@kalu nici eu nu cred ca Larry Page va renunta la PR. E algoritmul patentat de el, cu care a avut intentii bune. Daca nu se facea atat spam cu el, nu existau aceste modificari. PR-ul este moneda pe net, asa ca nu se va renunta la el si este singurul mod de evaluare a linkurilor. In cei peste 200 de factori de ranking sa se dispara foarte multi cu privire la linkuri? E mai greu. Sa fie ok doar onpage? Nu cred, pentru ca mai exista Social Media, exista lucruri naturale, etc. Cred ca in viitor trebuie sa obtinem linkuri transactionale, adica linkuri care sa iti aduca trafic, trafic pe care trebuie sa te chinui sa il convertesti cumva. Sunt dofollow, nofollow nu cred ca o sa mai conteze prea mult daca facem vanzari. Nu or sa mai mearga tehnicile "clasice", inventam altele ca nu avem incotro.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Update: Ceva foarte important, de care am uitat sa mentionez aici, am spus in articol: este vorba de titlurile paginilor. Am vazut multe mici schimbari care mentionau ca Google le schimba, daca sunt lungi, daca nu sunt descriptive, daca sunt spammy, etc. Ca sfat pe care l-am dedus de la ei: Faceti-le in limita de 70 de caractere, sa fie scurte, descriptive, la obiect, sa nu contina multe cuvinte cheie repetate. Mie nu imi place ideea ca Google sa imi schimbe munca, asa ca as face tot posibilul sa nu o faca.