Din experienta mea iti recomand asa:
- ceri oferte de pret (oferi domeniul / un brief, sau chiar cuvinte daca vrei)
- primesti oferte de pret ce contin toata lista de cuvinte (noi le trimitem pe grupuri) , pretul aferent pentru grup si numarul de luni necesare pentru a obtine pozitiile respective (ex: top 10 = pag 1)
- alegi in functie de recomandari sau pret (depinde de ce fel de servicii vrei) sau
- platesti consultanta (in cazul tau pot face si eu), o suma modica pentru beneficiile pe care le primesti
Recomand consultanta din 2 motive:
- nu te pacalesti cand alegi
- lunar stii exact ce platesti, iar in caz de probleme, renunti instant.
Platile le faci lunar, iar daca ai experienta analizezi singur ce ai primit (raport), sau prin consultant. In cazul in care sunt probleme, ghici ce, ai pierdut doar 1 luna (a carei valoare o poti recupera, oricum majoritarea iti scot link-urile daca nu platesti).
Asa vad eu momentan varianta optima pentru a nu pierde bani si proiectul.
Mai exista un tip de plata, oferita de cei de la seomonitor. Platesti dupa ce obtii pozitiile, dar platesti forever, iar cand renunti, se duce tot (dispar link-urile). Este si asta un stil de seo, cu rezultate bune pentru client, doar ca are costuri enorme. Asa ca tot la buget se ajunge. Daca ai o nisa care are adaos foarte mare si produse "cu cautare", iti permiti servicii diferite, cerinte de monopol,etc.
SEO este un serviciu extrem de sensibil, tehnic si riscant.
- primesti povesti
- primesti link-uri junk
- link-urile iti dispar ulterior
- primesti penalizare
- etc
Asa ca indiferent de ce crezi tu, totul se rezuma la buget. Eu iti dau oferta de pret, 1.000 euro, puthre iti trimite 200 euro, dan 750 euro, tu vei alege in functie de buget. Indiferent daca Dan sau eu par mai ok, tu avand buget de doar 250 euro, o sa alegi oferta in bugetul respectiv. Ulterior,daca sunt probleme, o iei de la capat, dar tot cu buget mic, pentru ca te-ai ars deja, ai pierdere, etc, asa ca o sa te invarti in loc forever.
NU exista servicii ieftine, cum nu exista seo ieftin sau site ieftin, sunt doar "povesti". "Too Good to be True" sau pe romaneste: "Primesti ceea ce platesti".
Da, nu e ok sa ti se ceara buget initial, asta e clar, ca nu e design (design depinde de buget). Dar in acelasi timp, tot acolo se ajunge, doar ca este fix o discutie interna la voi.
----------------------------------------------
Daca vrei oferta de la mine, iti fac, dar doar asa de "comparatie", pentru ca stii ca am un concurent client. Dar o platesti, pentru ca pierd minim 1h la fiecare oferta.
----------------------------------------------
Eu am genul asta de discutii zi de zi si sincer imi pare rau de lipsa de educatie in online a multora (vorbesc la general), pentru ca stiu clar ca tocmai urmeaza sa plateasca nimic. Asta e! Nu poti alege o solutie de maagzin online sau o agentie seo, pe baza de pret, ai nevoie de cunostinte temeinice, iar ideea de consultanta este singura solutie viabila, dupa mine, pentru un risc cat mai mic.
Eu sunt in categoria: scump domne, scump. Macar nu poate spune nimeni ca nu am rankat sau le-am penalizat proiectul.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.