Bine v-am regasit !
Versiune printabilă
Bine v-am regasit !
Am in continuare si eu probleme cu forumul meu pe vbseo si tot acelasi fisier vbseo.php pare sa fie vinovat, am crezut ca sau rezolvat dar se pare ca nu este chiar asa
Poti sa ma ajuti si pe mine sa rezolv problema?
Multumesc
Vreau sa multumesc lui Gupi pentru cei 2 ani in care ne-a gazduit in umila lui casuta, si ne-a oferit ce aveam nevoie pentru a functiona + suport la toate problemele tehnice pe care le-am avut.
Deasemenea noua casuta este la Bruzli, care a fost extrem de saritor in situatia curenta. Iti multumim Bruzli, si speram sa nu trebuiasca sa ne faci un array de 10 servere pentru SeoPedia in inca 2-3 ani :)
De curiozitate, cat spatiu ocupa pe server forumul in momentul de fata? aproximativ.
Si mai am si eu o intrebare. Inscrierile au fost dezactivate?
Inscrierile au ramas dezactivate.
va cam contraziceti unii pe altii :)
ca intre profesionisti ....
raman la parerea ca nu a fost nici un vbseo de vina.
altele au fost motivele :)
pe care le stiti doar voi "elita"
dar pe care le banuim si unii dintre noi :)
oricum ar fi fost : lipsa totala de profesionism !
asa cum am spus : nu e posibil sa nu vii cu nici un update , un mesaj despre situatia creata.
si asta timp de 10 zile...
mai superbus cam bati campii, eu am probleme cu un load mare dat de fisierul vbseo.php si asta unei probleme de compatibilitate la server, am gasit cateva dar nu toate, prin fisierul php vbseo.php se realizeaza multe functii ale forumului si dea asta este asa solicitat,
vezi ca sunt mai multi cu aceeasi problema How to Reduce the High CPU usage [Archive] - Web Hosting Talk
Superbus, Seopedia nu e o afacere, iar oamenii acestia nu scot profit de pe urma forumului .... singurii care trag foloase pe aici, suntem noi userii ...nu crezi ca pana la urma e dreptul lui Cristi Mezei si a echipei de administrare sa procedeze cum crede mai bine de cuviinta?
N-are nici o treaba profesionalismul cu profitul, dar nu-i frumos sa il injuri pe om la el acasa :)
Imi adaug si eu opinia.
In primul rand apreciez existenta forumului, si cu atat mai mult a faptului ca nu are reclame sau promoveaza altceva decat informatii utile.
DAR
Nu pot spune ca situatia asta mi-a placut. Un website cu un trafic maricel dar cel mai important cu utilizatori fideli a cazut timp de o saptamana fara nici o informatie oficiala.
Fara suparare, dar din partea mea aveti o bila neagra.
e dreptul lor sa procedeze cum vor : asa au si facut
eu am spus ca e lipsa de profesionalism.
e parerea mea si mi-o mentin.
imi vine in minte acum momentul cand s-a facut update la digitalpoint.
Shawn a postat tot timpul update-uri despre ceea ce se intampla cu forumul.
asa se putea face si aici. asa ar fi facut un profesionist.
By the way, ce se mai aude cu aceasta initiativa ?
Serverul anterior nu mai facea fata la forum, binenteles vbseo genereaza cel mai mult load la un vbulletin.
Script-ului nu i-a fost adusa nici o modificare asa cum spuneam, doar s-a migrat pe un alt server mai puternic.
De ce a durat atat? Tine de organizare, si dupa cum spuneam in primul post vom gasi solutii pentru a evita situatia de acum pe viitor.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
A propus Cristi Mezei cateva proiecte acolo, ca sa incepem ceva, care dintre ele ar fi cel mai interesant/util?
Cati vizitatori sunt pe aici pe zi ? 5000, 10 000 de unici ? Cate pagini vizualizate 100.000, 200.000 ?
Un server modest duce linistit un astfel de trafic ... nu stiu de ce a crapat cel anterior ...
as fi si eu curios de configuratia anterioara care a crapat si cea actuala ...
Acum e un HP, 2xE5320, 16GB ram, 2x300GB SAS10k, va duce fara probleme o perioada buna de timp, nu stiu ce era inainte.
Forumurile sunt mari consumatoare de resurse, un server poate duce foarte ok un site bine optimizat cu 30.000 de unici, si in acelasi timp sa nu faca fata la un site cu 5.000 unici, deci comparatiile sunt mai greu de facut.
Ce te face sa crezi ca resource usage este strict legat de "unici" si nu de requesturile facute catre apache/sql si de felul in care aceste requesturi sunt facute (syntax @ sql) ? Poti ingreuna un server cu un simplu script care insa necesita mai mult CPU decat RAM sau care face i/os generand un server load, aka 'crapa'. Documenteaza-te despre diferentele intre load-ul unui server cauzat de CPU/Memory usage si acelasi load cauzat de i/os si ai sa intelegi mai bine cum sta treaba.
Nu ma consider programator sau cunoscator de vBulletin dar cu siguranta acel vbseo.php face anumite rescrieri ale inregistrarii in baza de date pentru un simplu post, prin read/write (i/os) si fiind un forum foarte (suficient de) activ inseamna ca lucreaza intens ('forjat', cu ale cuvinte) => probleme.
Din explicatiile date de Bruzli si Gupi, au am inteles partea tehnica si anume ca ar fi fost posibil ca acest forum sa ruleze virtualizat, singura solutie fiind migrarea catre 'izolat' (server dedicat). Asta explica si decizia de a limita sql connections, pentru a se incadra in anumite limite si a nu afecta si ceilalti clienti. Daca am inteles gresit, my bad, imi asum presupunerea.
Oricare ar fi mediul in care ruleaza exista totusi niste costuri, si aici dau dreptate celor de pe alte forumuri care au facut un fel e abonament pentru cei care vor sa foloseasca arii precum Marketplace sau apeleaza la publicitate platita (afisare banere sau linkuri contra cost), tocmai pentru a putea usura efortul de a mentine o astfel de comunitate. Multi facem destule lucruri din pura pasiune insa, cum zic batranii, "dragostea trece (si) prin stomac".
--
LE: se confirma faptul ca este irelevanta legatura dintre 'unici' si consum
nu e irelevant, numar de unici sau numarul de vizualizari sunt un factor important in loadul serverului impreuna cu tipul/optimizarea scriptului
daca scriptul nu e optimizat dar nu sunt decat 10 pagini vizualizate pe zi poate si un 386 sa tina site-ul ;)
Eu nu am avut deaface cu vBulletin. Defapt nu am avut deaface niciodata cu scripturi gata facute, tot ce am facut am facut de la 0 dar daca stiti ca acest vbSeo creaza probleme eu zic ca ar fi bine sa lasati un programator sa analizeze un pic situatia si sa faca diferite modificari necesare pentru a reduce cerintele hardware. Sunt convins ca se pot face modificari care sa imbunatateasca jucaria.
Daca nu aveti un programator care sa stie meserie ... ma ofer odata sa ma uit prin script sa vad cum si ce misca ... daca aveti nevoie anuntati-ma ...
No offence, e diferenta mare sa lucrezi cu codul propriu, platforme proprii si sa incerci sa modifici dinozauri ca vbulletin/vbseo, sa ai compatibilitate la upgrade. Sunt solutii platite, cu echipe mari de programatori, daca crezi ca poti aduce inbunatatiri poti face bani frumosi, vbulletin are un clientbase imens.
Multumim pentru precizari Bruzli
Apreciez sinceritatea ta.
Probabil ca voi cei din NV aveti alta mentalitate fata de colegii "Administratori" din NE
Nu inteleg de ce pe unii dintre ei ii deranjeaza adevarul exprimat de mine ?
Nu e decat vina lor - a celor care administreaza SEOPEDIA ca acesta schimbare de servere a durat 10 zile , timp in care noi membrii acestei comunitati nu am avut nici o stire, nici un update despre ce se intampla.
Sa speram ca a fost doar un episod pasager si astfel de situatii sa nu se mai repete.
