Eu personal nu sustin asa ceva, pentru ca s-ar incalca in mod abuziv si direct un contract deja parafat intre ROTLD si persoana care a cumparat respectivul domeniu. Motivele pe care le invoc:
1. Nerespectarea contractului de vanzare-cumparare care oricum ramane valabil indiferent care va fi legea noua (vezi aplicabilitatea unei legi noi si efectele pe care aceasta le produce asupra unei legi vechi).
2. Reactivarea domeniilor platite cu carduri false? In primul si in primul rand ROTLD a initiat plata cu cardul destul de curand si in cazul in care plata ar fi "falsa", atunci cu siguranta ca s-ar uita in propria visterie, ar verifica provenienta banilor "falsi" si ar repune respectivul domeniu la vanzare (bineinteles, in caz de fraudare).
3. "Abandonul" domeniului este o aberatie, asa cum este specificat si la punctul 1., contractul de vanzare-cumparare a fost, este si va fi respectat indiferent de modificarea legii, deoarece efectele legii vechi se aplica sub imperiul legii din acel moment (Sau mai pe scurt, daca tu iti cumperi o casa in anul 2000 in Corbeanca si te muti in Constanta ulterior, iar acum este anul 2012, vii in casa respectiva si vrei sa stai in ea, ce faci? Te uiti la casa si vezi ca e ocupata de o alta familie? E realmente aberant.).
4. Firmele de hosting nu au nicio legatura cu resellerii de domenii web .ro. O firma de hosting ofera gazduire web, o firma de resellers ofera spre vanzare domenii web, si da, de acolo isi pot scoate comisioanele de care vorbesti. Sincer, la ce servicii sunt oferite in Romania si la cate probleme exista (+ nesimtire, + multe altele: din experienta proprie, nu din carti), eu personal nu as lucra cu nicio firma de reseller de domenii web decat daca ar crapa toate firmele straine.
Lista mea poate continua fara niciun fel de probleme, mai ales in materia legislatiei. Nu vad rostul unei asemenea petitii pentru ca ar incalca niste drepturi legale ale cumparatorului, in baza unui contract deja existent. Una peste alta, o asemenea petitie nu ar avea niciun fel de succes.
Nu mai visati ca o sa puneti mana pe domenii mari care sunt "abandonate" pentru ca nu se va intampla o asemenea minune in viata asta, decat prin fraudarea pe care o pot face cei de la ROTLD, dar in interes propriu, nu de dragul artei si de dragul celor interesati sa cumpere astfel de domenii.
Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)