As vrea ca fiecare sa spuna unde are un cont de IB, si cum se comporta. Sa fim si noi mai bine informati.
Cat mai multe detalii posibile.
Versiune printabilă
As vrea ca fiecare sa spuna unde are un cont de IB, si cum se comporta. Sa fim si noi mai bine informati.
Cat mai multe detalii posibile.
eu am facut cerere la BCR, cica nu-s nici un fel de taxe decat comisioanele obisnuite la transferuri, am luat tokenul ala si de o luna astept o nenorocita de scrisoare cu un PIN.
Eu am acum la Unicredit.
Ce imi place:
- Merge cu Firefox.
- Are sabloane de plata. Adica poate retine datele celor catre care ai facut plati, si data viitoare doar alegi dintr-un dropdown.
Ce nu-mi place:
- Orice fel de tranzactie domestica (teritoriul Romaniei), indiferent ca este la ATM, la un comerciant (Carrefour etc) sau online, apare dupa 1 zi.
- Tranzactiile internationale apar dupa 5 - 12 zile. Mai mult decat atat, la unele conturi, nu iti apare la descrierea tranzactiei textul ce iti emite furnizorul (PayPal). Adica PayPal a scos niste bani, si zice sa ma uit in descrierea tranzactiei facute acum O LUNA, si sa iau codul de 4 cifre aflat acolo (stiti voi... acea verificare). Cucu. La mine la toate tranzactiile de pe CC-ul pe care il folosesc de 2 ani la Unicredit (Mastercard embossed), apare "Tranzactie 33534".
- Sistemul este in JAVA, deci trebuie sa ai sute de mega de Java instalate, care iti aduc notebook-ul in regim de drujba. Mai mult decat atat, fiind in Java, nu ii poti da remember password (form auto-complete). Cand accesezi contul de IB de 30 de ori pe zi, devine o problema mare timpul necesar de logare si verificare.
- La orice fel de tranzactie (chair daca faci 20 la o singura logare), iti cere iar parola de DigiPass. Eu inteleg securitate, dar asta este deja prea mult.
- Se deschide intr-o fereastra atat de mica, incat e enevant. Nu poti face resize. elementele ies din pagina in dreapta, inca doua pagini, cu scroll orizontal imens.
- Login-ul iti ia cel putin 3 minute. Ai o fereastra cu un ID dat de ei, gen 4523SGF234SF, nu il poti schimba. Parola este un dispozitiv mic numit DigiPass, care trebuie sa-l ai mereu la tine daca vrei sa accesezi IB-ul. Ca sa iti generezi o parola ca sa o pui in sistem, trebuie sa stii alta parola, iarasi, NU aleasa de tine.
- Sistemul este foarte simplu, nu poti face foarte multe lucruri, desi poti sa faci cam ce trebuie la 95% din persoane. Eu insa sunt mai pretentios.
- Nu vorbesc acum de IB, dar merita mentionat ca am avut de foarte multe ori (de vreo 10 ori in 6 luni) probleme cu scoaterea de bani de pe cardurile anexate conturilor. Adica nici o banca nu imi accepta card-ul. Si cand e Sambata si ai nevoie de 1000 de euro ACUM, tu avand 5000 fonduri, si nici un sediu nu e deschis, si cand suportul de la IB si de la carduri iti spune ca "ar trebui sa mearga", te apuca nervii rau.
- Tot pentru ca merita mentionat, toti angajatii Unicredit / Tiriac, sunt habarnisti cand vine vorba despre orice fel de noutate pentru Romania, gen cec Adsense. Este singura banca din Romania care m-a taxat mereu cu 50-80 Euro pentru scoaterea cec-ului, cand la aceeasi suma, 3 alte banci mi-au luat 14-20 USD. De multe ori (la 2 dintre sucursale) le-am explicat eu cum sa faca, ce formular sa completeze si unde sa il trimita, si inca cat timp vin banii.
- Ultima chestie si CEA mai importanta, nu poti gasi nicaieri pe site-ul lor, ce dobanzi si ce comisioane si conditii au conturile curente sau cardurile, cum poti gasi la BCR sau la BT de ex. Cat de aiurea poate fi asta ? Trebuie sa-i sun sa aflu cat imi fura de fiecare data cand scot bani ?
Si cateva poze cu sistemul de IB, pentru ca ei nu au DEMO (de fapt nimeni in afara de BRD, nu are cred):
prima poza e de belea :D
"fa si tu un semn cu mana stanga daca vezi asta" =))
Folosesc de la LibraBank
Ce imi place:
- e gratuit
- comisioane mai mici la operatiuni decat daca merg la banca
Ce nu imi place:
- merge doar cu internet explorer
- nu merge in Vista/Mac/Linux/WMobile
- daca nu solicit extras pana la ora 17, lista cu operatiuni nu se actualizeaza pana fac asta a doua zi
Eu am Internet Banking la BRD. Nu am folosit pana acum toate functiile disponibile asa ca nu ii voi face un review foarte amanuntit.
- La securitate nu este asa sufocant cum a fost descris la Unicredit. Cu un user ID si o parola pe care o alegi si o poti schimba ai acces la cont. Te delogheaza automat dupa 5 min de inactivitate.
- Orice tranzactie apare dupa o zi. La paypal a aparut si descrierea cu PIN-ul, nu am avut probleme.
- Au fost cazuri (destul de putine) in care serviciul nu a mers.
- Layoutul este foarte urat si ar putea fi mult mai user-friendly.
- Lista operatiunilor contine doar ce s-a intamplat in ultimele 1-2 luni.
- Cei de la banca sunt complet pe langa subiect cand vine vorba de IB. Acest lucru cred ca e universal valabil.
- Merge pe Firefox, pe altceva nu am testat.
BancPost are DEMO la adresa de AICI . Abia de citeva zile am depus cererea pentru IB, astept sa-mi elibereze tokenul si apoi am sa va povestesc ce si cum.
Folosesc de aproape 2 ani serviciul de internet Banking de la Romexterra Bank. Obtinerea token-ului a fost foarte rapida. Operatiunile sunt actualizate in cont in timp real. Adica, am dat drumul unui op, apare imediat si extrasul de cont cu operatiunea efectuata si soldul actualizat. La incasari am vazut ca e o oarecare intarziere. De exemplu, op-ul a venit la ora 10.10 si pe internet l-am vazut pe la ora 12.20. Singurul minus major este ca nu au suport pentru Firefox, Opera. Doar pentru Ieplorer.
Taxele:http://www.freeimagehost.ro/thumbs/image-ozyiq3nw32.jpghttp://www.freeimagehost.ro/thumbs/image-eywzoddoza.jpghttp://www.freeimagehost.ro/thumbs/image-jyfz2monmg.jpgCitat:
# Taxa lunara 0 EUR/utilizator
# 15% reducere la comisioane fata de cele practicate la ghiseele bancii pentru platile in lei
# Taxa lunara de neutilizare a serviciului 2 EUR/utilizator
# Taxa de instalare ZERO
# Comision ZERO pentru plata utilitatilor (Vodafone, Romtelecom, Zapp)
p.s. azi am fost la bcr ca sa depun cerere pentru e-b.c.r.... am ramas cu senzatia de ravasire totala.. ramane sa vad cand o sa-mi vina tokenul si cum merge.
Folosesc IB de la Raiffeisen
Pozitiv:
- autentificarea e relativ simpla: se face pe baza unui user si a unei parole alese de tine impreuna cu 2 cifre random de pe card
- costa 1E/luna fara taxe de activare
- poti vedea tranzactiile trecute dupa niste filtre pe care le poti seta
- comision 0 intre conturile tale si ale Raiffeisen (nu stiu cum e la alte banci)
- activarea IB a durat cateva ore
Dezavantaje
- acum, pentru prima data este down fara nici un anunt :)
- tranzactiile apar in istoric cu o intarziere (1 zi max); daca sunt intre conturi Raiffeisen se face update instantaneu
eu am la BRD
BRD-NET nu are nimic in plus sau in minus fata de restul
isi face refresh la cam 3-6 ore
Taxa este de 1 euro pe luna... pot sa spun ca sunt multumit !
folosesc ING pe care-l consider cel mai bun ( http://www.homebank.ro/ )
Eu am la Bancpost. Mi se pare invechit sistemul lor. Am facut un transfer din contu de card in cel curent dar invers nu pot face operatiunea :( tot trebuie sa merg la banca.
ok motive.