Sa ne bucuram cu totii de SEOPEDIA.
superbus, uite iti voi dedica o statuie in Pitesti ca sa fii multumit. Si evita "elite", "administratori" sau chiar "NE". Sint ironii ieftine, nu isi au rostul. Iar daca ai ceva de zis, zi pe fata.
In maruintaiele forumului (ma refer in special la hosting) nu au acces toti Adminii, doar Cristian si Bruzli au.
Eu, atat cat am putut am anuntat cand am avut informatii despre forum. Sint sigur ca si ceilalti au facut la fel. Am primit mailuri la care am raspuns, am primit pe twitter intrebari si am raspuns atunci cand am avut un raspuns de dat. Raspunsurile nu erau la mine.
Sper ca nu ai fi vrut sa va contactez pe toti in mod personal sa va spun ca nu stiu ce se intampla cu forumul, ca nu eu ma ocup de partea de hosting sau ca atunci cand o sa existe un raspuns il veti afla. Spre exemplu, Bruzli a reusit sa obtina datele de transfer in aceeasi zi in care forumul a devenit activ. Nici nu am fi avut timp sa fi anuntat ceva oficial. Erau preconizate 12 ore de lucru la el, dar a fost online mult mai devreme.
Decidentul principal al forumului e Cristian, restul adminilor nu fac decat sa administreze comunitatea. Bruzli acum ne-a oferit hostingul.
Cred ca tirul ironiilor ti-l indrepti gresit, nu ca ai fi indreptatit sa faci ironii. Asa ca din "NE" multe salutari de bine si o sugestie amicala: conspiratiile nedovedite sau nefondate nu fac decat sa scoata in evidenta capacitatea de a inflori prostii. Inainte de a emite afirmatii la adresa unora sau a altora, dar in special la a mea, indicat e sa te informezi inainte.
Nu vad de ce iti directionezi discutia pe subiecte pe care nu le stapanesti neavand informatii. Asa cum vezi "Adminii", "elitele" si cei din "NE" nu ai nici o problema sa raspunda unor intrebari firesti, dar asta nu inseamna ca suportam ironiile ieftine.
Acum sper sa fii mai linistit, ai aflat de la sursa ce trebuia sa aflii inainte sa fi "certat" elitele (imi place complexul tau de inferioritate).
Krumel : poate ai vrut sa spui : "iti voi ridica"Citat:
superbus, uite iti voi dedica o statuie in Pitesti ca sa fii multumit.
cat despre ce am avut de spus : am spus "pe fata" cum zici tu. (cred ca am fost printre putinii care au exprimat in scris aici opinia lor. altii nu au avut curajul sa o faca)Citat:
Iar daca ai ceva de zis, zi pe fata.
solutia era o simpla pagina de index.html in care sa se afiseze un mesaj de genul : forumul momentan este intr-un proces de schimbare a serverului.... etc etcCitat:
Sper ca nu ai fi vrut sa va contactez pe toti in mod personal sa va spun ca nu stiu ce se intampla cu forumul
tu de ce ai venit cu acest post lamuritor-ironic ? ai impresia ca faci parte din elita ?Citat:
Acum sper sa fii mai linistit, ai aflat de la sursa ce trebuia sa aflii inainte sa fi "certat" elitele (imi place complexul tau de inferioritate)
Domnilor, pentru a va satisface poftele de detalii tehnice, serverul anterior este un DL380 G4, cu 2x Xeon @3.4 GHz si 3GB RAM, cu 6xSCSI 72GB @10krpm in raid5.
Daca ar fi alocat doar pentru seopedia, ar ajunge fara prea mari probleme.
Heh, cu raspunsurile astea nu ajungi nicaieri.
Uite, alege tu o statuie si ti-o dedic.
Nu cred ca e vorba de "curajul tau", ci de faptul ca arunci ironii inutile. Credeam ca ai inteles...
Da solutia era simpla, dar asa cum ti-am explicat, persoanele decidente nu au reusit sa faca asta. Nu vad rostul ironiilor...si nu a zis nimeni ca nu ai dreptate.
