La mine apare vechea valoare dar daca dau un refresh in bara, dispare si apare unranked pentru orice site...
Versiune printabilă
Google Confirms “Mayday” Update Impacts Long Tail TrafficCitat:
Last week at Google I/O, I was on a panel with Googler Matt Cutts who said, when asked during Q&A, ”this is an algorithmic change in Google, looking for higher quality sites to surface for long tail queries. It went through vigorous testing and isn’t going to be rolled back.”
O alta schimbare care apare doar pe google.com, si nu de fiecare data - de obicei la o cautare era afisat ceva de genul Aproximativ xxx.xxx.xxx (de) rezultate (0,xx secunde) . Acum pe google.com, aceasta informatie nu mai este valabila. Practic este mult mai dificil sa estimezi dimensiunea nisei respective fara aceste date... Pe google.ro se poate vedea aceasta informatie. Sper sa nu o scoata si de acolo.
Cred ca SEO ptr Google devine o problema si incep incetul cu incetul sa restrictioneze accesul a unele informatii.
Momentan nu stim in timp cat de cat real ce IBL-uri are un concurent sau un site al nostru, acum nu mai apar numerele de rezultate (a inceput prin scoaterea numarului de rezultate de la google suggest) si dupa cate ati vazut in link-ul postat de mine long tailurile sint luate la ochi.
In schimb, Google adauga din ce in ce mai multe rezultate proprii la cautari mari si forteaza webmasterii sa foloseasca din ce in ce mai mult Webmaster Tools si Keyword tools (care nu sint chiar cine stie ce).
What next?:O
Pentru aflarea numarului de rezultate trebuie verificate in Yahoo numarul de rezultate returnate. Acest numar trebuie impartit la o valoare intre 4 si 10 pentru aflarea numarului de rezultate in Google. Media generala din cate am testat e pe undeva pe la 6. Asa va puteti face o parere aproximativa legata de acest numar. Eu sper inca sa nu fie scoasa aceasta valoare...
Mie nu imi apare asa ceva in Google.com, inca vad nr. de rezultate si la cautare simpla si la allintitle sau allinanchor... Oricum exista si alte modalitati de a afla dificultatea unui cuvant (ex. SEOmoz Keyword Difficulty Tool), nu vad de ce s-ar strofoca Google sa ne-o ascunda.
P.S. Eu am probleme cu Yahoo Site Explorer, practic nu ma mai pot baza pe el ca-mi returneaza un nr. aproximativ corect de backlinks, are fluctuatii majore pt acelasi site in termen de doar cateva zile.
O alta noutate de la Google, ce ar putea afecta modul in care rezultatul unei cautari este livrat catre cel care efectueaza cautarea: Google Beta SSL.
Problema cea mai mare va fi insa alta. In Analytics nu vor mai aparea keywordurile de pe care vin vizitatorii (!) :O :O :O
"If you click on a link to some non-SSL page...then when you arrive at that page you will arrive with your referrer stripped," Brandt said. "The webmaster on that site won't know that you came from Google, and won't know what search terms you used to get there. He won't even know if you used a search engine (you could have just keyed in the URL in your address bar, which would also cause no referrer)." :pray: :pray: http://www.theregister.co.uk/2010/05...web_analytics/
Sa fie asta inceputul declinului pentru tot ce inseamna SEO pentru Google ?
Faptul ca ascund referul din nou forteaza nota cu Webmaster tools. Acolo ar trebui sa fie singurul loc in care poti urmari evolutia kw-urilor.