la un site inceput si neterminat, lasat in paragina, proiectat ca sustinere pentru un alt site care a obtinut acum PR 1, spre care am 3 link-uri din care doua nofolow am obtinut PR 4 :D
Uitasem ca am pus o pagina de index pe el
Versiune printabilă
la un site inceput si neterminat, lasat in paragina, proiectat ca sustinere pentru un alt site care a obtinut acum PR 1, spre care am 3 link-uri din care doua nofolow am obtinut PR 4 :D
Uitasem ca am pus o pagina de index pe el
Now thats very strange :D
Roby ai dreptate, vedem ce se mai intampla zilele care urmeaza :)
mult prea des parca , inainte se facea de 2-3 ori pe an , acum deja in 2-3 luni de 3 ori....
la mine e cam la fel :P
Yes, there is major PR update today, but I think there will be changes over the next few days. Old sites are getting -1 and new fresh sites are from 0 to 2, which I think is not normal and will be updated until the end of the week.
si eu am avut niste scaderi si cresteri... :) SIGUR va urma o ajustare.....
Un subdomeniu creat acum aproximativ 2 saptamani fara nici un link spre el are PR 3. Sa veniti la mine sa va invat cum sa faceti PR din nimic :)
@lovelife - Google are experimenting may be, and we will see the result later this week. But you can share with us if this subdomain stays with PR3 :)
O sa fie corectie. Am domenii de 1 pagina, 3 luni vechime cu PR 5, imposibil.
Sa mai treaca o saptamana, si vedem atunci!
Vad ca eu fost ceva corectii. Am ajuns la PR1 de la 0 pe un blog personal.
EDIT: am verificat mai multe site-uri pe care stau de obicei si vad modificari de PR pretutindeni. Oare sa nu fi fost chiar un Full Update?
Crek stiu ce vrea sa faca Google cu ocazia asta. A dat PR-uri asa de mari si apoi vede ce site-uri cu PR mare pun "brusc" link-uri spre alte site-uri irelevante si automat isi da seama ca-s link-uri vandute acu cu ocazia cresterii PR-ului :D Stay safe, don't sell links yet :)
da, a fost update, vad modificari la mai multe site-uri.
De data aceasta chiar e UPDATE. Magazinul online a luat un PR2 si un site de turism a luat PR1, restul site-urilor au acelasi PR deocamdata, mai astept.
La un site inainte de update aveam pr1, aseara pr2 si astazi pr3 :), si astazi sa va asteptati la schimbari.
La unele site-uri a scazut iar la unele a crescut.
Cresterile si scaderile sunt doar de + si - 1.
Raman sa cred ca este nesemnificativ.
La mine pare a fi update, la mai mult de 5 domenii vad modificari serioase de PR.
Un site din semnatura a urcat de la PR1 la PR4, altul de la PR2 la PR4 si asa mai departe.
La voi cum e?
Se confirma?
Mai mult ca sigur a fost UPDATE. Vad diferente la foarte multe site-uri (mai mult de 20)... Sa vedem daca se mentine pana in zilele urmatoare.
Confirm si eu peste 10 site-uri au urcat de la PR0 la PR2-PR4, cele care le aveam cu PR1-2 au urcat cu un singur punct, respectiv 3 puncte la unul de PR 1
Eu zic sa tragem o concluzie: DA, A FOST PR UPDATE!
- este posibil ca zilele urmatoare sa mai fie corectii;
- este normal, la unele siteuri PR-ul a crescut sau a scazut.
Haideti sa pastram putin mai curat acest thread :).
De ieri de la ora 22:58 - postul lui gamerap, acest thread a crescut cu 5 pagini inutile: "la mine a crescut, la mine a scazut, etc...".
Multumesc pentru intelegere si sper sa fiu in asentimentul mai multor useri.
O intrebare ...
Cam la cat timp apar aceste update-uri si daca puteti oferi pe ultimii 3 ani , luna in care a fost facut update-ul sa pot face o statistica...
Multumesc
@catalin exista o statistica aici, dar decat pana in 2008
Se pare ca si Facebook a fost putin afectat de la pr 10 la pr 9 :)
La mine apare cu PR 10..
e cu 9...dar inca nu s-au facut corectiile....cert e ca vor aparea corectii/....
Da... ciudat, acum imi arata 9 tot quirck search status. Mai devreme imi arata 10. Probabil inca se mai fac update-uri pe toate datacenter-ele sau posibil sa fie corectiile de vina... mai asteptam una, doua saptamani sa se stabilizeze :)
Facebook este la PR9. Si eu cred ca asa o sa ramana...
Inca ceva, eBay-ul a coborat la PR7. Mi se pare stupid. Sincer!
Am observat ceva acum dupa acest update sa redus importanta factorului SEO vechime site, am observat mai multe site-uri care aeau vechime mare si pozitionate f bine dar care nu au mai fost sustinute de link-uri noi au picat tare, 1-3 pagini. Daca stiti astfel de site-uri va rog sa confirmati sau sa infirmati
Da, eu confirm la mine, site vechi de 7 ani, are o pagina interna pe locul 4, iar indexul pe pagina 2 la o cautare foarte importanta pentru el desi ani buni eram primul sau in top 3.
M-au depasit 2 site-uri noi (unul are max. 1 an vechime, celalalt vreo 2) care au bagat puternic pe link building. Eu am picat ca m-am lasat pe tanjeala ca deh eram bine pozitionat de ani buni.
Acum insa iau masuri :)
Confirm si eu si nu cred ca are treaba cu linkbuilding-ul, vad bloguri de 2 lei gen .blogspot.ro sau .cabanova.ro, cu un numar foarte mic de backlinkuri, aproape 0 dar care apar in fata unor pagini ale unor site-uri vechi si pentru care s-a facut linkbuilding. Dar asta nu e de acum, e o tendina mai veche, vorbesc din ce am vazut pe nisa mea si pe cuvintele urmarite de mine. Explicatia cred ca sta in optimizarea onpage sau orice ar intelege google prin asta.
Cineva pe .com care a simtit schimbari mai drastice?
Eu nu am observat nimic deosebit. Monitorizez 5 site-uri de travel, 1 site vechi, de vreo 9 ani, o autoritate pe nisa respectiva, si inca 4 site-uri de 6-8 luni vechime si nimic special. Doar pt unele keyword-uri oscilatii de 1-2 pozitii in plus sau in minus.. dar nimic neobisnuit. Aceeasi situatie si pe .de, tot la fel, 5 site-uri.. o autoritate si 4 site-uri de 6-8 luni, nimic special.
Eu, din fericire doar in plus :)Citat:
Cineva pe .com care a simtit schimbari mai drastice?
Ma bucur sa aud asta, nici eu nu am experimentat fluctuatii semnificative pe .com (+1 pr la unul din site-uri , -1 pr la altul ) si cateva fluctuatii zilnice pt keywords-uri. Din mai multe post-uri studiate, trag concluzia ca mr. G a facut un refresh pentru newcomers?
La mine pe .com sunt pe plus cele de care m-am ocupat, +1 sau +3, restul de care nu m-am ocupat au stationat.
Nicio modificare la mine pe un blog pr4 si de la 0 la 2 pe doua siteuri :d