Pe mine ma doare cel mai mult faptul, ca desi Google a anuntat o gramada de update-uri in ultimii ani, si Matt Cutts a declarat de multe ori "razboi" impotriva spam-ului, vad ca inca foarte multi in Romania opteaza pentru spam. Spam cand vine vorba de e-mail marketing, spam cand vine vorba de linkbuilding, etc.
Nu am de gand sa dau exemple deoarece nu vreau sa vorbesc de rau despre nimeni... nu este stilul meu, si de fapt ei au dreptate (oarecum) deoarece fac ceea ce functioneaza. Insa daca ma uit la backlinkurile unor site-uri, imi vine sa plang. Este oarecum normal ca linkurile de calitate sa conteze si in viitor, si la aceasta idee ma subscriu. Dar cu toate ca citesc stiri, analize, studii de caz-uri despre site-uri care au pierdut din cauza unor update-uri ce vizau spam-ul, in romania sunt anumite nise unde tot spam-ul functioneaza... si SEO-ul de inaintea 2010.
Totusi, inca mai am sperante... si sper ca cineva o sa ma contrazica, si sper sa am "norocul" sa fiu un caz aparte. Nu ma plang, pentru ca stau si eu bine, insa nu este fair cand vine vorba de efortul depus. Doar ma deranjeaza, ca inca tot nu vad un internet "curat", sau sa-mi formulez ideea mai concret: nu vad ca Google sa recompenseze SEO-ul curat, de calitate, cum zic ei. Intrebarea mea cea mai mare ar fi: cand ajung aceste update-uri si in Romania???
In alte ordine de idei: cineva stie in ce nise s-au simtit aceste update-uri?