Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Backup Manual MySQL ( Wordpress website)

Andrei_I este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th June 2015
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Backup Manual MySQL ( Wordpress website)

Salutare oameni!

De cativa ani citesc forumul asta si intr-un final m-a ajutat cu ceva... sa ma angajez intr-un domeniu care sunt pasionat ( online marketing).
    Am de 2 zile o problema... mare: nu stiu sa fac un backup manual la baza de date.

Ar fi fost floare la ureche daca as avea acces la control pannel de la hosting provider...stiu. Dar nu am, tot ce am este id/parola FTP si id/parola la baza de date MySQL.

Fiind la inceput, desi am cunostintele necesare sa-mi fac treaba, vreau sa ma asigur ca am un backup in cazul in care se intampla ceva.

Si atunci intrebarea mea este:
    - Puteti sau aveti ceva link-uri cu tutoriale care sa-mi arate cum sa fac un server mysql, sa accesez baza de date din host si sa-mi fac un backup propriu zis ? Din Filezilla nu cred ca e prea sigur... asa ca as prefera sa invat treaba asta pentru ca sunt sigur ca o sa ma ajute si pe viitor. Am instalat mysql dar am dat fail cu el si va trebui sa-l reinstalez.
    - Dupa ce fac backup si creapa website-ul din motivul x, cum il urc inapoi pe host ? Din nou... manual, ca eu nu am acces la control pannel.

Daca aveti alte sfaturi sunt deschis la sugestii. Deci eu nu am acces la control pannel-u de hostare si nici nu am voie sa modific/instalez pe WP pluginguri.

Va multumesc din timp, eu am un prieten developer si nu m-a lamurit inca XD.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

phpmyadmin este instalat?

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th June 2015
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu l-am instalat deoarece am crezut ca trebuie sa ai user si parola pentru hostare. Oare pot sa fac backup prin phpmyadmin direct daca am id si parola la baza de date mysql ?

Cu alte cuvinte sunt praf in a face backup pentru ca inainte faceam cu un click pe control panel-ul de la host pe website-urile mele.
    In schimb acuma nu pot face asta si trebuie s-o fac "manual".
    Ultima modificare făcută de Andrei_I; 27th June 2015 la 16:19.

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    61

Implicit

aaaaaa, acum am vazut.. ca nu ai voie pluginuri

Incearca cu un client care se conecteaza la mysql ... Navicat for MySQL. Asta daca iti permite serverul accesul

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th June 2015
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Am incercat ieri sa instalez mysql si am facut un fel ce ciorba de burta din parole si conturi. Am sa reinstalez si incerc din nou ca acuma am inteles si eu ce-i ala un root si alte informatii de care nu credeam ca o sa ma lovesc vre-odata.

Oare sa incerc cu phpmyadmin pentru baza de date SQL si cu filezilla pentru FTP ? ar fi "safe" un backup de genul ?

Mi-ar placea sa invat asta ca pe viitor sa nu mai am probleme in situatii similare ( sper ca never ).

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Daca pe serverul acela este cpanel, va trebui sa rogi pe cineva care are acces la cpanel sa iti dea voie, de la ip-ul tau, sa te conectezi la baza de date. Respectiv va trebui sa folosesti ceva de genul HeidiSQL: Screenshot: Export Sql sau daca ai alt sistem de operare... gasesti similare (pt mac este sequel pro, pt linuxuri cred ca mysql-admin)

Daca pe server nu este cpanel, poti sari partea cu ip-ul, dar va trebui sa ii ceri administratorului datele de conectare (posibil ca portul sa fie blocat sau schimbat)

In oricare dintre softuri te conectezi la baza remote si ai optiunea sa selectezi baza de date si sa dai "export". Practic iti va salva o copie local.

Ca sa pui backupul sus inapoi, te conectezi la baza remote, va trebui intai sa stergi tabelele din respectiva baza de date, apoi sa dai "import".

Iti recomand insistent sa faci exercitii pe o instalare wordpress de pe un alt server, ca sa intelegi ce si cum si sa nu strici ceva. Dupa ce te acomodezi si intelegi procesul, poti face si pe baza de date a site-ului "live".

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Andrei_I Vezi Post
    Oare sa incerc cu phpmyadmin pentru baza de date SQL si cu filezilla pentru FTP ? ar fi "safe" un backup de genul ?
    Poti face si asa, sigur.
    Cu mentiunea ca ideal ar fi sa arhivezi fisierele pe server inainte sa le iei prin FTP, sa mearga mai repede treaba.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th June 2015
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Multumesc frumos lume!
    O sa incerc din nou Luni, dupa ce termin trimit un mail la host si-l rog sa faca si el una " de la buton ".
    Weekend fain!

catalinux19 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    7th October 2013
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    37
    Posturi
    482
    Putere Rep
    26

Implicit

Cei de la hosting oricum te pot ajuta cu backup-uri in caz ca vei avea probleme pe viitor. Ei fac backup-uri periodic

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th June 2015
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu stiu ... dar nu m-as baza doar pe ei. Prefer sa nu ma ard pe banii altora... din bun simt in primul rand Eu de mic cand ma jucam cu website-uri pana azi n-am avut incidente, dar acum e mai serioasa treaba.

Va multumesc foarte mult O sa tin un ochi pe sectiunile la care ma pricep, poate contribui si eu cu ceva, ca de ani de zile cand am o problema 2-3 zile o rezolv intr-o ora cu forumul asta.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. WordPress - import backup mysql
    De Hobart în forumul WordPress
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 23rd June 2015, 00:24
  2. Upgrade manual la o noua versiune wordpress
    De Stefania Trandafir în forumul WordPress
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 27th October 2013, 15:38
  3. Plugin Backup WordPress
    De Scorpio2k2 în forumul WordPress
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 27th February 2013, 09:44
  4. ce soft folositi pt BACKUP fisiere server si mysql db?
    De diasomie în forumul Server side
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th November 2010, 20:28
  5. Backup automat mysql ?
    De evolution în forumul Server side
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 24th March 2010, 16:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii