Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: Nelamuriri smartphone/tablete

Afișare hibrid

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit Nelamuriri smartphone/tablete

Salutari!

Doresc sa fac una sa doua achizitii si nu gasesc raspuns la unele intrebari:

1) Windows 8.1 este identic pe tablete si pe laptopuri? Eu am avut pe laptop o versiune pe care aveam si meniul de start. Si pe tablete exista acest meniu, sau e o interfata diferita?

2) Windows 8.1 de pe tableta ruleaza si programe vechi care mergeau pe windows 7, sau ruleaza alte programe decat 8.1 de pe computer?

3) O imprimanta multifunctionala mai vechiuta (fara wifi) ar fi sanse sa poata fi conectata prin vreun cablu la un smartphone sau tableta cu windows 8.1 sau cu android? Daca da, de ce softuri si conectori este nevoie?

4) Un smartphone sau o tableta ce ruleaza windows 8.1 ar putea rula si android? Dar invers? Se pot instala ambele sisteme de operare? Exista vreun sistem de operare care sa aiba aceeasi versiune si pe computer si pe smartphone (am inteles ca ar fi ceva de pe la ubuntu)?

Va multumesc frumos!

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Salut,

Raspunsul la toate intrebarile este da si nu.

Microsoft a dezvoltat sistemul de operare in doua versiuni, functie de tipul de procesor folosit: x86 au ARM.

Astfel, instalarea depinde de procesorul pe care il are dispozitivul.
    Din cate am observat majoritatea tabletelor cu Windows au procesoare Intel, deci ruleaza aceeasi versiune Windows ca si laptopul, are acelesi compatibilitati/incompatibilitati. In cazul telefoanelor nu mai este valabil, majoritatea au procesoare ARM.

Androidul se poate instala pe procesoare x86 si ruleaza excelent dar cam sunt probleme cu driverele (testat de unul dintre colaboratori).
    Sistemele de operare nu se instaleaza pe procesoarele ARM ci se face o scriere a memoriei dispozitivului cu o versiune configurata special pentru acel dispozitiv, numita ROM sau Firmware.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Multumesc frumos, Mishu. Asadar, ce am eu nevoie pentru a inlocui un notebook este o tableta cu procesor x86.

Spuneai ca majoritatea telefoanelor au ARM, exista totusi si cateva cu x86? Acestea ruleaza aceeasi versiune de windows 8.1 ca pe laptop?

Mersi mult!

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Nu stiu ce sa-ti spun, n-am mai urmarit.
    Ca idee, procesoarele Atom de la Intel au toate setul de instructini x86 sau x86-64 functie de generatie. Daca gasesti telefon cu procesor Atom si cu Windows, ala ar trebui sa fie...

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Exista doua versiuni de Windows: Windows 8.1 (x86) si Windows 8.1 RT (ARM). Pe cele din urma merg doar aplicatii dezvoltate special pentru tablete.

Telefoane cu Windows x86 nu cred ca exista. Chiar daca au procesoarele Intel Atom de care zice Mishu si care sunt x86, oricum nu pot rula aplicatiile de desktop, pentru ca nu au nici Windows 8.1, nici Windows 8.1 RT, ci Windows Phone 8.1

Exista tablete cu Windows si Android. Dar asta nu inseamna ca le poti instala tu pe orice tableta, ci trebuie sa cumperi una care vine cu dual-boot si cele doua sisteme de operare din fabrica. Un exemplu e Asus Transformer Book V: ai un telefon cu Android si o tableta cu Windows 8.1. Tableta nu merge decat daca infigi telefonul in ea.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Exista doua versiuni de Windows: Windows 8.1 (x86) si Windows 8.1 RT (ARM). Pe cele din urma merg doar aplicatii dezvoltate special pentru tablete.

Telefoane cu Windows x86 nu cred ca exista. Chiar daca au procesoarele Intel Atom de care zice Mishu si care sunt x86, oricum nu pot rula aplicatiile de desktop, pentru ca nu au nici Windows 8.1, nici Windows 8.1 RT, ci Windows Phone 8.1

Exista tablete cu Windows si Android. Dar asta nu inseamna ca le poti instala tu pe orice tableta, ci trebuie sa cumperi una care vine cu dual-boot si cele doua sisteme de operare din fabrica. Un exemplu e Asus Transformer Book V: ai un telefon cu Android si o tableta cu Windows 8.1. Tableta nu merge decat daca infigi telefonul in ea.
    Multumesc frumos, Alex!

Asadar, caut o tableta cu urmatoarele specificatii: windows 8.1, quad core, minim 1.5 gb ram, 3g sau 4g pentru a putea folosi o cartela de internet mobil, gps (optional). Rezolutie 7-10 inch.

