Modificare MAJORA de algoritm - Vineri 28 sept 2012 - "Exact match" - GONE
Se pare ca modificare de vineri, 28 septembrie 2012, are un impact enorm in serp. Din ce am citit in ultimele 2 ore, este un "update" destul de puternic.
As vrea sa mutam discutia de aici: http://forum.seopedia.ro/google/1128...google-83.html, in topicul asta, la fel cum am facut si la pinguin!
Scopul este sa anuleze puterea "exact match" si face parte din modificarile de brand. Era normal sa se intample, mai devreme sau mai tarziu.
Din ultimele posturi din Google Groups , se pare ca modificarile nu sunt doar pe com ci si in uk, vezi aici
Matt zice ca doar 0.6% din site-uri sunt dezavantajate (english), dar procentul de membrii seopedia cu site-uri pe domenii exact match este de > 80%. Numai eu si kidu avem peste 200:)
Din ce am inteles pana acum, exact match, long tail, GONE. Nu mai conteaza deloc, si se pare ca sunt si penalizate. Foarte multe site-uri sunt de-indexate, nu neaparat exact match.
Toti cei care au probleme incepand de vineri, sa posteze (daca vor), modificarile in serp pentru site-urile lor, si orice informatii utile mai gasiti.
Off: Cei care vand domenii, sunt cei mai interesati de acest update. Numai eu am cumparat de cateva mii in ultimele lui, domenii exact match! = banii aruncati pe geam!