Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Cum Va Vin Ideile?

okidoki99 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th December 2005
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    49
    Posturi
    10
    Putere Rep
    0

Unhappy

Salut tuturor,

Cum va vin ideile atunci cand realizati un site?, eu unul recunosc ca am o mare problema in aceasta directie si mai ales la a alege culorile la a incerca sa dau o forma unui site. De exemplu ceea ce incerc sa fac acum pe Kaboom.ro. sunt idei luate din mai multe site-uri, chestii care mi-au placut dar in dorinta de a nu copia acele lucruri in totalitate iese cam ce se vede. Nu am vrut sa pun la analiza site-ul pentru ca stiu si singur ca e la 0 cam din toate punctele de vedere. La voi cum este? Exista vreo regula nescrisa sau tine si de faptul ca ai sau nu ai ochi pt asa ceva?

si o alta chestiune: se poate sa realizeze cineva in mare un post care sa contina pe liniute si cateva exemple ce te ajuta si ce nu te ajuta atunci cand vrei sa faci un site SE competitiv?!?
    exemplu: "- folosirea flash-ului nu este recomandata in SEO"

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de Kaboom @ Dec 17 2005, 02:17 AM) [post=8081
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
    si o alta chestiune: se poate sa realizeze cineva in mare un post care sa contina pe liniute si cateva exemple ce te ajuta si ce nu te ajuta atunci cand vrei sa faci un site SE competitiv?&#33;?
    [url="http://forum.seopedia.ro/index.php?showtopic=26&hl=indexing"]o intrebare de i]
    si o alta chestiune: se poate sa realizeze cineva in mare un post care sa contina pe liniute si cateva exemple ce te ajuta si ce nu te ajuta atunci cand vrei sa faci un site SE competitiv?&#33;?
    [/QUOTE]

o intrebare de incepator...
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Ben Boingeanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    12th July 2004
    Locaţie
    Suceava
    Posturi
    1.722
    Putere Rep
    47

Implicit

Ok - hai ca raspund eu

Ideile vin de la o pagina alba....

La inceput navighez pe mai multe pagini din acelasi domeniu cu viitorul meu site sa vad cam cum stau cu concurenta, ce au facut ei, ce design, etc, dupa care ma gandesc ce as putea face nou pe al meu, preiau diferite idei si le aplic in noul site.

O sa gasesti de multe ori o metoda eficienta si distractiva sa faci un BrainStorming la inceputul oricarui design - metoda e folosita in management - gasesti detalii pe Google cum se realizeaza.

Dupa ce ti-ai conturat in minte o imagine provizorie a site-ului, faci o schita simpla pe o foaie, in linii mari, cu pozitionarea noilor elemente - dar trebuie sa sti exact ce va oferii site-ul - de aceea designul se face ultimul, dupa terminarea scriptului.

De acuma urmeaza partea "grea", care identifica adevarata valoare a unui designer.... Nu e faza de complexitate, ci de simplitate a comenzilor folosite, a modului de a alege gama de culori, a structurarii claselor in css - conteaza foarte mult - creaza stilul unei pagini.

Tot ce trebuie sa faci e sa lasi mintea sa lucreze, dar sa nu faci totul cap coada, mai intrebi la prieteni, alti designeri din cand in cand o parere. S-ar putea ca tie sa-ti placa, dar celorlalti nu. Plus, cu ocazia asta mai vin idei noi.

La designurile pe care le-am creat pana acuma, am avut si cate 20 de templaturi ( designuri noi ) incepute, pana am ajuns la o varianta finala.

Ceva frumos nu iese din prima. E de lucru la ea.

Pt moment cred ca ajunge cam atata
    Boingeanu Ben

Vivi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    5th October 2005
    Locaţie
    New York
    Posturi
    59
    Putere Rep
    38

Implicit

Ar trebui in primul rand sa iti faci o lista cu:
    - care este scopul site-ului meu
    - cui se adreseaza
    - ce anume se asteapta cei carora se adreseaza site-ul sa gaseasca in el
    - ce mesaj vreau sa transmit vizitatorului meu (ce imagine vreau sa ii formez despre site-ul meu)

Acum poti incepe sa te intrebi
    - cum anume transmit mesajul (prin culori, forma de adresa, continut, design)

Abia acum poti incerca idei, abia cand ai raspunsurile la intrebarile de mai sus.
    Altfel, vei ajunge sa faci design de dragul designului si asta nu e bine deloc, vei copia ce au facut altii fara sa intelegi mare lucru din asta.

Scopul unui site nu este sa rupi gura targului cu ce design animat, cool sau flashy ai facut, ci sa transmiti mesajul corect vizitatorului tau, in modul cel mai potrivit cu putintza.
    Octavian Costache
    http://www.vivi.ro

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •