Voi cum aduceti acum linkuri spre site? Mai inscrieti in directoare?
Versiune printabilă
Da, directoare si articole, dar nu va mai faceti griji cum sa aduceti linkuri, ci apucativa si aduceti continut de calitate pe site, daca site-ul e de calitate linkurile vin singure.Citat:
@1nesco, eu nu as risca cu asa numar de inscrieri. Chiar daca domeniul respectiv este pe post de cobai, cu siguranta va atrage o penalizare. La ora actuala daca ai doua site-uri cu continut asemanator sau mai bine spus cu continut dintr-un anumit domeniu de activitate si structura identica, rezultatele vor fi foarte diferite. Eu cred ca inca nu avem o solutie certa la partea de promovare, nu inca. Dupa cate vad in rezultatele date de G, site-urile care au modificari de continut variaza in rezultate. Cresterile sau scaderile nu sunt mari decat daca esti penalizat sau daca ai eliminat eventualele probleme din site.
Discutiile pe acest subiect pot fi infinite, eu scad pe o anumita expresie, tu cresti pe alta apoi scazi si tot asa. Observ totusi o stabilitate la site-urile care nu au fost afectate de Penguin si care au mult prea multe expresii de promovare in continut. Din punctul meu de vedere si aceste site-uri vor fi pana la urma afectate, doar daca nu cumva au neamuri pe la G si este putin probabil sa aiba. Penguin lucreaza tot timpul, este un algoritm care ataca in primul rand link-urile de iesire din site si de intrare, ancorele si excesul de expresii in continut. Mai cred ca bulina neagra data de Google, pe un anumit motiv, se sterge greu. Este posibil ca un site sa-si revina din penalizare dar la prima greseala sa suporte si greselile precedente.
Sunt doar parari!
E posibil sa le accepte toate dar din experienta stiu ca majoritatea te aproba in cel putin o saptamana (chiar si dupa o luna mai primesc cate un mesaj ca am fost acceptat etc..) daca site-ul este unul cu vechime nu risca sa fie penalizat, daca este nou ii recomand cel mult 40 pe zi. :)Citat:
Da. Timp de o saptamana o sa fac inscriere in 700 directoare web din care sper sa fiu aprobat in 300.
@1nescu a facut o ironie
Media pe care o fac eu cand inscriu un site in directoare este de 10-15 saptamana...si site-ul creste saptamanal in cautari, dar aleg cele mai valorease directoare, apoi cele mai slabute.
Asta e un cliseu. Faci continut de calitate, pe urma ti-l fura altii si apar inaintea ta in serps :). Sunt site-uri care nu au continut deloc, doar 2 randuri si o pagina goala (la propriu) dar stau bine in Google doar pentru backlinkuri. Deci?
Aduceti linkuri dar cu grija, variati descrierea. Produceti si continut de valoare, nu zic, dar nu va culcati pe ideea a totul se reduce la "content is king"....
Asta la tine se intampla pe pagina 2-3
Am si eu la o cautare destul de competitiva primele 3-4 pozitii in prima pagina si 3-5 pozitii pagina 2 inca vreo 3 pozitii in pagina 2 cu pagini ale aceluiasi site.
Pe bune acum. Am actualizat cat de cat lista si incep de azi cu inscrierile in directoare web timp de... 5-8 zile.
De cand ma stiu nu am vazut site penalizat pentru asa ceva. For real.
papetarie are ceva? E facut pe acelasi sistem de anul trecut.
Update foto
Uite si de ce: http://4.bp.blogspot.com/-0GCS6Ul6z2...directoare.jpg
Inscriere facuta de aproape un an, aprobate pe 15 mai :)
Mie imi apare pe primele 7 pozitii turistinfo
omg ce am gafat-o :)) ai dreptate, scuze
Si pe .com vad probleme similare.
4 rezultate consecutive aici (produsul nu e in nici una din ele) -> Lenovo ThinkPad X230 review - Google Search
Later Edit
Inca niste cautari interesante. 5 rezultate consecutive din 10 (pagina 2) + 7 rezultate consecutive din 10 (pag 3) -> youtube.com
http://www.google.com/search?q=LG+Op...w=1280&bih=610
http://www.google.com/search?q=LG+Op...w=1280&bih=619
Si pe .ro...
http://www.google.ro/#q=cazare+iefti...w=1280&bih=610
Unde as putea gasii o lista de directoare Romanesti(30-40) unde chiar merita sa inscriem site-urile noastre? Multumesc Mult!
Vezi aici: http://forum.seopedia.ro/metode-de-p...-articole.html
...si nu mai fi offtopic ca-ti iei din cate observi negative.
Acum 2 luni am publicat un articol aici wptricks.info/pluginuri-ecommerce datorita faptului ca omul mi-a sters link-ul, am decis acum 2 zile sa il public din nou pe un alt site aici http://www.lic.ro/plugin-uri-pentru-...ine-wordpress/ teoretic al doilea este duplicat dupa primul si ar trebui sa fie ignorat, si totusi copi se afla in google in fata originalului (cel care a aparut primul).
Sa inteleg ca google mi-a citit mie gandurile ca sunt suparat pe individ, eu fiind autorol de drept a articolului (articolul nu este de calitate, este facut sa fie) sau sa defectat rau tare si copia are autoritate mai mare decat originalul?
Lovelife - De mai bine de o luna cineva mi-a copiat un articol si nici pana in ziua de azi nu a coborat de pe prima pozitie. E un blog... murdar, tot continutul e copiat. Nu stiu cum se face, dar m-a scos de pe prima pagina cu respectivele keyword-uri din articol.
LE: Dac-ar putea si pe mine sa ma lamureasca cineva, ar fi genial.
off topic: Opa, a inceput pustiul sa se tina de gainarii? Rusinica sa ii fie.
on: Din ceea ce am observat, in cazul in care siteul care preia articolul are autoritate mai mare, rancheaza in fata celui care l-a publicat pentru prima data. Ironic nu? Desigur, se intampla si inainte de ultimele schimbari, dar la scara mult mai mica.
Site-ul meu nu are autoritate mare, PR1, link-uri nu foarte puternice, el are PR 2 si ceva mai multe link-uri, nu stau acum sa analizez autoritatea dar nu este diferenta mare de autoritate.
PS: azi datorita unei tepe ce mi-a tras un editor, mi-a trimis articole copiate copy paste, eu de buna credinta le-am publicat si apoi am constatat ca sunt duplicat complet dupa vreo 2 zile de la publicare. Site-ul meu are autoritate mare, cel de la care a copiat are autoritate mica, sunt curios ce se intampla in SERP, acum nu apar in top 100 la cuvintele cheie importante din articol, sursa apare undeva in pagina 4-5
BAga un link catre articole, si sa vezi ce cresti precum fat frumos :) (Asta in cazul in care nu vrei sa le elimini de pe site)
Iti spun eu ce se intampla :))) Dupa 1 an primesti cateva linkuri (majoritatea catre home page) si daca o sa cauti pentru duplicate pe net o sa mai gasesti cel putin 10-15 site-uri care au copiat articole de la tine si unele sunt chiar mai sus ca tine in cautari:))
Nu inteleg de ce google baga pe cei cu duplicate in fata desi poate au copiat articolul de la tine dupa 6 luni de la data publicarii.
Eu am mai obtinut ceva linkuri dupa ce am contactat persoanele care aveau articole de la mine.Alte persoane au preferat sa steraga articolul si pentru cele cele ce nu au fost de gasit am facut cerere de scoatere din GOOGLE si in 10 H au fost scoase.
Scuze off topic.
Edit
Am mai gasit un articol interesant aici
Observ de cateva zile ca la 2 site-uri de ale mele afectate de pinguin sa adancit penalizarea, incep sa ocup pozitii din ce in ce mai proaste, si in consecinta reducere si mai mare de trafic.
De pe 24 aprilie nu am mai vazut scaderi pe total asa de mari la mine
Voi ati observat asa ceva.
