Căutare:
asta implica rebuild de indecsi, fapt ce dureaza vreo 2-3h (sistemul de cautare s-a modificat radical)
Versiune printabilă
Căutare:
asta implica rebuild de indecsi, fapt ce dureaza vreo 2-3h (sistemul de cautare s-a modificat radical)
O singura plangere am. Logo-ul :D
Si prima pagina, care nu mai e functionabila.
La mine apare ok prima pagina, probabil va trebui reskinata dupa ce se va stabili o tema pt forum...
It is teh Mezei Reloaded!!!
BTW nu mai merg URL-urile vechi.
Thread-urile noi apar? Asta nu am testat. In schimb, numarul de posturi ale userilor nu se actualizeaza, update-urile la thread-uri, numarul de vizualizari, userii online.
P.s. Nu ca ar fi foarte importante chestiile astea, insa era vorba daca se observa ceva nefunctional ;))!
Edited: E vorba de pagina afisata pe seopedia.ro
Ininte de post-ul asta ers asa:
Citat:
Threads 13,487
Posts 117,375
Members 1,792
Active Members 258
Welcome to our newest member, Toni.P
apoi:
Citat:
Threads 13,487
Posts 117,376
Members 1,792
Active Members 258
Welcome to our newest member, Toni.P
mi se pare mie sau se incarca foarte greu acum?
Url-urile si-au schimbat forma. Trebuie modificat .htaccess-ul Nici unul din url-urile vechi nu redirecteaza catre forma actuala.
vBulletin 4.0 are mecanism nativ de URL rewriting (vechiul forumm avea modulul vbseo pentru asa ceva).
O sa reglăm si asta, doar sa vina si Cristi Mezei.
Practic din url trebuie eliminat showthread.php?
http://forum.seopedia.ro/showthread.php?14176-Upgrade-forum-Discutii-despre-viitor-Aug.-2010./page6
Sigur. Ma voi ocupa de el in zilele urmatoare. Sunt mai multe de adaugat la forum.
Modernist pe naiba. Nici nu vad textul corect. O sa incerc sa vad daca reusesc sa pun un skin legacy de 3.8 sau ceva mai uman.Citat:
Postat în original de Seinfeld
Va fi repus :) Poate ar fi timpul sa facem si o tema custom si sa apelam la un designer sa ne creeze un logo nou.
Daca te referi la www.seopedia.ro, mie imi merge corect. E bazata doar pe RSS.
Lume noua.
Trebuie sa refac toti indecsii din website. Cautare, useri, numar posturi, etc. Vor merge. Sper :)
Se poate. O sa fac cu Gupi asta. Cum a spus si el, acum este rewrite-ul nativ in VB, asa ca am scapat de VBSEO si de inca 150 USD licenta pe an sau whatever.
Vb. 4.0 vine fara un htaccess. Am incercat sa caut o solutie pe net, si am gasit:
Rewrite-ul merge acum, dar nu merge cum erau url-urile inainte (cu VBSEO). Poate cineva sa modifice acest htaccess ca sa avem aceleasi url-uri dinainte ?Citat:
# Author: Matty Asia
# Version 1.6
# Downloaded from: http://www.vbulletin.com/forum/showthread.php?325798
RewriteEngine On
Options +FollowSymLinks
### THIS IS A LITTLE EXTRA SECURITY AND CAN BE REMOVED
RewriteRule ^includes/(.*) index.php
RewriteRule ^vb/(.*) index.php
RewriteRule ^packages/(.*) index.php
### THIS IS THE ACTUAL REWRITE
RewriteRule ^threads/([0-9]+)(?:/?$|(?:-[^/]+))(?:/?$|(?:/page([0-9]+)?)) showthread.php?t=$1&page=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^members/([0-9]+) member.php?u=$1&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^forums/([0-9]+)(?:/?$|(?:-[^/]+))(?:/?$|(?:/page([0-9]+)?)) forumdisplay.php?f=$1&page=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^blogs/([0-9]+)(?:/?$|(?:-[^/]+))(?:/?$|(?:/page([0-9]+)?)) blog.php?u=$1&page=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^entries/([0-9]+)(?:/?$|(?:-[^/]+))(?:/?$|(?:/page([0-9]+)?)) entry.php?b=$1&page=$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^list/([^/]*/)([0-9]+) list.php?r=$1$2&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^content/(.*) content.php?r=$1&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^widget/config/([0-9]+) widget.php?r=config/$1&%{QUERY_STRING}
Nu merg toate chiar perfect
Asta e un exemplu http://forum.seopedia.ro/regulile-si...-intentie.html
(pagina la care sunt trimisi cei ce vor sa se inregistreze)
Un backup vechi in care sa vedeti forma veche a .htaccess-ului mai aveti ?