- usor de utilizat
- interfata usoara, intruitiva, seamana 100% cu self'banc-urile de la agentii.
- pot face plata catre orice iban fara sa fie nevoie sa fac o cerere in plus la banca (de exemplu la brd nu se poate decat dupa ce ceri sa poti face plati catre un anumit iban)
- extras pe perioada, extras lunar
- posibilitate salvare tranzactii pentru plati viitoare
in atasament aveti formularul de plata.
Are cineva IB de la Banca Transilvania? Pareri?
Vezi demo.Cod:https://bt24.btrl.ro/bt24/
Am eu de la Transilvania. Se actualizeaza foarte greu, 3-10 zile si asta mereu imi creeaza probleme, pentru ca niciodata nu stiu cati bani am, decat daca imi calculez singur.
Cred ca o sa imi fac la ING, pentru ca am auzit numai lucruri bune despre ei.
De peste 3 ani folosesc IB de la BancPost. Probleme, extrem de rar. Logare simpla, procesari de op-uri la intervale orare rezonabile, comisioane identice cu cele de la ghiseu. Se pot vedea toate conturile, indiferent de moneda, inclusiv cele de card, se pot scoate extrase si viziona platile in timp real.
Mai nou, am luat si de la Piraeus Bank. Utilizare foarte greoaie, instructiuni de folosire ale tokenului extrem de putine (un cartonas!) si alambicate, tispe parole si parolite; comisioanele mai mici nu reusesc sa contrabalanseze lipsa de usurinta in utilizare.
1. Raiffeisen online. E cel mai usor de accesat, dar e cel mai neergonomic si are o mare buba: nu poti vedea de unde au intrat in cont banii.
E ff. buna lista de plati directe furnizori. Platesc automat curentul si gazele :)
2. Ex HVB, Actual Unicredt (folosesc sisteme diferite).
Foloseste un Java Applet. Problema era ca serverele erau in Austria si mergeau ... din parti.
Daca esti pe un computer ce nu are Virtual Machine instalat.. esti fript !
3. ING - usor de folosit si foarte rapid. Il prefer din toate cele 3 testate de mine.
Face PDF-uri automat, e ff intuitiv, are autocomplete, daca ai mai multe conturi si vrei sa misti $ intre ele.
Eu cred ca imi fac conturi curente, Internet banking si cateva card-uri si la ING.
Asta doar pentru ca este cam singurul care este acceptat de PayPal vad.
Mi-am facut la ING. In afara de sistemul un pic greoi de logare (un pic mai bine decat la Unicredit oricum), este cel mai tare care l-am folosit.
Foarte simplu, foarte la obiect, uzabilitate maxima.
Ce trebuie sa fac sa deschid si eu contul de IB la ING ? Contul meu a fost deschis in alt oras , trebuie sa merg acolo pentru asta ?
Pe mine cel putin m-au trimis la agentia unde mi-am deschis contul.
Dar de ce trebuie neaparat sa it deschizi cont IB pt acel cont?
Iti faci un nou cont, cu IB si apoi ii rogi sa iti lege si vechiul cont de cel nou pt IB. Cred ca asa ar putea merge, trebuie incercat.
Pare interesant noul sistem de IB.Citat:
Stimati Clienti,
Ne face placere sa va informam ca UniCredit Tiriac Bank va implementa incepand cu data de 15 octombrie 2007 o serie de noi facilitati la nivelul aplicatiei de plati electronice prin Internet – Online B@nking.
In noua versiune a aplicatiei, vor fi disponibile functionalitati noi, in functie de profilul conturilor dumneavoastra, astfel:
- Functionalitati noi disponibile clientilor persoane fizice:
- Vizualizarea conturilor de credit
- Vizualizarea tranzactiilor efectuate prin fiecare card pe care il detineti
- Posibilitatea personalizarii afisarii informatiilor
- Transmiterea de mandate de direct debit pentru furnizorii care au incheiat contracte de colectare cu banca
- Functionalitati noi disponibile clientilor persoane juridice:
- Vizualizarea conturilor de credit
- Vizualizarea tranzactiilor efectuate prin fiecare card de tip Business emis de banca pentru companie
- Posibilitatea personalizarii afisarii informatiilor
- Transmiterea de mandate de direct debit pentru furnizorii care au incheiat contracte de colectare cu banca
- Posibilitatea imprimarii formularului DPE (Declaratie de Plata Externa) din aplicatia Online B@nking, cu informatiile deja introduse la efectuarea platii externe
- Posibilitatea imprimarii formularului DIE (Dispozitie de Incasare Externa) din aplicatia Online B@nking, cu informatiile disponibile in extrasul de cont
- Posibilitatea importului de sabloane si baze de date cu beneficiari din alte Sisteme Electronice de Contabilitate si Gestiune (ERP)
- Importul de fisiere de plati din sistemul dvs. contabil si exportul de fisiere catre aplicatiile dvs.
- Extrasele de cont furnizate din aplicatia Online B@nking pot fi descarcate la cererea dvs. si in format SWIFT MT 940/MT 942
- Vizualizarea extraselor electronice primite prin SWIFT de la alte banci
Important !
Numele de utilizator de Online B@nking nu se modifica. Accesul la aplicatie se va face in continuare din pagina de internet a bancii UniCredit Tiriac Bank, cu ajutorul digipass-ului aflat deja in posesia dvs.
Pentru a permite implementarea acestor noi facilitati, accesul dvs. la aplicatia Online B@nking va fi restrictionat in intervalul 13 octombrie ora 08:00 - 15 octombrie ora 09:00.
Va invitam sa accesati un Demo, pentru a va familiariza cu noua structura a aplicatiei:
https://ro.unicreditbanking.net/disp...&showDemo=true
Va stam la dispozitie pentru orice informatii suplimentare legate de functionarea aplicatiei la numarul de telefon (+40-21) 203.23.00 sau prin e-mail la onlinebanking@unicredit.ro.
Cu deosebita consideratie,
UniCredit Tiriac Bank
intrebare:
1.are cinevas ib de la bcr? daca da ce imi poate spune despre acest serviciu?
2. la ce mama naibii foloseste tokenul? poate ca e o intrebare tampita, dar fetilii de la banca sunt ma varza ca mine si nu prea au stiut sa imi raspunda la intrebari. am prins ideea ca genereaza un cod de autentificare unic pentru autorizarea tranzactiilor, dar... se foloseste numai pentru tranzactiile telefonice sau si pentru cele realizate pe net?
1. eu am.
2. tokenul foloseste cand faci plati, schimbi parola, pentru un plus de securitate. (pe net)
mai multe detalii te rog.
esti multumit de serviciu?
comisioanele sunt de bun simt?
tocmai am aplicat si eu pentru acest serviciu si as dori sa stiu daca este multumitor.
cu multumiri,
robyroy
mai, e moca, deci nu am pentru ce sa fiu nemultumit insa:
- pin-ul mi-a venit foarte greu, cu scandal, schimbat director sucursala, etc :D
- interfata e cam unfriendly, eu ma-m chinuit ceva cu ea, desi am mai vazut aplicatii web la viata mea.
- tranzactiile apar in extras abia a doua zi, desi in unele cazuri soldul se modificain aceeasi zi
- comisioanele sunt la fel ca la ghiseu
mai multe vezi ca am scris pe blog da un search dupa BCR
Mda, eu ma "joc" cu BRD Office. Greoi, nu prea e intuitiv, chinuitor la accesat istoricul plus ca de vreo 3 luni nu au digipass-uri. Asa ca-l pot folosi doar de pe calculatorul de acasa. :|
Eu am la Credit Europe Bank de 2 luni, pe firma.