Salut,
Imi poate explica si mie cineva cum se poate cam de la :
Ref IPs: 83
Ref subnets :78
sa obtii aproximativ:
Ref pages 15’049
Total Backlinks 16’470
Multumesc.
Da si la mine . Eram pe pag 1 pe locul 4 la anunturi auto si acum nu imi mai vad site-ul. Vad subpagini in fata,dar home page-ul nu il mai vad deloc. De asemenea vad la aer conditionat pe aer-conditionat.mobi(un blog chior asa zis magazin virtual) ,pe un loc fruntas si are backlinkuri dintr-un sistem de link exchange care azi exista in footer, maine nu. De asemenea vad si ca si alte site-uri de pe prima pagina la acest cuvant cheie care sunt la fel,numai cu continut text si au scazut magazinele virtuale in care erau afisate doar produse.
Parerea mea este ca au tintit special magazinele virtuale aceasta schimbare de algoritm,pentru castiguri mai mari la adwords si mi se pare penibil ca sa ai magazin virtual si sa te apuci sa pui text in loc de produse doar ca sa ocupi o pozitie fruntasa pe google, pentru ca ala nu este continut de calitate. Omul daca intra pe site vrea sa vada produse sortate, nu un blog chior cu niste poze in care i se zice cumpara
Chiar nu mai inteleg algoritmul asta cu asa zisa recompensa pentru continut de calitate.
Vad si eu ca au fost eliminate magazine online aproape complet la unele cautari de exemplu la cautarea "Vitamine" ieri ni era nici un magazin online in primele 3 pagini, azi vad ca a bagat unul strain care are si o pagina in limba romana (ce tara are tld .si ? ) si inca ceva in pagina 3.
Este o cautare la care un vizitator obisnuit cauta sa cumpere vitamine, si un magazin online ar trebui sa fie in top. Inainte de pinguin majoritatea rezultatelor din prima pagina erau magazine, eu eram in top 5 (cu variatii) dupa pinguin ajunsesem in poz 7-8 si de cateva zile in pag 3, eu poate meritam sa pic ca am exagerat un pic cu link-urile acum 3 ani, dar altii erau curati.
Mai am si alte cautari specifice unui magazin online, unde nu mai apar magazin online
Ideea este ca mi se pare destul de evidenta penalizarea preponderent a magazinelor online, sau poate sa considera ca magazinele online au buget si cumpara link-uri si .......... nu stiu
...si daca au buget de ce sa nu cumpere click-uri de la Google ? :))Citat:
...au buget si cumpara link-uri si .......... nu stiu
Chestia cu superoptimizarea mi se pare un pretext
Eu cred ca serverele Google, comunica cu posta romana acum. O saptamana am fost linistit pe o expresie, locul 5. Aseara locul 7, dimineata in jur de ora 5, locul 6 si acum locul 8. Un website care a fost stabil cam doua saptamani in fata mea, a trecut direct pe pagina 2. Interesant este ca nu se fac modificari in site, poate un articol doua, dar in rezultate modificarile sunt mari. Saracia asta de Penguin, lucreaza cu partea dorsala.
Asa ceva nu a mai existat in Internet, indiferent de update sau motor de cautare. Lucrurile stau din ce in ce mai prost, nu mai exista siguranta zilei de maine pe acest domeniu.
Eu am creat o noua sectiune pe un site , am luat dupa vreo saptamana dupa un anumit keyword locul 30 si un pic . Nu am pus absolut nici un link extern catre paginile astea noi , am tot adaugat content, original , si ca urmare tot la cateva zile am mai scazut catev locuri . Acum dupa 2 saptmani am ajuns pe la 70 si ceva . E de bine...
Slovenia are .si, incepe sa devina strigator la cer cum se zice. Google spune ca nu ne datoreaza nimic, declaratia asta ar trebui sa puna pe ganduri pe toti, inca o data se adevereste ca suntem singuri, Google nu e un aliat al webmasterilor, fiecare e cu interesul lui.