Salut! Am si eu o nelamurire privind modul dupa care se face plata pe click in sistemul Adsense...Primesti o cantitate de bani proportionala in functie de PR-ul paginii? Sau aceasta nu conteaza deloc...?
Am avut un site mic cu 100-200 de pageviews pe zi si PR 5. Genera in fiecare zi cateva clickuri care erau platite de la 10 centi pana la 1,5$. Am facut pe urma un site mai mare, dar greseala mea a fost ca am bagat din prima Adsense pe el. Am citit undeva ca Google ar penaliza site-urile care baga reclame din prima.Site-ul are 2 luni si cu toate ca are un nr acceptabil de linkuri si peste 1000 de vizitatori pe zi are in continuare PR-ul 0.Cu toate ca e dintr-un domeniu competitiv in care sunt multe reclame primesc destul de putin pe click(in medie 10 centi)...
Dar....in ultima vreme am observat ca au cam inceput sa creasca pretul clickurilor....Au fost zile in care aveam ptr mai multe clickuri cate un dolar in medie...Dar pe urma veneau alte zile in care luam la fel in jur de 10 centi...Azi am intrat pe stats-uri si am ramas socat....O singura pagina din site a generat 3 clickuri care mi-au adus 25$...
Stie cineva de ce este comportamentul acesta dubios?
Am consultat o lista cu keyword-uri inainte de a face site-ul si este un domeniu foarte competitiv(scria acolo de cuvintele acelea ca sunt platite si cu 20-30$). O fi cumva de vina PR-ul meu scazut pricina ptr care am luat atat de putin la inceput? Iar acum incepe Google sa ma scoata din sandboxul lor si sa primesc ce se cuvine?Precizez ca am PR-ul 0 si acum....