- Am primit DigiPass-ul gratuit de la banca, dupa 2 sapt. de la depunerea cererii, desi firma era abia infiintata.
- In cazul in care pierd DigiPass-ul, taxa de inlocuire este de 50 euro.
- Banii primiti se vad pe net in max 12 ore. Am observat comision de 1 ron/op.
- Am trimis o singura data si mi-a luat comision 4 ron (la 400 ron trimisi -presupun comision de 1%, insa trebuie sa mai trimit alte sume, sa ma conving)
- La trimiterea banilor, mi s-a confirmat ca acestia au ajuns efectiv la destinatie ziua urmatoare.
- Comision extras de cont: 0.5 ron
Prima data am reusit sa blochez contul pentru ca nu stiam prea bine cum sa ma loghez (doh!), insa in 10 minute a fost reactivat. Suportul telefonic este EXCEPTIONAL (le dai mail si in 30min-1ora te suna ei si iti explica tot ce trebuie).
Am IB de la ING pt mine si de la Banca Transilvania pe firma. ING e super mi-au dat si un gadget mic cu care ma pot juca, sa generez coduri, platesc facturi si alte magarii. Nu-i chiar asa de util si-l poti pierde usor, da na, ma simt mai businessman cu el in buzunar :D
P.S. Serviciul la ING m-a impresionat. La birouri tinere primitoare si zambarete care iti zic domnule desi intrii in pantaloni scurti si tricou, iti raspund la orice intrebare, iti rezolva destul de repede problemele si par destul de informate (de exemplu la BRD la mai multe ghisee am pomenit de PayPal sau Google Adsense si se holbau la mine, la ING stiau toate procedurile paypal si chiar si cu primitul banilor de la valueclick au stiut sa imi zica).
Folosesc BT24 de la Banca Transilvania. Interfata ( ca si grafica ) nu e una exceptionala, nici structura aplicatiei ... insa iti faci treaba cu usurinta.
Suportul ( pe mail sau telefon ) este rapid, indiferent de problema.
@ Tudi - am patit si eu faza cu holbatul cand am fost sa primesc o plata adsense de la BRD.
si eu folosesc HB de la ING si pot sa zic ca e super ok. ieftin, bun si digi pass-u' a fost gratis cand mi-am facut eu homebankingul.
Apropos la ING, cand mi-am facut eu au avut ceva reducere pentru studenti si nu am platit absolut nimic pentru 3 conturi, homebanking, digipass, etc. Doar pentru debit card parca am platit o suma modica.
iti luau parca dupa 2-3 luni 20 lei pentru intretinere cont si apoi mai luau peste inca 1 an aceeasi suma.
Am internet Bancking de la Banca Transilvania,prima oara cand mi-am facut cererea si a venit dupa o saptamana , am fost sa imi iau acele plicuri dar pe unul din ele paroal era invizibila , asa ca m-am dus sa faca o reemitere de parola si a venit peste o luna , dar acum s-a facut un nou serviciu la BT cu un fel de Token prin care se genereaza o parola si nu mai trebuie sa faci toate certificatele ca inainte iar serviciul se misca destul de bine .
Eu am ales internet banking de la Raiffeisen Bank din motivul ca orice plata se efectueaza direct de la o sucursala Raiffeisen iti intra automat in contul tau bancar.
Eu tot de la Raiffeisen am internet banking. M-am invatat cu interfata, la suport de-am avut nevoie au raspuns destul de repede..
Ce ma deranjeaza este faptul ca acel comision de administrare lunar a ajuns acum la 4.9 lei, de parca este unul care imi numara banii in fiecare zi pentru acest comision
Folosesc de la Transilvania
Pro:
- 1 leu comision de animistrare pe luna
- transfer catre alte conturi usor de realizat
- un token frumos si cam atat
Contra:
- este foarte greu de facut plati catre utilitati
- la orice plata se cere un pin suplimentar
- nu exista instructiuni pentru folosirea token-ului
- platile se fac destul de greu (aproximativ 5 minute)
- actualizarea soldului online dureaza 24 de ore