Gugl ma face sa cred ca peste jumate de an va penaliza si pentru CPU. Se va intoarce era internetului fara seo. Sait-uri html cu url abracadabra.com/35543/21.html, fara link-uri si doar signale sociale sau altcareva porcarii
Versiune printabilă
Gugl ma face sa cred ca peste jumate de an va penaliza si pentru CPU. Se va intoarce era internetului fara seo. Sait-uri html cu url abracadabra.com/35543/21.html, fara link-uri si doar signale sociale sau altcareva porcarii
Eu zic sa va mai calmati. Este normal sa lucreze Google si la pozitionarea acestor domenii emd, doar este cel mai utilizat motor de cautare. Daca nu ar face update-uri periodice si nu ar incerca sa isi modifice algoritmi toate cautarile ar fi monopolizate de cativa webmasteri & firme iar restul fie ei webmasteri sau nu ar fi inexistenti.
Acum revenind la update cred ca ar fi interesant de citit acest articol (Barry Schwartz).
"This should come as no surprise, as Cutts said a couple years ago that Google will be looking at why exact domain matches rank well when they shouldn’t, in some cases."
"Keep in mind that this doesn’t mean sites with keywords they hope to rank for in their domain names are now doomed. Rather, the change aims to target low quality sites that might be riding on on the basis of exact matching."
Cred ca acel 0,6% are tinta precisa la fel ca si update-urile Panda si Pinguin.
"Cutts said this will impact 0.6% of English-US queries to a noticeable degree. He added it is “unrelated to Panda/Penguin. Panda is a Google algorithm filter aimed at fighting low quality content; Penguin is one aimed at fighting web spam."
Nu era normal ca cei care aveau emd sa aiba un asemenea avantaj. Cred ca google incearca sa corecteze anumite cautari. In perioada urmatoare vor urma mai mult ca sigur rectificari ale algoritmului.
In continuare domeniile emd vor fi foarte bune mai ales cele care suna bine pentru utilizatori si sunt usor de retinut.
In sfarsit cred ca ar trebui gandit si in acest mod.
cui nu-i place google sa foloseasca bing, yahoo si alte motoarce de cautare. pana una alta, utilizatorul vrea google si tu ca webmaster te dai dupa utilizator si iti faci afacerea in jurul google.
e treaba lor cum isi fac treaba, ce criterii sunt importante pentru ei. pana una alta, sunt numarul 1 si asta de departe. ce dovada mai vrei ca sunt cei mai buni?
Confirm topicul.
Am un domeniu relativ nou, singurul EMD (nu prea mizez pe asa ceva, este pentru un prieten). Merge bine, pe toate cuvintele cheie, mai putin cel Exact Match, care nu mai este in primele pagini.... gone.
Edit: Oricum dupa parerea mea, avantajul EMD a fost disproportionat de mare pana in prezent. Se pare insa ca acum a trecut in extrema cealalta.
Situația celor 5 domenii emd administrate de noi pe uk :
- domeniul 1 - keyword .co.uk - creștere de pe 5 pe 2 - online din 2005 - emd > 100.000 exacte locale uk - magazin online.
- domeniul 2 - keyword .com + creștere de pe 8 pe 4 - online din 2007 - emd > 100.000 exacte locale uk - magazin online + prezentare.
- domeniul 3 - keyword1 keyword 2 .co.uk - staționare pagina 1 - online din 2009 - emd > 100.000 exacte locale uk - website prezentare produse.
- domeniul 4 - keyword1 keyword 2 kezword 3 .co.uk - scădere din pagina 1 în pagina 5 - online din ianuarie 2012 - emd > 100.000 exacte locale uk - website de articole / blog de promovare pentru unul dintre domeniile anterioare.
- domeniul 5 - keyword1 keyword 2 keyword 3 .com - scădere din pagina 1 în pagina 7 - online din 2010 - emd > 100.000 exacte locale uk - website de articole + adsense.
