Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Microfon laptop

Afișare hibrid

UrsanCristian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    31st October 2015
    Vârstă
    33
    Posturi
    54
    Putere Rep
    20

Implicit Microfon laptop

Salut, urmează să îmi fac primul canal pe youtube şi am nevoie de câteva accesorii printre care şi un microfon.
    Am nevoie la laptop, prin USB, sa nu mă complic prin mufă Jack deoarece eu am doar una pentru căşti şi microfon şi majoritatea nu funcţionează.
    Ca sa înţelegeţi ce fel de microfon am nevoie, canalul va fi cu clipuri dacă pot spune 'animate', iar pe fundal se va auzi vocea ca şi mai jos, doar că nu se specifică dacă funcţionează si la laptop.
    JTS TK-600 - Microfon dinamic cardioid

Am găsit si eu multe însă aveau un preţ foarte mare.Sunt conştient că sunt si mai bune, însă o perioadă până fac primele clipuri şi multe teste e oke şi unul mai ieftin.
    Dacă aveţi ceva linkuri mai ales, testate vâ rog sa mi oferiţi şi mie.
    Mulţumesc.
    Ultima modificare făcută de UrsanCristian; 25th January 2016 la 19:27.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Are pe la lidl ceva microfoane cu condensator (cel putin asa par) pentru karaoke. Cu tot cu sistemul respectiv - alimentare, cabluri etc. Poti studia problema, cine stie, poate te ajuta.
    Altfel, cele mai populare pentru youtube si podcast (pe USB) sunt Behringer C1-U si Blue Yeti (care nu prea se gaseste in Romania)

Trebuie sa fii atent la unele aspecte - adica sa testezi inainte, sa vezi daca esti multumit. De obicei USB-ul nu ofera atat de multa putere ca un dispozitiv special de alimentare (phantomPower parca ii zice) asa ca sunetul poate fi mai slab. Avand laptop, este posibil ca acesta sa nu ofere mai mult de 500mA per port si microfonul sa aiba nevoie de mai mult (iarasi, spun din auzite, nu sunt convins ca e asa). In concluzie testezi inainte.

Daca vrei ieftin, cred ca ai putea merge pe niste casti cu microfon, ceva de la o firma cunoscuta - sennheiser sau firmele care fac accesorii pentru gaming.
    Daca vrei microfon cat mai aproape de "profi", iei la inceput C1-U pe usb si apoi, dupa ce intelegi ce nevoi ai, iti iei altceva mai bun.

Trebuie sa stii ca microfoanele profesionale sunt ceva mai greu de folosit decat cele clasice. Ai nevoie de post-procesare de cele mai multe ori, trebuie sa stai la o distanta fixa de el, vreo 10 cm de gura etc. Ia in considerare asta cand te apuci, sa nu ai surprize.

PS:
    microfonul din linkul tau are alta conexiune, se numeste XLR, scrie acolo. Se baga in mixer, amplificator, chestii la care nu ma pricep. Asa arata:

Infrasunete este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    14th August 2015
    Locaţie
    Bucharest
    Posturi
    65
    Putere Rep
    20

Implicit

Salut. N-as sti sa-ti dau un model exact insa dupa cum a spus si Dan, un microfon mai bun, mai puternic are nevoie si de o interfata audio. Am eu un microfon care costa vreo 50 de lei, l-am primit cadou de ziua mea si n-am putut sa-l folosesc mai niciodata, sa trag cu el. De ce? Pentru ca placa mea audio integrata nu-l suporta. Problema e destul de ampla.

Uite aici un articol care zic eu te poate ajuta sa-ti faci o idee: Microfon, preamplificator si cabluri | Inregistrari Audio

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    32

Implicit

Exista mai multe tipuri de microfoane, foarte diferite intre ele, atat din punct de vedere constructiv cat si din prisma benzii de frecventa si vivelului semnalului la iesire.
    Cele mai folosite la dispozitivele IT sunt cele cu electret. Astea au nivelul de iesire mai mare si acopera foarte bine frecventele medii, dar au zgomotul de fond destul de mare. Nu se folosesc la echipamente profesionale.
    Microfoanele dinamice au banda de frecvente mai lata si foarte liniara, dar nivelul semnalului de iesire este foarte mic. Pentru a-l folosi la PC este nevoie de preamplificare.
    Microfoanele condensator au cel mai mic zgomot dar au banda de frecventa mai putin liniara si usor deficitara pe frecvente inalte. Pana acum cativa ani erau exclusiv folosite la echipamentele profesionale. Au nevoie de preamplificare si de corectie pentru a fi folosite la PC.

La microfonul pe USB trebuie sa tii cont si de faptul ca microfonul este un dispozitiv analog si USB-ul e un port digital. Se face deci o conversie si conteaza cum e facuta. Asa ca mai scump inseamna mai bun din mai multe puncte de vedere.

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    54
    Posturi
    622
    Putere Rep
    41

Implicit

@UrsanCristian:

Vezi ca si microfonul acela JTS are mufa XLR, daca te uiti atent in specificatii. O astfel de mufa nu este compatibila cu o intrare in laptop.
    Daca nu ai nevoie de o calitate deosebita a sunetului, poti folosi un microfon pentru PC, gasesti SH la vreo 15 lei, sau niste casti PC cu microfon, care de asemenea sunt foarte ieftine. Ele vin cu intrare pe jack de 3.5 mm, si cam toate laptopurile au cele 2 mufe jack-mama de 3.5 mm: pentru casti si pentru microfon.
    Daca vrei sa fie pe USB, poti sa gasesti second hand incepand de la 15 lei.

UrsanCristian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    20
    Data înscrierii
    31st October 2015
    Vârstă
    33
    Posturi
    54
    Putere Rep
    20

Implicit

Mulţumesc tuturor de sfaturi şi păreri.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Ia-ti microfon serios. Si lipit cu scoci arata bine:

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Microfon pentru inregistrare tutoriale audio-video
    De lukiano în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 15th February 2014, 19:06
  2. Sfat Laptop.
    De broski în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 17th September 2011, 18:09
  3. Laptop-ul la 100 de EUR?!
    De Balazs Adi în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2