Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: incasari adsense pe firma/PFA

Emil Chelariu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    36

Implicit incasari adsense pe firma/PFA

salut, am cateva intrebari in legatura cu incasarea adsense pe firma/PFA, sper ca ma puteti ajuta:

1. cum trebuie sa procedez pentru a introduce cecurile Adsense in contabilitatea PFA ca incasari?

2. Am descoperit o chestie cel putin interesanta pentru mine in legatura cu PFA-ul pe norma de venit. PFA-ul pe norma de venit plateste 16% dintr-o norma stabilita de fiecare localitate in functie de domeniul de activitate, cu conditia sa nu ai incasari mai mari de 35000 euro pe an. De exemplu pt servicii de informatica care cuprinde mai multe caen-uri si ar acoperi si serviciile Adsense exista o norma pe venit in Ploiesti de 4500 ron. Deci tot impozitul pe care il platesc este de 16% din aceasta norma de venit , iar eu pot sa incasez cat vreau cu conditia sa nu depasesc limita mai sus mentionata. Ce ziceti de treaba asta?

3. In legatura cu cecurile adsense, daca se alege livrare sigură expres, cecul va ajunge prin curier ca orice alt produs comandat de la un magazin online? Adica te va suna curierul pt confirmarea orei la care sa vina de exemplu?

multumesc anticipat
    :)

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Emil Chelariu Vezi Post
    3. In legatura cu cecurile adsense, daca se alege livrare sigură expres, cecul va ajunge prin curier ca orice alt produs comandat de la un magazin online? Adica te va suna curierul pt confirmarea orei la care sa vina de exemplu?
    Vine prin DHL, te suna un nene sa te intrebe daca esti acasa, ii spui ora la care sa vina si vine cand ii spui. Iti da plicul si semnezi de primire.

mariusx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th May 2006
    Posturi
    240
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Emil Chelariu Vezi Post
    2. Am descoperit o chestie cel putin interesanta pentru mine in legatura cu PFA-ul pe norma de venit. PFA-ul pe norma de venit plateste 16% dintr-o norma stabilita de fiecare localitate in functie de domeniul de activitate, cu conditia sa nu ai incasari mai mari de 35000 euro pe an. De exemplu pt servicii de informatica care cuprinde mai multe caen-uri si ar acoperi si serviciile Adsense exista o norma pe venit in Ploiesti de 4500 ron. Deci tot impozitul pe care il platesc este de 16% din aceasta norma de venit , iar eu pot sa incasez cat vreau cu conditia sa nu depasesc limita mai sus mentionata. Ce ziceti de treaba asta?
    Da e adevarat .. numai ca nu mai prinzi tu .
    Prin masurile lui peste .. base, toate pfa-urile vor plati impozit pe venit 16% .. deci .. naspa

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    36

Implicit

Prin masurile lui peste .. base, toate pfa-urile vor plati impozit pe venit 16% .. deci .. naspa
    Corect. Plus ca statul se gandeste la viitorul tau si vrea sa fii linistit la batranete asa ca in curand o sa te puna sa contribui la CAS cu 31% din veniturile PFA. (e doar un zvon, dar sunt sanse mari sa devina realitate)

Motto-ul masurilor actuale e: impozitare egala pt toti, asa ca in curand o sa ai aceleasi taxe si la salarii si la dividende si la veniturile PFA.

Ca sa citez o consultanta de la fisc, azi dimineata, cand a fost intrebata de un amic cu PFA ce se intampla la trecerea peste 35k (pragul TVA) se trece la sistem real sau se ramane la norma? Citez: Nu va mai preocupati, pana ajungeti dumneavoastra la 35k sigur se schimba regulile!

Edit: In contabilitate, la SRL, emit factura pe numele lu' Google cu valoarea cecului, cu data de pe cec. Cu factura si cu extrasul de cont se descurca contabila. Pe post de contract am TOS-ul in romana.
    Ultima modificare făcută de big; 17th May 2010 la 21:44.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Emil Chelariu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    1st March 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    622
    Putere Rep
    36

Implicit

inseamna ca m-am trezit cam tarziu cu asta. In fine...si pe sistem real ar fi ok (macar acolo poti baga restul de cheltuieli, inclusiv chiria sediului, intretirea si alte porcarii...tot mai scot ceva) stie cineva cum se procedeaza cu cecurile in contabilitate?

edit: am vazut acum si raspunsul in legatura cu contabilitatea, ms.
    :)

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    38

Implicit

Aveti idee cam cat trebuie sa fie venitul minim pe luna pe care ar trebui sa il obtin astfel incat sa pot rezista cu un SRL cu un singur angajat = eu (salariul minim pe economie,presupunem ca nu exista alte cheltuieli de chirie etc) ?

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    31

Implicit

Contabila costa in jur de 200 ron/luna ( firma de contabilitate, in cazul in care nu prea ai mult de lucru )
    Un salariat cu minim pe economie inseamna in jur la 400 ron la stat taxe, nu e obligatoriu sa ai angajat.
    Impozit forfetar care se plateste trimestrial circa 500 ron.

Asta ar fi in mare.
    Am un Blog

myamar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    48
    Posturi
    540
    Putere Rep
    41

Implicit

In contabilitate, la SRL, emit factura pe numele lu' Google cu valoarea cecului, cu data de pe cec. Cu factura si cu extrasul de cont se descurca contabila. Pe post de contract am TOS-ul in romana.
    Ar fi interesant de vazut exact cum se descurca contabila. Trimiti factura in Irlanda sau California sau ce faci cu ea? Cursul folosit la transformarea in lei e cel de la data incasarii, data cecului sau poate de la data transformarii efective a valutei in lei?
    Si eu am un PFA si e cam greu sa gasesti informatii despre chestiile astea, orice detalii ne poti da vor fi de mare ajutor.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    31

Implicit

In ceea ce priveste contabilitatea e foarte simplu, factura se trimite online, ai un cont in valuta si unul in lei, chiar e simplu.........eu lucrez cu o firma din Canada in acest mod. Mai usor decat cu firmele din Romania, cecul il incasezi in valuta, schimbul valutar il faci cand vrei de la data intrari sumei in cont, poti pastra suma in valuta.
    Am un Blog

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    36

Implicit

Trimiti factura in Irlanda sau California sau ce faci cu ea?
    Nu e nevoie, se gaseste si la ei hartia igienica.

Mie imi cer factura si la banca, drept document justificativ la depunerea cec-ului. La PFA am inteles ca nu cer. Banii intra in contul de valuta si raman asa pana cand vrem sa ii folosim.

Nu eu ma ocup de hartogarie, de aceea pot sa gresesc. O sa'l intreb maine pe cel ce se ocupa si revin cu clarificari. Oricum nici acum nu ne este clar daca procedam corect, legislatia e permanent subiect de discutie in firma. In loc sa ne concentram pe produs banii ne preocupam de birocratie.

Multumesc pe aceasta cale statului roman ca ne creaza un mediu clar si stabil in care sa ne desfasuram activitatea. Asteptam cu interes maririle de taxe (si loteria vizelor).

Revin maine cu detalii.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cele mai bune banci pentru incasari cecuri Adsense
    De Cristian Mezei în forumul Adsense
    Răspunsuri: 28
    Ultimul Post: 30th May 2021, 07:30
  2. adsense pe firma si legislatia ro
    De eliviu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 29th June 2010, 10:41
  3. Adsense pe firma sau persoana fizica
    De Nichita în forumul Adsense
    Răspunsuri: 11