Pentru .com nu am avut timp să verific. Ca o primă concluzie, pentru mine, nu cred că toate emd sunt afectate / au pierdut avantajul. Par afectate foarte tare cele long tail și cele foarte noi online.
Cine este afectat și tot postează în acest topic, ar fi de dorit să ofere câteva date statistice, în genul celor de mai sus. Poate ne dăm seama ce înseamnă pentru Google "low-quality "exact-match" domains".
Exact, au fost facute praf, iar faza cu EMD se pare ca nu se aplica in toate cazurile, vad in nisa mea site-uri care sunt exact match si in loc sa dispara doar au castigat pozitii mai bune desi nu sunt cu nimic diferite de cele care au picat sute de pozitii.
Parerea mea e ca la ora actuala algoritmul asta implementat azi noapte e o batjocura cu care google incepe incetul incetul sa ne obisnuiasca.
Si inca ceva, daca EMD reprezenta un avantaj atat de mare, inseamna ca de acum inainte daca vrem sa rankam bine la cautarea "bla bla", desi domeniul bla-bla.net sa zicem e liber, nu putem sa il luam ca doar exista algoritmul asta nou care te penalizeaza, e o tampenie.
<conspiratie>Treaba e ca lumea e condusa de corporatii, iar G e o corporatie mai mica care trebuie sa faca jocul greilor de pe planeta, iar astia odata cu 11 septembrie, razboaiele din Afgan si Irak, criza planetara si acum amenintarea cu un alt razboi mondial din cauza problemei lor cu Iran-ul nu ne aduc decat saracie si moarte, de parca tot ce e bun trebuie sa dispara!</conspiratie>
Hai ma nene, deja deveniti paranoici. Toata chestia asta a fost implementata special sa-ti pice tie site-urile. Nu?
Din moment ce anumite domenii EM si-au pastrat pozitia ori au crescut iar altele au picat de tot, inseamna ca nu aveau ce cauta acolo. In niciun caz ca update-ul nu se aplica in toate cazurile.
Am citit cateva articole pe aceasta tema si in niciunul nu scria ca domeniile EM sunt dezavantaje ci doar ca nu mai sunt avantajate. Nu ar avea nicio logica sa-ti pice site-ul daca aveai ceva care avea cu adevarat ce sa caute in primele pozitii.
In ultima vreme chiar si in cautarile din RO, la orice cautare, primeai in prima faza domenii EM facute pentru afiliere si abia dupa astea ceva mai relevant.
@emm & neo. Merci
Sa mai lasam totusi cateva zile sa se propage. In cazul de fata cred ca sa aplica mai greu, pentru ca google vad ca si de-indexeaza dupa ce acum 2 sapt anula Pr-uri. Site-urile deindexate vor elimina implicit si linkuri catre alte site-uri ok, deci am avea 2-3 sapt minim de dance.
Momentan ne intereseaza EMD, pentru ca eu cred ca pe .ro se schimba foarte multe nise!
Va rog, monentan, sa ne mentinem ontopic!
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Apropo, cu fix 1 luna in urma am zis(vezi poza avatar) in topicul asta : http://forum.seopedia.ro/google/2350...eniului-3.html
Fix urmatoarea fraza:
In curand o sa se contruiasca prin fiecare un oras un templu cu altar pentru Zeul Google, va fi in dreapta templului Zeului Facebook
Nu e vorba de site-ul meu, e vorba in general si nu mai bate campii ca esti pe dinafara.
Update-ul asta a afectat site-uri exact match care nu aveau treaba nici cu afiliatii nici nu se incadreaza in ceea ce numesti tu "...daca aveai ceva care avea cu adevarat ce sa caute in primele pozitii."
Algoritmul a lovit la gramada, nu esti tu in masura sa judeci care ce poztii merita, au scapat in mare site-urile vechi cu mare autoritate si daca nu sunt neaparat branduri.
Iar eu vorbeam de .com nicidecum de .ro unde nu am astfel de probleme.