Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 29

Subiect: Pareri quickmobile

XZT
    XZT este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    123
    Putere Rep
    32

Implicit

O sa va tin la curent cu evolutia cazului. Oricum sunt decis sa merg pana la capat pentru o astfel de nesimtire si nepasare pentru legile din Romania. Iti dai seama ca doar OPC-ul si instanta de judecata poate solutiona acest conflict, ei sunt pusi pe tepuiala, ori iti iei un telefon din gama lor Hong Kong, ori asta e, legile din Romania nu conteaza pentru quickmobile. Iti dai seama daca asta se intampla pentru un telefon nou, oare ce este pe service? Iti dai seama cu cata nesimtire nu se ofera garantii acolo?
    Opc-ul vad ca au dat multe amenzi pe numele lor. A contestat firma 20 de amenzi. Asta se verifica pe portalul instantelor. Dar treaba merge pentru quickmobile.ro pentru ca suntem putin care cred ca ne permitem sa pierdem timp si energie intr-o asemenea cauza
    Astazi o sa contactez si avocatul firmei Asus pentru Romania sa vedem daca marca se considera afectata.
    Vand domeniul laptop ieftin .ro

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

"Dreptul de retur" se aplica si in cazul magazinelor fizice dar nu poti argumenta cu specificatiile de pe site.

Ai avut produsul in mana si ti-ai dat acordul pe ce aveai in mana, nu pe ce scria pe site. Daca produsul nu are specificatiile de pe ambalaj si tu, cu minime diligente, nu iti puteai da seama ca ai cumparat altceva decat ai crezut ca o sa cumperi, atunci poti returna produsul si poti cere fie ceea ce ai crezut ca ai cumparat fie banii inapoi.

Care-i chestia cu "minime diligente". Nu poti inapoia produsul cumparat fizic pe motiv ca are o zgarietura pe care o puteai vedea daca te uitai sumar peste el. Nu poti inapoia produsul pe motiv ca e albastru si pe ambalaj scrie ca e rosu. Poti insa inapoia un produs daca pe ambalaj are anumite specificatii pe care tu ca si cumparator nu le poti verifica decat daca ai anumite cunostinte sau iti ia cateva ore sa faci asta. De exemplu, nu ai cum sa verifici consumul unei masini decat dupa ce o ai in posesie cateva ore.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.791
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post
    "Dreptul de retur" se aplica si in cazul magazinelor fizice dar nu poti argumenta cu specificatiile de pe site.

Ai avut produsul in mana si ti-ai dat acordul pe ce aveai in mana, nu pe ce scria pe site. Daca produsul nu are specificatiile de pe ambalaj si tu, cu minime diligente, nu iti puteai da seama ca ai cumparat altceva decat ai crezut ca o sa cumperi, atunci poti returna produsul si poti cere fie ceea ce ai crezut ca ai cumparat fie banii inapoi.

Care-i chestia cu "minime diligente". Nu poti inapoia produsul cumparat fizic pe motiv ca are o zgarietura pe care o puteai vedea daca te uitai sumar peste el. Nu poti inapoia produsul pe motiv ca e albastru si pe ambalaj scrie ca e rosu. Poti insa inapoia un produs daca pe ambalaj are anumite specificatii pe care tu ca si cumparator nu le poti verifica decat daca ai anumite cunostinte sau iti ia cateva ore sa faci asta. De exemplu, nu ai cum sa verifici consumul unei masini decat dupa ce o ai in posesie cateva ore.
    Depinde de produs, la vopsea de par cred ca merge! am dat doar un exemplu dar de obicei doar un avocat bine pregatit iti poate da raspunsul corect in fuctie de produs. Legislatia e mereu ambigua si judecatorii trebuie convinsi, altfel risti sa ramai mereu pacalit.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

XZT
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    123
    Putere Rep
    32

