Google is rolling out our Panda 4.0 update starting today. sursa matt cutts
Versiune printabilă
Google is rolling out our Panda 4.0 update starting today. sursa matt cutts
Alte valuri de la google care schimba lucrurile cum le stiam noi pana acum. Sunt curios ce efecte negative va aduce.
Cel mai asteptat eveniment al anului ... :)
Am observat un google dancing de mai bine de 5 zile si nu stiam ce se intampla mai exact ... insa cum zice andrei, e vorba de cel mai asteptat eveniment al anului...
Pe .ro cind se va simti efectul?
Panda afecteaza site urile cu duplicate content, nu?
Plutea "ceva" in aer inca de ieri, cand temperatura indicata de mozcast a crescut simtitor.
De aici:
Citat:
Google told us that Panda 4.0 affects different languages to different degrees. In English for example, the impact is ~7.5% of queries that are affected to a degree that a regular user might notice.
Am vazut ca si pe .RO sunt ceva fluctuatii...
Eu primesc trafic direct din canada, us, nordway de cand cu noul update. Primesc asta de vreo 2 saptamani ( trafic direct strain) si scadere trafic la jumatate.
Eu am cateva site-uri pe Spania si vad miscari masive de vreo 4 zile. Urca, coboara asa o tine de cateva zile.
ciudat tare
Multi au copiat de la mine, din cei ce au copiat au urcat si eu am cazut :(
Dupa ce am fost penalizat pentru un link natural acum se pare ca ma loveste si pentru continut original :( la un alt site
lovelife, site-ul care ti-a fost copiat este unul nou sau are vechime?
Uite un exemplu aici cel putin subdomeniiile au continut 95% copiat si sta faorte bine, au coiat multe articole de la mine, eu nu mai apar in rezultate la articolele respective sau apar in pozitii inferioare.
cred ca au o relatie la google astfel nu imi explic, am auzit ca au fost trimise multe sesizari DMCA dar nu se intampla nimic, eu le-am zis sa puna macar link la articole au zis ca rezolva si apoi nu au facut nimic si nici nu au mai raspuns la email.
Acest panda 4 l-a "penalizat" si pe el, ma uitam in trafic.ro la general a ajuns de pe locul 13 pe 4
Ziarele nu se pun la socoteala :P Siteurile televiziunilor si ziarelor nu vor pati nimic daca copiaza. Credeam ca vorbesti de siteuri noi sau de pe nisa ta.
Ce este ciudat iar, de fapt ce am observat: au inceput sa rankeze multe pagini facebook pe pozitii destul de ok (in prima pagina) iar site-urile respective, au cazut pe pagina 2 - 3.
Sa fie si asta un "efect" panda?
Citeste aici ce face google in spate cu aceste mici ursuleti incet si sigur.Deja sunt companiii mari de ex. naspers etc. Si nenea google a venit cu o ideei geniala :)) doreste sa imparta pe doua coloane adwordsul in stanga sa fim noi muritori si in dreapta sa fie el nenea google (doreste sa intre pe piata shopingului).
Deci daca cineva mai intelege ceva din ameteala asta.Si da sunt nise pe care rezultatele sunt de ca....t irelevante.
Eu deja vad schimbari pe Romania si nu sunt in bine :) deloc.Mai exact seo va deveni pentru ;bogati si branduri...
jeguri bzi, insista cu report ... le-am facut si eu report si surpriza de la google , vor mai multe detalii pentru ca au pus o singura fraza la inceput
linkurile inca conteaza , uite aici nu s-a intamplat nimic cu siteul marelui antreprenor frunzeti Vizitatori pe zi - stiri.com.ro, aici se simte http://www.trafic.ro/statistici/indexstiri.roCitat:
Upon recent review of the websites mentioned in your notice, we were unable to locate the allegedly infringing content on the following page(s):
Cultura si Arta BZI ..............
If this matter is still a concern, please repvly to this email with detailed information to enable us to locate the allegedly infringing content.
Pe mine ma doare cel mai mult faptul, ca desi Google a anuntat o gramada de update-uri in ultimii ani, si Matt Cutts a declarat de multe ori "razboi" impotriva spam-ului, vad ca inca foarte multi in Romania opteaza pentru spam. Spam cand vine vorba de e-mail marketing, spam cand vine vorba de linkbuilding, etc.
Nu am de gand sa dau exemple deoarece nu vreau sa vorbesc de rau despre nimeni... nu este stilul meu, si de fapt ei au dreptate (oarecum) deoarece fac ceea ce functioneaza. Insa daca ma uit la backlinkurile unor site-uri, imi vine sa plang. Este oarecum normal ca linkurile de calitate sa conteze si in viitor, si la aceasta idee ma subscriu. Dar cu toate ca citesc stiri, analize, studii de caz-uri despre site-uri care au pierdut din cauza unor update-uri ce vizau spam-ul, in romania sunt anumite nise unde tot spam-ul functioneaza... si SEO-ul de inaintea 2010.
