Consideratii asupra titlului
Citat:
Postat în original de
Cristian Mezei
Am o dezbatere pentru voi.
Eu intotdeauna am folosit doua tipare pentru <title>.
- Folosirea exacta a cuvantului/frazei pentru care optimizez acea pagina, in ideea in care Google va acorda mai multa atentie acelui/acelei cuvant/fraza tocmai pentru ca numai acea informatie este prezenta acolo.
- Dublarea cuvantului/frazei pentru care optimizez pagina, plus alte 1 sau 2 cuvinte de finalizare a frazei. Adica nu poti spune :
"Coca la 2L. Coca la 2L", ca este total spam.
In schimb poti spune:
"Coca la 2L. Afla preturi pentru Coca la 2L".
In ultima vreme am observat ca ambele metode ofera performante absolut similare.
Inainte, ba una, ba alta mergeau bine. Cam la 4-5 luni se schimbau algoritmi si se anulau reciproc.
Voi ce parere aveti de optimizarea titlului, si nu ma refer sa discutati modul meu de folosire. Ci metodele voastre.
Cred ca utilizarea uneia din cele doua metode depinde de competitia(concurenta) existenta pentru fiecare din cuvintele/expresiile cheie precum si de cat de mult este dispus sa "riste" optimizatorul.
Primul caz ,cel al utilizarii exacte a cuvantului cheie , asigura o densitate si proeminenta de 100% a keyword-ului in cadrul tagului si astfel,relevanta maxima in pagina .Keywordul respectiv poate fi promovat mai usor. Daca insa exista si alte keyworduri pe pagina, ele vor fi "date la spate" de catre motoarele de cautare .Exista desigur posibilitatile cunoscute de subliniere a lor ca si keyword-uri in cadrul paginii (inserarea in h1,in metatagurile description si keywords,densitate ,etc) , dar daca nu e in titlu e destul de dificil.
Daca doresti mai multe keyword-uri pe pagina , atunci te poti gandi ca acestea sa apara in <titlu>.Pentru a sublinia keywordul-ul principal esti obligat sa asiguri densitatea in cadrul tagului prin repetarea cuvantului in titlu ,deci utilizarea metodei a doua.Cu toate acestea , nu poti asigura nici densitatea si nici proeminenta de 100%.Se diminueaza astfel sansele de promovare pentru keywordul-ul principal in dauna keyword-ului secundar si eventual cel tertiar.
Cu alte cuvinte cine nu doreste batai de cap utilizeaza prima metoda cu un singur keyword pe pagina.
Daca as dori 2 sau chiar 3 keyword-uri pe pagina ,iar competitia pentru keyword-ul principal ar fi foarte mare ,la mare distanta de competitia pentru keyword-ul secundar ,atunci as alege prima metoda.
In situatia in care competitiile sunt mai apropiate as utiliza metoda a doua.
Daca atat keyword-ul principal cat si cel secundar si tertiar sunt expresii de mai multe cuvinte as opta pentru prima metoda.