20th August 2015, 16:50
1 out of 1 members found this post helpful.
Facebook ADS
Din cate stiu, facebook ads isi opreste banii lor, iar utilizatorii trebuie sa plateasca tva-ul in tara lor, nu? Cel putin, cand am folosit facebook ads, acum 1 an, asta mi s-a cerut. Nu au luat ei banii de tva! Au zis ca restul de bani, ii platesc statului.
1. Plateste cineva? Imi puteti spune intreaga procedura?
2. Trebuie sa fiu inscris ca platitor de tva intracomunitar, sau ceva de genul?
Dar cu adwords, care e procedura?
Ultima modificare făcută de Alex Ochea; 20th August 2015 la 17:13.
21st August 2015, 07:58
2 out of 2 members found this post helpful.
Vorbim ca advertiser persoana fizica sau juridica?
Daca faci publicitate ca persoana fizica, ti se factureaza suma de plata + VAT 24%. Daca esti persoana juridica ti se factureaza suma fara TVA. Si da, trebuie sa fii inscris in registrul operatorilor intracomunitari.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
21st August 2015, 12:56
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Alex Ochea
Ca persoana fizica ma refer. Deci trebuie sa fiu inscris. Am inteles! Mersi!
De fapt nu ai inteles(sau nu am fost eu suficient de coerent, caz in care imi fac meaculpa). Pe persoana fizica nu ai nici o treaba cu ROI. Platesti factura + TVA si atat.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
21st August 2015, 14:21
2 out of 2 members found this post helpful.
Rezumat:
Ca persoana fizica platesti tva si nu ai optiuni, ai tva 24%.
Ca persoana juridica platitoare de tva, CUI coincide cu codul ROI (RO123456).
Pentru persoana juridica neplatitoare de tva, unde CUI nu are indicatorul de tara, te poti inscrie la ROI si primesti un cod pentru TVA, de forma RO.... strict pentru platile intracomunitare (externe).
Retired