Totusi, inca mai am sperante... si sper ca cineva o sa ma contrazica, si sper sa am "norocul" sa fiu un caz aparte. Nu ma plang, pentru ca stau si eu bine, insa nu este fair cand vine vorba de efortul depus. Doar ma deranjeaza, ca inca tot nu vad un internet "curat", sau sa-mi formulez ideea mai concret: nu vad ca Google sa recompenseze SEO-ul curat, de calitate, cum zic ei. Intrebarea mea cea mai mare ar fi: cand ajung aceste update-uri si in Romania???
In alte ordine de idei: cineva stie in ce nise s-au simtit aceste update-uri?
Pe dotcom se pare ca Ask.com si eBay au patit-o cel mai rau. Cat despre siteurile care au urcat, nu stiu ce sa zic, nu cred ca o sa stea nici ele mult asa in top.
Si in nisele ro? Pe mine m-ar interesa aici in Romania daca s-a simtit seva, si in ce nise... Pana acum eu nu am vazut prea mare miscare.
Din ce am citit Panda 4.0 afecteaza 7.5% din cautari si a fost implementat doar pe .com, cel putin deocamdata.
Pe nisa travel observ ceva ciudat in ultimele zile: pe niste cautari importante pe care le urmaresc am inregistrat cresteri, dar traficul per total inregistreaza un mic declin (5%) fata de concurenta. La prima vedere ati putea spune: probabil ei au crescut mai mult. Nu pot monitoriza toate cautarile si de unde le vine lor traficul, dar pe cautarile monitorizate sigur nu, pentru ca ori i-am declasat, ori nu mai exista loc de crestere (pozitia 1).
Site curat, fara duplicat link-uri curte a pierdut 50% din trafic.
Eu ma reprofilez, renunt la SEO, ma apuc de alta meserie
Sunt fluctuații, pentru concluzii trebuie să mai așteptăm.
Iar pierderea de trafic trebuie analizată cu atenție și mai ales în legătură cu veniturile - dacă pierzi trafic inutil și câștigi pe "money keywords" nu s-ar spune că ai pierdut.
Curios, eu avem un site penalizat -> de pe 1 m-a trantit pe 100+, iar acum a revenit pe keywordul respectiv cu o pagina interna (ranka pe 1 cu root) pe 41.
Incepusem sa lucrez la un site nou, dar acum nu stiu ce sa fac.. sa mai continui ca asta vechi sau sa imi vad de treaba cu cel nou :)
Vorbim de .com, da?
danseaza pe dreq :)).Duce site-urile bune jos si ridica toate leprele care nu au nimik pe ele ,intri pe ele si iesi imediat ...Stie el ce face ca nu face degeaba...Si din pacate multi care au fost corecti au cazut .....pacat.Ca te face sa renunti.E ca si cum eu platesc tot tva pe luna si langa mine cineva nu plateste deloc,cand vine garda anaf etc.. lui nui da amenda si mie da..
Cam asa e si pe goagle momentan.Pacat de munca depusa si daruirea unora ,cand vezi ca se intoarce tot cu cu. in jos..:(
NU la limitat,doar a stricat rezultatel multe relevante pe anumite cuvinte.Problema e urmatoare daca ai fost atent la brandurile mari de ex. emag,ikea, decathlon, etc au urcat in cautari si baga de sparg in adwords.Luam exemplu booking.com consuma cateva zeci de milioane la adowrds si a urcat in ultimele luni de nu-ti vin sa crezi.Google pregateste terenul pentru magazinul care il va deschide in ceva timp.UItete in Polonia ca ce am scris adwordsul este impartit pe din doua.Stanga muritori dreapta campania facuta de google.Deci platesti sa concurezi cu cineva care detine google.ro
Daca nu ma creazi afla ca nasper deja la dat in judacata pe google pentru monopol in Europa si urmeaza alti.Mai exact a sarit prea mult calu, cu asa zisele updaturi ,numai prostii au facut cu ursii astia au adus site-uri care nu merita nici sa fie intre primele 100 de pozitii.Pacat dar google este deja in mare schimbare si nui pasa de useri.Ai vazut daca preiei video de youtube.com ca nu-ti mai da voie sa folosesti adsense,DE CE OARE?
CA SA intelegeti citeste google inger si demon pe ecommerce
Tot nu ma prind ce au oamenii cu un anume site. Ce e nasper pan la urma? Nu am auzit niciodata de ei, nu folosesc. Se oftica pt ca nu au muncit ani de zile ca google? La o adica google maine poate sa se transforme in magazin online ca orice domeniu .com. Ce au cu proprietarul site-ului?