Partea lamuriotare ironica e ptr ca asa cum am spus nu vad rostul ironiilor tale. Si nici nu cred ca esti indreptatit sa le faci. Aportul tau nu e cine stie ce, iar carota asta ieftina o dovedeste.
Da, cred ca fac parte din elita. Ai o problema in privinta asta? Tu poti spune ca faci parte in elita? Ma indoiesc.
Nu continua subiectul, l-ai deturnat indeajuns. Ai dreptate, trebuia sa facem ceea ce ai zis, n-am apucat si am explicat de ce. Dar de aici pana la ironii ieftine la adresa adminilor sau a mea, e cale lunga.
Eu sincer cred ca superbus plateste vreun abonament lunar la Seopedia, si eu nu stiu. Ar trebui sa angajez vreo 10 oameni la Help Center, sa-i ofere ajutor spiritual.
PS: Fiecare dintre noi avem familie si afaceri/loc de munca. Tot ce facem aici este pro-bono si limita timpului liber, care pentru mine inseamna foarte putin.
Daca ai alte reclamatii sau sugestii, te-as ruga sa le scrii mai jos, si voi incerca sa te si sun personal, sa facem support by phone, ca ai extended warranty.
Bai, esti fenomenal!
Ce forum e asta?! De SEO! Adica de oameni cu site-uri care s-au intamplat sa se loveasca de problemele de care s-a lovit seopedia, fie si in ideea de "preventiv".
Deasemenea, se stia ca forumul are probleme uneori si ca e necesara o mutare (@gupi stiu ca a mai pomenit de asta oricum intr-un thread, ceva numit "Seopedia se incarca incet"). Chiar daca nu se stia, s-a observat eroarea aia cu "contacteaza administratorul" (500 parca sau cat ii... ca sa nu vorbesc prostii), deci era clar ce s-a intamplat.
Pe urma, a aparut parola aia pe server pentru ca cineva sa-l administreze, logic. Si sa-i rezolve problemele. Tie ce ti-a zis acel lucru?! Si acum vine partea cu care am inceput: "Suntem forum de SEO/'Webmesterit'", deci ar fi trebuit sa fie foarte clar. Se impunea un html din ala simplu cu adevarat cand erai forum de mamici care habar n-au pe ce lume online traiesc si care trebuiau sa aiba un html cu un mesaj "Nu va inglijolati!! Vom reveni cat putem de repede!!! XOXO ".
Un om de online insa trebuia sa citeasca in form-ul ala la care nu aveau parola (ca ma gandesc ca nu-i fi incercat sa te loghezi cu a ta) ceva-n genu': "Ba astia au probleme cu serverul!", iar dupa ce intra si a doua si a treia zi si gasea acelasi lucru, ar fi trebuit sa citeasca: "Ba astia au probleme cu serverul mai complicate decat s-au asteptat, dar le rezolva ei, ca doar nu-s niste mamicile de pe forumul de mamici, ci niste oameni care cam cu asta se ocupa!"
Eu cam atat am avut de zis.
Multumesc pentru ca ti-ai dedicat din timpul tau foarte pretios pentru a-mi raspunde.
Am 2 sugestii pentru tine :
1 : cooptarea in echipa de administrare/moderare a unor membrii activi ai forumului , unii cu un IQ care sa le permita sa se exprime corect dpdv gramatical in limba romana, persoane mature si echilibrate in rationament si in comportament.
2 : ar putea exista un buton de "PayPal donate" de exemplu unde cei care doresc sa poate contribui cu o anumita suma ce ar putea fi utilizata pentru gazduire, dezvoltare, implementare de noi functii ... etc
Te asigur ca eu unul l-as accesa parandu-mi-se fireasca contributia la mentinerea si dezvoltarea acestei comunitati.
Si nu as solicita nici privilegii speciale ( phone support sau extended warranty )
Hai sa iti impun si eu o sugestie. Incepand de acum, iti poti cauta un alt forum in care sa activezi.
Cu sanatate si spor, la revedere.
Acum putem sa trecem mai departe ?
Forum-ul este online, totul este bine.