Din cate am gasit eu, ar fi: Lenovo Thinkpad 8, Dell Venue 8 Pro, Nokia Lumia 2520, Lenovo Miix2.
    Problema ar fi ca pe unde m-am documentat, in unele locuri apar ca avand 3g, in altele ca nu. In plus, Thinkpad 8 nu gasesc nicaieri in Romania, probabil nu s-au vandut.

Stiti si alte modele care se potrivesc cerintelor?
    Multumesc mult!

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    57
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    31

Implicit

Tinand cont ca sunt scumpe si am auzit multe nemutumiri, n-as risca sa-ti fac recomandari.
    Doar gandeste-te daca nu se preteaza mai bine un laptop, eventual unul de 12' cu touchscreen...

Baterie mica, putere de calcul redusa, RAM mic, micro-USB, doar cativa GB pentru stocare, ecran mic, etc... Toate astea in comparatie cu un laptop.
    Functionalitatea mufei micro-USB nu o stiu. La tabletele Android trebuie un cablu OTG pentru a functiona ca USB Host.
    Ultima modificare făcută de Mishu; 11th March 2015 la 05:13.

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Am nevoie de ceva care sa fie ultra-portabil, dar sa tina loc si de computer (deci cu performante bune), eventual si de gps pt auto (deci slot gsm pentru internet). Asadar, nici dimensiunile nu ar trebui sa fie mai mari de 10inch, optim ar fi de 8.

Referitor la laptop, mai am si un netbook aspire one acer de 10 inch, dar nu e atat de comod pe cat pare, in plus acumulatorul a murit si nu se merita sa ii cumpar unul nou.

Ca pret as vrea sa fie pe la maxim 1000 ron, noua, sh sau resigilata, nu are importanta acest aspect.

Am vazut si un model AllView Wi8G care are cam tot ce imi trebuie, dar nu stiu de ce am o mare retinere la brandul asta.

andreiionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    31st January 2014
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    46
    Posturi
    302
    Putere Rep
    24

Implicit

Nu merge pe acel model de Allview , nu are aceeasi calitate cu restul modelelor mentionate de tine .
    3G se poate referi ca si la laptop , ca suporta un modem USB cu internet . Cauta in specificatii sa scrie exact ca are slot de SIM .

Nu lua de 7 inch ca nu e ok interfata , alege 8 inch pentru portabilitate sau 10.1 pentru folosire in mod desktop eficienta .
    Neaparat sa aiba :
    2 Gb RAM - gandeste-te ca e acelasi Windows ca si pe desktop , nu vrei sa mearga in reluare.
    32gb-64 Gb memorie interna - daca iei cu 16 Gb nu mai ai spatiu deloc dupa cateva programele instalate .

Lenovo MiiX2 pare foarte ok , dar nu are GPS sau 3G

Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de andreiionut Vezi Post
    Nu merge pe acel model de Allview , nu are aceeasi calitate cu restul modelelor mentionate de tine .
    3G se poate referi ca si la laptop , ca suporta un modem USB cu internet . Cauta in specificatii sa scrie exact ca are slot de SIM .

Nu lua de 7 inch ca nu e ok interfata , alege 8 inch pentru portabilitate sau 10.1 pentru folosire in mod desktop eficienta .
    Neaparat sa aiba :
    2 Gb RAM - gandeste-te ca e acelasi Windows ca si pe desktop , nu vrei sa mearga in reluare.
    32gb-64 Gb memorie interna - daca iei cu 16 Gb nu mai ai spatiu deloc dupa cateva programele instalate .

Lenovo MiiX2 pare foarte ok , dar nu are GPS sau 3G
    Mersi mult!

Solutia cu modem extern (stick) nu stiu daca ma ajuta prea mult, eu vreau sa folosesc internetul nelimitat de pe cartela frog. Ar fi cam incomod sa stau cu stickul infipt in tableta oriunde, in plus nu stiu daca ar functiona acea cartela pe un astfel de modem.

Alte modele cu 2gb ram, 8 inch si sim cunosti?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum pot obtine contracte de testare smartphone si tablete si cine poate crea o aplica
    De MarinelPadurice în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 5th June 2014, 14:07
  2. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 13th June 2013, 10:22
  3. Alegere smartphone
    De Cristi G în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 6th April 2013, 20:01
  4. Recomandare Smartphone
    De Cartis Dragos în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 31st January 2013, 12:36
  5. Site de PDA,Smartphone şi GPS News în engleză
    De doro în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 17th January 2008, 17:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •