are 90.000 cautari, ma abtin sa ti spun daca este sau nu ca imi apartine![]()
are 90.000 cautari, ma abtin sa ti spun daca este sau nu ca imi apartine![]()
Org cu siguranta nu , dar lenjerie.ro si lenjerie.com aproape ca sunt . Asa cum am mai spus , linia de demarcatie este trasa de fiecare in parte . Cert e ca ultimile doua sunt domenii bune .
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
TLD-ul este extrem de important . Acesta trebuie sa indeplineasca una din doua conditiii :
-sa fie o extensie puternica ( com sau ccTLD sunt cele mai bune )
-sa fie o extensie potrivita cu keywordul si/sau sa intareasca/completeze mesajul keywordului ( asigurari.net = asigurari online , jocuri.net=jocuri online etc)
org e nepotrivit cu keywordul in cazul de fata
@puthre,
lenjerie.ro - premiuim
lenjerie.com - premiuim
lenjerie org,net,biz,eu - semipremium - dar sunt domenii bune cu siguranta
GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform
lenjerie.net - semipremium - dar sunt domenii bune cu siguranta[/QUOTE]
de ce .com e premium si .net semipremium?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
eu cred ca si .net-ul intra la premium ... doar .org,biz si eu sunt semipremium ...
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
Cred ca o sa fie o disputa la nesfarsit, pana cand nu veti face o demarcatie intre brand si seo relational la numele domeniului. Personal nu consider ca importanta ca si brand a unui domeniu il poate defini ca si premium, ci doar relevanta directa a keywordului vs de numarul de cautari si valoarea pietii. Daca nu tinem cont de valoare, atunci doua domenii gen pahare.ro si asigurari.ro vor fi considerate premium, si totusi, chiar si asa, pentru cei care lucreaza in industria paharelor, acel domeniu este premium.
Ca sa concluzionez, ideea de premium este proprie fiecarui business in sine, sau mai bine zis este direct proportionala cu interesul nostru pe zona respectiva de piata. Eu am platit acum cativa ani o suma considerata indecenta pentru un domeniu .ro, dar am facut-o cu zambetul pe buze, pentru ca era top domain in aria mea de interes, dar marea majoritate dintre voi nu ar fi platit nici 500 euro.
in opinia mea net, org si biz sunt premiuim , dar depinde de ce keyword are inainte.
Tinand cont de faptul ca vorbim despre "lenjerie" care si asa are un numar mediu de cautari, consider ca .net nu e chiar cel mai potrivit ( opinie personala )
Daca ar fi fost vorba de asigurari ( alta nisa/CPC , de aprox de 3 ori mai multe cautari ) , net si biz le ar fi fost tot premium
In orice caz limitele astea tin de interpretarea fiecaruia si sunt subiective ... dar in mare ... asta este directia
GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform
Personal eu prefer numai .net in defavoare lui .ro si .com. Dar am crezut ca e vre-o regula clara ca .net nu e premium.
Nu-mi place .com, prefer .net, suna mai bine si e mai usor de "nationalizat" decat .com. De ex, lengerie.ro vs lenjerie.com vs lenjerie.net. .ro iti sugereaza ca e romanesc, .com ca e generalist, iar .net undeva la mijloc intre romanesc si general. Poate nu ma explic eu corect, dar asa vad eu diferenta. Am ales de exemplu sa cumpar tehuur.net pentru olanda, ind efavoarea lui tehuur.com, pentru ca olandezi sunt mai nationalisti. Si daca tehuur.nl nu era de vanzare, atunci .net se poate "nationaliza" mai usor ca ".com".
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
.COM-ul clar e "mai premium" decat net-ul ... si se pozitioneaza mai bine ca net-ul ( uneori chiar mai bine ca .ro-ul ) in cautari .... dar ro/com/net impreuna cu un cuvant cheie sau hai doua ( fie ele legate sau cu liniuta intre ele ) pe o nisa care aduce ceva trafic, putem considera domeniul premium pentru nisa respectiva !
Daca tu vinzi electronice, clar tampoane.ro sau bileteavion.ro nu il vei considera premium, dar pentru un producator de tampoane, tampoane.ro e mama domeniilor premium.
Parerea mea: Numar domenii premium > Nise x 3 , iar 3 vine de la cele 3 tld-uri, com,net si ro
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)