Implicit

Hai sa-ti explic exact speta. Pe site ei prezinta ca vand telefoane Asus care pentru varianta de 4Gb ram au doar un anumit procesor. Eu cand am comandat (in magazin l-am comandat pentru ca nu-l aveau pe stoc) am specificat varianta 4Gb procesorul fiind unul singur pentru acea varianta. Cand am ,,testat,, produsul in magazin cum spui si tu m-am uitat daca este modelul de tel comandat, memoria interna, memoria ram, daca e zgariat,daca are vreun defect .... Cand am ajuns acasa am constatat ca am varianta de 4Gb ram dar al procesor(pentru ca e varianta Hong Kong) si am returnat produsul. Ei au acceptat returul pe motivul ca am alt procesor. Acum cand am luat la cunostiinta ca toate prosesele lor Asus sunt varianta Hong Kong/ China sa fiu obligat sa-mi cumpar un astfel de telefon?

Oricun v-am spus OPC-ul pe faptul acesta da amenda. Am sunat si au spus ca nu poti sa prezinti anumite caracteristici pe site, sa atragi vlientii in magazine si sa le dai produse asemanatoare dar cu mici diferente.

[QUOTE=O. Cosmin;321984]"Dreptul de retur" se aplica si in cazul magazinelor fizice dar nu poti argumenta cu specificatiile de pe site.

Citat Postat în original de O. Cosmin Vezi Post

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

#XZT - nu o sa fac greseala de a spune ce sanse ai oricate detalii imi dai pe forum. Daca o fac, se vor gasi suficienti sa ma contrazica. Am mai facut asta si stiu. Pot discuta insa principii si pot ajuta.

Chiar daca nu ai semnat un contract pe hartie, tu practic ai incheiat un contract de vanzare. Un astfel de contract se incheie si cand cumperi o eugenie. Spun asta pentru a te ajuta sa cauti informatii utile in Codul civil. Contractul incepe de la art 1166.

art. 1170 vorbeste de buna-credinta. Daca vei dovedi ca vanzatorul a fost de rea credinta si a vrut sa te induca in eroare, vei puncta in favoarea ta.

Articolul 1207 si urmatoarele s-ar putea sa te ajute. Art 1214 ar putea fi util.

Citeste si Legea 158/2008, modificata prin Legea 202/2013 privind publicitatea inselatoare si publicitatea contradictorie

Sfatul meu e insa sa mergi pe mana Protectiei Consumatorului si eventual sa ceri consiliere de la ei.

XZT
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    123
    Putere Rep
    32

Implicit

Multumesc Cosmin de sfaturi. O sa va mai arat ce am mai descoperit astazi in Legea 449/2003, republicata 2008, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora :

Art. 2
    In sensul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc astfel:

e) garantie - orice angajament asumat de vanzator sau producator fata de consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta;

Art. 5

(2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:
    d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

Art. 7
    Vanzatorul nu este raspunzator de declaratiile publice prevazute la art. 5 alin. (2) lit. d), in oricare dintre urmatoarele situatii, daca probeaza ca:
    a) nu a cunoscut si nu ar fi putut, in mod rezonabil, sa cunoasca declaratiile in cauza;
    b) declaratia fusese corectata la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare;
    c) decizia de a cumpara produsul nu putea fi influentata de declaratiile publice in cauza.

Art. 11
    (1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului, ca masura reparatorie, inlocuirea sau repararea produsului in functie de optiunea sa, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care aceasta solicitare este imposibila sau disproportionata.
    (3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu are un produs identic pentru inlocuire. Ghiciti ce ei nu au un produs identic pentru inlocuire

Art. 13
    Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:
    a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
    b) daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;
    c) daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fara inconveniente semnificative pentru consumator.

Art. 18
    Pana la proba contrara, lipsa de conformitate aparuta in termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezuma ca a existat la momentul livrarii acestuia, cu exceptia cazurilor in care prezumtia este incompatibila cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.
    ......Oricum ei au confirmat o lipsa de conformitate in momentul in care mi-au aprobat returul!!!

Art. 23
    (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
    b) nerespectarea prevederilor art. 9 si 19, cu amenda de la 5.000 lei la 25.000 lei*).
    (2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre reprezentantii imputerniciti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Daca adunam cate contraventii au savarsit cred ca strangem o suma frumusica la Bugetul de Stat

Mai revin cu detalii!

