Totusi ceva mesaj de la cei de la Google potrivit caruia au facut aceasta miscare au dat?
Adica macar ceva vrajeala care sa impacheteze ideea cum ca Adwords este tot?!
Versiune printabilă
Totusi ceva mesaj de la cei de la Google potrivit caruia au facut aceasta miscare au dat?
Adica macar ceva vrajeala care sa impacheteze ideea cum ca Adwords este tot?!
Nu a sugerat nimeni nimic despre faptul ca la vizitele not provided, daca dai click pe ele, poti seta ca "parametru principal" (imediat sub grafic) "pagina de destinatie" de pe siteul tau a vizitelor not provided, asta + pozitia indicata de webmaster tools pe anumite cuvinte cheie, ar fi cam sugestiv keywordul pentru care ti-au putut veni vizitele.
Pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc sa incerce, eu abia acum am aflat de asta. :D
P.S Nu sunt ca si vizitele pe keyworduri din analytics dar oricum iti poti face o idee destul de clara.
De aici: When Keyword (not provided) is 100 Percent of Organic Referrals, What Should Marketers Do? - Whiteboard Tuesday - MozCitat:
So, a lot of this data, and a lot of these opportunities are retrievable—they're just a lot harder
Am o intrebare pentru cei care stiu. Paid clicks din Adwords fac exceptie de la regula?
Nu de alta, dar in statisticile mele click-urile Adwords (provenind din Google search) apar in continuare.
LE: Daca paid clicks apar in continuare (si mie par sa imi apara), asta e un semn clar ca G foloseste un dublu standard. Pentru ca ei au introdus chestia asta, chipurile pentru privacy. Si asta inseamna ca oferi privacy celor care cauta organic, dar NU si celor care cauta dar dau click pe reclamele platite.
Desigur ca ma bucur ca avem datele pentru paid, daca asa este, insa in felul asta intentiile lui G devin clare. Nici vorba de privacy, totul e pentru bani.
De ce am senzatia ca pe Google il cam enerveaza sa trimita "free trafic" atator situri?
Daca gandesc cum gandesc ei, din perspectiva lor chestia asta trebuie sa fie foarte enervanta. N-ar trebui sa fie free trafic. Voi, toti webmasterii, ar trebui sa platiti pentru traficul asta.
De acord :) Cati dintre noi au zeci de site-uri "in lucru" uitate de cine stie cati ani, pe care e un analytics? Ne intereseaza sau nu, google ne tot da rapoarte, statistici... si ownerul... las' ca-i moca . Nu stiu care site de verificare uptime e simpaticut: nu te-ai logat nu stiu cate luni, trimite un mail de notificare si pa si la revedere.
Fifteen years on—and we’re just getting started - Inside Search
Google Search has a ranking algorithm called 'Hummingbird,' adding new mobile features across all platforms | The Verge
Citat:
Many of Google's new features include giving information directly within search instead of sending you out to another page.
Citat:
Amit Singhal, SVP of search at Google, announced that the company has a new algorithm called "Hummingbird" that is its biggest update since the "Caffeine" system for ranking search results. In fact, Hummingbird has already rolled out — around a month ago. It affects over 90 percent of searches and apparently does a much better job at handling long, complex questions. Hummingbird gives Google more ability to understand the content and context of the documents it indexes, the company says
La cat de "fomisti" au devenit, probabil ca urmatoarea miscare a Google va fi sa ofere statisticile not provided contra cost.
Google poate trai lejer fara Webmasteri, nu va amagiti. Nu s-ar ajunge la asa ceva dar totusi.
Noi nu avem sindicat, oricat de mult te plangi, daca vrei sa renunti la Google pentru altceva, exista 10 in spatele tau care ar castiga jumatate din ce castigi tu numai sa fie acolo. Monopolul nu poate fi detronat.
Pentru nise noi e trist ca nu poti observa anumite trenduri.
Solutia e una singura, o platforma open de search. Ma mir ca exista atatea grupari care actioneaza in favoarea libertatii internetului, si un astfel de proiect nu a fost inca lansat.
Avem un internet liber (inca), iar accesul la el (cautarea, adica) este oferit de o companie privata, cu apucaturi monopoliste, si care controleaza tot, intermediaza cu caracteristici abuzive, contactul intre user si proprietarii de situri.
Mai mult, iti ofera cautari "personalizate" cu alte cuvinte te inchide in propriul tau bubble si iti serveste... ceea ce s-ar putea sa te incante si mai ales sa te faca sa cumperi, si nu ceea ce ar trebui sa fie o perspectiva reala si nealterata a realitatii informationale online. Un astfel de instrument poate oricand fi controlat de "sus"... pentru a iti servi... ceea ce este stabilit ca trebuie sa afli.
As vrea ca cineva care stie programare sa confirme daca ipoteza mea este adevarata.
Banuiesc ca google vrea sa stie in continuare pe ce site-uri si pentru ce cautari se da click dintr-o pagina de cautare. Am inteles ca exista 3 variante ca sa faca asta. Prin variabila de sesiune, prin cookie sau prin url. Banuiesc ca google a ales sa trimita datele prin url cum a facut si pana acum, cu diferenta ca acum, pozitia de pe care s-a dat click si keyword-ul sa fie codate.
Iata cum arata url-ul catre seopedia dupa o cautare cu keyword "forum seo":Banuiesc ca dupa ei=... urmeaza undeva keywordul si pozitia, probabil rezolutia de ecran si browserul.Cod:http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fforum.seopedia.ro%2F&ei=dppEUoSiMsXVswax7oDoBg&usg=AFQjCNErLpvbQRd4y07tOCQCy3oWfcVHXw&bvm=bv.53217764,d.Yms
Daca informatiile utile sunt in acest url, atunci poate ar fi posibil ca stringul sa fie decodat si sa putem afla keywordul.
Ce spun programatorii? Mai avem speranta?
&ved=0CCwQFjAA
AA = prima pagina, primul rezultat. Ai sa vezi ca al doilea rezultat este AB, apoi AC si asa mai departe. Dar tin minte ca si SeoMoz scrisese un articol despre asta. Keyword-ul/Expresia cred ca sunt sanse 0 de a le afla.
LE: uite si articolul http://moz.com/blog/decoding-googles...-secure-search
E inutil sa iti bati capul cu asta... cu siguranta vor schimba criptarea cand lumea se prinde de ceva.
Get Google Analytics Premium for your business.
Work directly with Google and a flat annual fee of $150,000 (USD) covers all the data, guarantees and service you could need. To get in touch with us, fill out the form below and a Google Analytics Premium representative will be in touch with you soon.
Acum cred ca se explica totul.
Google Analytics Premium is currently available only in the United States, Canada and the UK. We'll be sure to add our new authorized resellers here as they come on board.
ar fi culmea sa platesti pentru ceva si sa nu stii pentru ce platesti, nu crezi?
Vad ca google recomanda o serie de reselleri pentru acest serviciu (Google Analytics Premium) . Sunt tare curios care ar fi sumele care se invart pentru un abonament, pentru ca vad ca inca nu au nici un tarif public.
Urmeaza si restul serviciilor.
Vrei loc 1 in serp? Costa 1500 euro lunar. Loc 2 = 700 euro, etc. Pe o nisa unde cpc = 1 euro si traficul > 1500 lunar. Datele astea le are:)
Vrei loc 1 pe car insurance in us? 1 milion euro lunar! Vai asa de mult? Suntem 7 companii care vrem sa platim 1 milion:)))
Nu poti adwords, nu poti serp? Pagina 2 ce are?
Costurile intra in bugetele de marketing, fiecare plateste cat isi permite!
Cei mici raman pe long tail. (fara date in alaytics, fara date in wmt, fara mai nimic)
Eu asa as face:)
This is BIG. Asa ceva n-a mai facut nimeni, in istoria internetului. Deci traim un moment istoric: Internet Medieval Age
@emm: Ieftin ca e criza.
Mare lovitura ne-a dat Google. Acum "mergi" cu ochii inchisi... :| Practic, optiunea aia era singurul lucru care ma facea sa imi adaug siteurile in GWT.
Am niste fisiere salvate mai vechi cu cautari, keyworduri, pozitii, etc. de pe nisa IT, .com. O sa incep sa le vand :))
@Tom, probabil la fel as fi procedat. pana la urma e normal sa monetizeze un astfel de serviciu. Vrei datele? Platesti. Nu le vrei? Nu ti le baga nimeni cu forta pe gat :)SI nici nu te obliga nimeni sa faci cont wmt
Se pare ca am scapat, a fost doar un bug. Aici aveti un link catre articol: Google Fixes Webmaster Tools Bug, Missing Search Query Data to Return
La mine apare not provided acum si la traficul din adwords
Nu pot trai fara utilizatorii care cauta pe motorul lor, nu fara noi webmasterii. Pentru ei noi suntem niste mici paraziti tolerati :). Webmasterii au tendinta sa uite ca exista o uriasa turma de vizitatori fara cunostinte despre web, care habar nu au si nici nu ii intereseaza cum apar site-urile in Google, ei vor doar sa gaseasca ceea ce ii intereseaza, atat...
Aia sunt baza, fara de care nu ar exista nici Google si nici site-urile noastre.
Ce relevanta ar avea? E ca si cum te-ar trage cineva la raspundere ca in timp ce tu iti urmaresti statisticile pt. site-ul tau, nu le pui la vedere pentru toata lumea. De ce le-ai pune? Ce obligatie ai avea fata de ei? La fel si Google, ce obligatie are fata de tine?
Oameni buni asta cu not provided este introdusa la presiunile UE, ei vor sa demonstreze astfel ca nu mai colecteaza date de la persoanele care sunt logate in contul de google, din acest motiv nu le mai afiseaza.
Daca la inceput erau putini cei ce aveau un cont de google si sa fie si logati pe google, statisticile noastre nu erau prea mult afectate, dar in timp din ce in ce mai multi stau logati pe google (obligati sa faca un cont pentru setari de android de pe telefoane si tablete, google +) si statisticile noastre sunt din ce in cemai nesemnificative.
Nu va faceti sperante, nu exista solutie pentru a vedea unii ca noi ce cuvinte cheie se ascund prin "not provided" daca ar fi posibil ar primi amenzi de la CE
Google are intern posibilitatea sa urmareasca, in primul rand au tracking pe ce iese din motorul de cautare, si cred ca ala se supune legilor din US si nu celor din UE, si datele preluate si stocate nu le poate nimeni controla, acolo e secret comercial mare
De cateva zile observ iarasi date in statcounter.comcu privire la cautari. O fi de bine, sau .... ? La voi cum e? Vad ca apar si in WMT! Sper sa ramana!
Datele de la persoanele care erau logate cu contul google oricum nu le afisau de ceva vreme. Schimbarea de care se plange lumea e ca acum si datele de la persoanele care nu sunt logate cu contul lor google nu sunt afisate, deci nu cred ca asta e cauza.
Oricum, afiseaza datele pentru cei care platesc in Adwords, deci orice scuza de privacy sau politica si legislatie pica in fata evidentei clare. Google nu mai afiseaza datele pentru ca nu mai vor ei sa le afiseze pentru webmasterii de rand, daca le-ar fi pasat de privacy-ul utilizatorilor sau s-ar supune unor legislatii ar fi fost fortati sa le scoata si din Adwords, ceea ce nu e cazul.