Salut tuturor membrilor,

Am urmatorul proiect nou: Doresc sa cumpar reclama CPC (cu plata per click), pe situri cu nisa compatibila cu situl target pe care il detin.

Detalii: Este un site de prezentare/vanzari materiale de constructii si materiale diverse pentru industrie. Voi furniza url-ul celor cu care inchei o colaborare (prin PM).

Nu stiu ce va iesi, dar sper sa fie cu succes. Cum am gandit colaborarea:

- Ma intereseaza numai colaborari pe termen lung, cu posesori seriosi de situri (nu-i asa, toti ne dorim);
- Ma intereseaza trafic convertibil. Daca situl nu are cat de cat apropiere macar relativa de domeniul respectiv, nu are sens sa ne complicam. Nu functioneaza pentru situri de femei sau adolescenti. Acestia nu cumpara ce avem noi.
- Colaborarea pe termen lung se va face numai cu cei care pot furniza trafic care si converteste. Evident, nu imi doresc sa pierd bani inutil.
- Textul reclamei va fi furnizat de mine. Avem experienta in formularea de text de acest gen, care sa converteasca.
- In faza initiala voi achizitiona cantitati limitate de click-uri. Daca rezultatele sunt bune, voi achizitiona mai mult, si ulterior colaborarea va ramane permanenta, acolo unde sunt si rezultate.
- Ma intereseaza numai reclame tip text. Sa zicem asemanatoare cu cele Adwords ( nu neaparat identice, dar text oricum). Bannerele convertesc mai greu.
- Avem un sistem intern de evaluare clara a surselor de trafic si a conversiilor. In acest mod, ne putem da seama care trafic da rezultate si care nu. Din acest motiv, nu as incuraja deloc fraudele, celor care s-au gandit sa faca bani la modul asta. Nu va functiona.
- In caz ca un site genereaza trafic convertibil doar pe o sectiune, pe viitor voi promova produsele numai in acea sectiune.
- Situl target va oferi publisher-ului un login pentru vizualizarea traficului/click-urilor ajunse la destinatie; evident ca o rata mare de trafic care nu ajunge la destinatie va crea probleme si de aceea este nevoie de aceasta monitorizare pentru ambele parti.
- Url-ul referer trebuie sa nu fie mascat (sa contina sursa originala a traficului/pagina), pentru a putea optimiza monitorizarea conversiilor. Este in interesul ambelor parti dealtfel.
- Plata se va face conform click-urilor comandate, nu celor inregistrate la destinatie. Totusi, cum am spus mai sus, in cazul unor probleme clare cu trafic inexistent la destinatie imi rezerv dreptul de a nu continua colaborarea.
- Va fi nevoie de factura, in principiu. Evident se achita cost + tva daca e cazul.

Nu stiu ce mai uit, cu siguranta mai sunt detalii. Este practic o idee noua pe care o incerc. Astept intrebari, comentarii si bineinteles oferte prin PM.

Multumesc!