29th December 2013, 17:53
1 out of 1 members found this post helpful.
pune in postare o unitate de anunturi 160x600 in partea stanga ( are o rata mare de click-uri). textul sa vina langa el.
30th December 2013, 10:42

Postat în original de
Rapsodia
Acum am incercat si eu varianta de 650x300, intrebare: cate anunturi dreptunchi ai voie in cazul asta? 3 adica 2x[300x250] + cel 650x300 sau doar 1 mare 650x300?
Eu am pus pe site-ul de test
1 900x300 sus in header
1 300x600 in sidebar
1 600x300 la sfarsitul articolului
Si le-au afisat pe toate, o perioada am avut din greseala si un al 4-lea ad si la afisat si pe acesta
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
30th December 2013, 17:03
2 out of 2 members found this post helpful.
In google analytics ai optiunea asta. Trebuie sa cauti pe google ceva de genul - how to link google analytics to adsense. Dupa ce le-ai unit, informatia o gasesti in tab-ul Behavior-Adsense-Adsense pages.
30th December 2013, 19:19
2 out of 2 members found this post helpful.
Pune ads-uri in zonele cu cel mai mare impact, unde vizitatorii se uita cel mai mult si cel mai des. Asta e ca o regula, eu unul nu recomand niciodata ca ads-ul sa fie pus la nimereala sau dat la o parte.
Cu toate ca nu stiu ce parere are google despre asta, sa dau un exemplu:
Tu stii sigur ca zona cu Articole asemanatoare duce cele mai multe click-uri catre celalte pagini ale site-ului, deci este o zona unde vizitatorul sigur se va uita. Pui acolo o reclama care sa se integreze perfect in layout, adica din alea 6 locuri pentru articole unul random va fi cu reclama. Vizitatorul este foarte obisnuit ca in partea dreapta sa existe reclame, de aceea nici nu va fi un punct de interes, integreaza reclama in special in zonele de care utilizatorul este interesat(nu lasa reclama pe dinafara, trateaza-o ca pe o parte din site si nu ca ceva in plus).
Sfatul dat de Nickalls Nickalls este foarte bun, reclamele direct in continutul articolelor(cea mai importanta zona intr-un blog) genereaza multe click-uri in comparatie cu clasicul loc pentru ads.
30th December 2013, 19:49
Eu folosesc pluginul wp-insert. Unul dintre anunturi este 300x250 si este pus la mijlocul articolului. Sidebarul drept este ocupat, iar sidebar stang nu are tema din pacate.
Cu articolele asemanatoare, ai dreptate Ionut. O sa vad ce pot modifica, deoarece articolele asemanatoare sunt generate de un plugin. Daca ma bag la modificat e posibil sa ma aleg cu erori. Dar o sa incerc.
Ieri din 3700 de vizitatori unici am facut 3.8 euro cu un ctr de 1% conform adsense. Este rau? Trebuie tinut cont ca majoritatea vizitatorilor vin din cautare google, bounce-ul este de 78%, iar timpul mediu petrecut pe site este de 2 minute si ceva per vizitator.
1st January 2014, 13:58

Postat în original de
lukiano
Ieri din 3700 de vizitatori unici am facut 3.8 euro cu un ctr de 1% conform adsense. Este rau? Trebuie tinut cont ca majoritatea vizitatorilor vin din cautare google, bounce-ul este de 78%, iar timpul mediu petrecut pe site este de 2 minute si ceva per vizitator.
La 3700 vizitatori doar 3,8 euro e putin, eu la 3200 unici am facut cam 11 euro si asta imediat dupa Craciun, desi se stie ca la sfarsit de an cpc-ul scade drastic deoarece se incheie anul si nu mai liciteaza nimeni pana in ianuarie.
Cauza la tine se poate sa fie bounce-ul, e mare 78%, la fel din acest motiv ai sub 2 afisari/vizitator unic. Trebuie sa aduci mai mult content de calitate, asta va scadea bounceul pe la 50% si implicit vor creste afisarile la adsense. Acum depinde cum pui reclamele si cum le integrezi in continut, daca le pui unde se uita vizitatorul mai mult, ai sansa sa cresti ctr-ul iar astfel vei face ceva mai bine la 3700 vizitatori, nu doar bani de un suc si o cafea 
M-am uitat pe site si ai doua greseli care sar in ochi, da edit la style.css daca tot folosesti wordpress si lateste bara laterala ca sa nu iasa reclama de 300*600 din context.
In rest, scoate chenarul de la patratul din articol, ca asa cum e pus acum iese in evidenta iar din aceasta cauza, ctr-ul nu are sanse sa creasca.
An nou fericit!
Ultima modificare făcută de dary5ro; 1st January 2014 la 14:04.