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Adevarul e ca destul de frecvent specificatiile de procesor nu sunt afisate foarte clar sau sunt prezentate doar generic, fara a specifica modelul procesorului. Probabil daca tu vedeai undeva pe ambalaj sau in specificatiile afisate in magazin modelul procesorului nu se mai intampla confuzia asta.
    Dar de curiozitate, ce telefon e, ce procesor voiai si ce procesor are? O fi vorba de Qualcomm pentru EU si Mediatek pentru Asia...?

XZT
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    123
    Putere Rep
    32

Implicit

Mishu e vorba de ASUS ZenFone 2 ZE551ML 32GB 4GB Ram iar ei prezentau urmatoarele caracteristici la procesor:
    CPU Quad-core 2.3 GHz (4 GB RAM model)
    Quad-core 1.8 GHz (2 GB RAM model)
    Cand am comandat in magazin telefonul l-am comandat pe cel cu 4gb ram. Ce fel de procesor te-ai fi asteptat sa primesti? Eu am primit varianta 4Gb ram cu procesorul de 1.8 Ghz, care nici nu stiam ca exista asa ceva si de aceea nici nu am avut in magazin primul instinct sa verific undeva pe cutie unde scrie mic modelul procesorului, eu stiind ca varianta asta are un singur model de procesor.
    Pana la urma este o chestie minora, pe care putini o verifica, si pe lucrul acesta cred ca isi dezvolta afacerea si cei de la Quickmobile - au pretul pentru o anumita configuratie dar iti dau alta configuratie mai slaba, care logic, este mai ieftina iar daca vrei banii inapoi regulamentul lor bate legile din Romania.

XZT
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    123
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Dupa 2 luni de cand am platit telefonul si 2 luni fara 3 zile de cand l-am dat retur, am primit banii. Nu pentru ca si-au dat seama cei de la Quickmobile ca au gresit cu ceva ci pentru ca a intervenit OPC-ul. Nesimtirea celor de la quickmobile fata de clienti si dispretul fata de lege este maxim!!! Vreau sa va povestesc ce am descoperit eu despre aceasta firma Quickmobile.ro:
    -Aduc telefoane pe cai neoficiale care beneficiaza de garantia producatorului pe 1 an, pentru Asia de exemplu, si au garantia Quickservice sau Service -return.com pentru Romania. Este firma lor de service care nu este recunoscuta si autorizata de nimeni in Romania. Nu este nimeni multumit de acest service din sutele de pareri pe care le-am citit eu pe net.
    -Aduc telefoane cu alte caracteristici decat cele precizate pe site;
    -Nu comandati NICIODATA in magazin telefonul. In primul rand nu exista vreo caracteristica a telefoanelor comercializate de ei afisata in magazin. In toate magazinele lor au prezentate niste telefoane second pe care este pus un postit pe care scrie ,,Samsung S6 - 1600 Ron,, si atat
    Din pacate nu gasesc un lucru pozitiv sa va povestesc despre aceasta firma.
    In concluzie bine ca am scapat de aceasta firma si nu va recomand sa va legati la cap cu asa ceva! Daca din nefericire ati comandat ceva de la ei si observati ca ati fost pacaliti, apelati cu incredere la OPC pe mail maramures@opc.ro, ei sunt singurii care va pot ajuta impotriva acestor tepari nesimtiti!

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Ma bucur ca ai rezolvat, chiar daca a durat asa mult timp. Totusi e interesant sa aflam ca OPC-ul este una dintre putinele structuri ale statului care mai functioneaza. Vrem amenda ceva or fi primit?
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand voucher Quickmobile de 500 de lei
    De Adiiii în forumul Vouchere/Cupoane Magazine
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 13th May 2015, 15:43
  2. Pareri ?
    De psaico în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 1st December 2008, 22:56
  3. pareri, cat mai multe pareri despre director web
    De odiv în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 13th October 2008, 10:14
  4. Pareri
    De ciprianr în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th May 2007, 17:01
  5. Pareri pls
    De moSSad în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 2nd June 2006, 23:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •