Am depistat si eu , am verificat concret, dar nu vreau sa dau exemple .1 site a fost depistat ca vinde link-uri, am verificat 5 site-uri care au cumparat link acolo si TOATE au fost penalizate (cel mai mult pe cuvantul pe care cumparasera ) .
Versiune printabilă
@Toto Eu stiu care sunt linkurile care mi-au facut probleme dar mi-e frica sa le scot asa brusc, sa nu pic mai rau. Ma gandesc sa dau un mail la google ca sa aflu daca a fost manuala sau automata treaba, desi ei mi-au dat mesaj sa fac reconsideration, nu stiu ce sa spun. Daca e automata le scot treptat si compensez cu linkuri ok, daca e manuala le scot brusc si dau reconsideration.
Ma mira totusi faptul ca nimeni de pe forum nu a reusit sa scape dupa o astfel de atentionare.
Va multumesc in mod deosebit pentru interesul de care dati dovada in aceasta problema.
Am gasit caz de om care a scapat. Adica a primit mesaj, a fost penalizat pentru link-exchange, a scos link-exchange-ul , a dat reconsider, nu a primit mesaj si intr-o saptamana site-ul si-a revenit .Cred ca treaba e psihologica, adica daca iti revi , iti vezi de treaba ta, daca pici stai si te plangi pe forumuri :)
@Maldinii :))) adevarul e ca nu e motiv de lauda ca ai scapat de la decapitare, ci doar motiv de indreptare al comportamentului.
In plus tu ai zis ca nu faci spam, ceilalti fac tot felul de lucruri, inseamna ca tu nu faci spam dar presupun doar ca te bazezi pe tot felul de tipuri de linkuri cumparate in mare parte si a fost detectat lucrul asta.
Cum gandeste Google, in viziunea lor tu nu esti mai "clean" decat un spammer, toti cei ce incalca legea sunt "infractori", exagerez bineinteles dar sper ca e inteleasa ideea in viziunea motoarelor de cautare :)
Ar trebui sa luati in calcul, chiar si in privinta link buildingului, si istoricul unui site. De cat timp apar link-urile problema? Pana la ce moment site-ul a fost clean? Site-ul obisnuieste sa cumpere link-uri de pe site-uri (detectate ca vanzand link)?
Se poate corela cu link velocity.
O ipoteza, daca cumperi 500 advertoriale, si pe cateva siteuri detectate ca se ocupa cu asa ceva, alte zeci de linkuri, cateva bloguri detectate, pe care sa le scoti, care sunt alea problema? contactezi cateva sute de webmasteri sa iti stearga advertorialele si linkurile pe care ai platit sute, mii de euro? Si asa se pune problema, Google nu cred ca o sa-ti spuna cine sunt cei detectati daca asa se pune problema si 100% e cauza.
Nu, nu am cumparat decat vreo 3 linkuri sa zic... si n-au contat alea foarte mult insa mi-au fost puse linkuri one way din siteuri mari fara prea multe linkuri externe si fara continut relevant topicului siteului meu... portaluri si un link sitewide din unul din cele mai mari directoare web din .ro, alea m-au afectat si acum nu stiu cum sa le scot, brusc, treptat, sa las pe homepage pentru moment, sa nu bata la ochi.. chiar nu stiu.
Nu stiu daca are treaba cu alea si relevanta mai ales ca vorbesti de un numar nesemnificativ, aminteste-ti ca celelalte siteuri au linkuri din China, asa ai zis, trebuie sa fie ceva intemeiat, parerea mea. Apoi si chinezii pot sa se joace pe un site romanesc si sa puna un link, nu e asa paranoica treaba.
Personal recomand stergerea deodata daca nu sunt foarte multe si reconsiderare, esti deja luata in vizor. Oricum crawlerul le gaseste treptat ca lipsesc.
Nu trebuie sa faci ce zic eu, doar votez pentru asta.
Daca spui ca stii exact ce linkuri ai, si crezi ca alea sunt problema, renunta la ele, si fa reconsideration. In maxim 1 saptamana ar trebui sa ai un rezultat, de obicei, daca linkurile acelea sunt problema siteul isi revine imediat...
Mai mult nu ai ce sa pierzi - pe acele linkuri... Deci, renunta la ele asap...