Gupi, te poti uita tu in backup te rog ?
Asta pentru ca url-urile de acum nu sunt in exact acelasi stil ca inainte. Eu am spus doar ca merg rescrise.
De fapt asta si vreau cu ce am scris mai sus. Sa fac htaccess-ul astfel incat sa fie totul ca inainte.
Merge SPY-ul. Il puteti gasi in submeniul Community/Spy.
Multumim pentru Spy, foarte bun.
Din cate am vazut in noile permalinkuri categoria e inlocuita cu termenul "threads" - modificarea htaccess-ului nu e suficienta; banuiesc totusi ca vB are si un meniu de customizare a permalinkurilor, nu?
Nu are absolut nimic. Pot lucra fara htaccess in mod simplu (rescrise url-uri, fara cuvinte in ele), avansat (cu ceva cuvinte in ele), sau sa aleg optiunea "htaccess". Presupun ca in functie de cum creezi acel fisier, asa iti faci fisierele.
Am gasit un link interesant.
Cica vB4 nu ar suporta asa ceva, nativ.Citat:
Hierarchic URL Structure - Think of it as folders for your content. Forums become folders holding the actual threads, creating a logical structure of relevant content segmented by topic.
asta e .htaccess vechiCod:# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On
# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
RewriteBase /
#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsi temap.php?sitemap=$1 [L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
Cristi, descarca vbseo (daca este) pentru v4.0 in folder-ul "kit" pe server
Done. Aveam 3.5.1 si 3.5.1 PL1 .. Am luat versiunea PL1 (mai noua cu 2 luni decat 3.5.1).
Nu stiu ce inseamna PL1 si sper sa nu fie ceva "beta".
Cristian, in legatura cu un design custom: e timpul perfect pentru asta. Deoarece versiunea va ramane mult timp de acum inainte, bine inteles cu mici upgrade-uri. Asadar eu zic ca merita o investitie de cateva sute dolari pentru o tema profesionala, comunitatea va fi mult mai brandata. (+logo).
PS: Ar merge umblat si la sistemul de reputatie sa adaugati descrieri romanesti. Sa nu mai fie de exemplu la tine Cristi "Is a splendid one to behold" sa scrie ceva romanesc. Desigur, sunt detalii minore dar care merg bibilite, sunt alte prioritati acum.
Mai ales ca eu sunt total dezamagit de noul template VB 4.0. Cred ca m-am obisnuit atat de mult cu vechiul design incat imi este foarte greu sa-l accept pe asta.
Imi este greu sa gasesc informatia, sa o separ, etc.
(am dat un edit la reply-ul de mai in sus).
Daca esti dispus sa o faci, eu zic ca e timpul sa se si apuce de treaba un designer deoarece dureaza cateva zile bune pana e gata + integrat.
incep instalarea vbseo
Cristi, la template-uri este si interfata clasica de 3.8, daca vrei.
Ma indoiesc. Am sters-o eu de acolo. Spunea clar in paranteza (incompatible).
Am cautat peste tot sa vad daca se poate pune interfata legacy de 3.8, si toate lumea spune ca lipsesc multe din templat-eurile de acolo, eg. nu mai este compatibila.
Dar oricum nici aceea nu era ceva iesit din comun, merge facut ceva home-made, dupa preferite 100%, profesional. Odata faci investitia, nu de 5 ori.
Gata, merg si url-urile cu rewrite, exact ca inainte.
Thanks Gupi si Mezei :)
Sunt probleme cu paginarea in categorii.
Poti sa fii mai exact ?
Merge si sectiunea de "Groups" aparent. Poti sa stergi grupul facut de test Cristi.
update: am putut sa o fac singur.
Hai ca am reusit si cu traducerea in limba romana.
Daca gasiti probleme sa-mi spuneti sa modificam manual.
Asa a ajuns emailul la mine. Pun imagine, ca cu copy-paste vad ca apare bine aici:Ataşament 1621