membrii ai familiei lucreza in domeniu si stiu foarte bine ce vb.
    As mai adauga o intrebare (retorica) personala, de ce nu scoateti prin Western Union? Asa e mai greu de urmarit traseul si puteti sta linistiti, daca nu aveti sume mari regulate, acolo s-ar putea mai devreme sau mai tarziu sa se auto-sesizeze cineva.
    Nu sunt eu instigatorul la neplata dorilor la stat, dar cand incepi sa lucrezi/ai propria afacere si realizezi cat de mult merge spre stat si cat de putin primesti inapoi in societate, zic hai sa nu dam si din 80 de euro impozit pe profit, cat timp marii datornici ai statului sunt iertati de sume fabuloase.
    Fara semnatura.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Facebook si Google, investigate de ANAF
    De Pami în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 3rd November 2016, 08:32
  2. Completare Forumular 200 ANAF pt afiliere
    De nrb220 în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 7th September 2014, 18:41
  3. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd February 2014, 20:40
  4. Răspunsuri: 40