Si ontopic: https://cabalinkabul.wordpress.com/2...t-de-la-merde/
Versiune printabilă
+ 100.000 (peste alea 70.000)
Acum serios vorbind, e greu sa decizi care e cea mai veche universitate. Daca n-ai avut placerea, relativ ontopic (de ce religia strica uneori, unde puteam fi fara religii, de ce e gresit sa le iei altora libertatea de expresie/gandire, de ce oamenii educati au alta atitudine etc) - Agora (2009) - IMDb
Nu-i cel mai reusit film, dar e printre putinele legate de subiect.
Am spus de unde. Ramane o chestiune de terminologie.
Multumesc pentru corectie.
Asta este cu totul altceva. Sa stii ca nici eu nu am mai multe :(
Si iata cum ajungem la consens! :))
Demonstreaza! :twisted:
Ma tem sa nu fie prea scurta... Dar asta e alta problema.
Daca ar fi cazuri izolate, as fi total de acord cu tine.
In cazul islamului insa, parca sunt prea multi bolnavi d'astia. Am enumerat tot pe acest topic o multime de tari in care sunt probleme majore legate de intelegerea si interpretarea coranului. De exemplu avem Califatul, Statul Islamic, Somalia, Nigeria, Yemen, Sudan si pot continua.
Acum referitor la articolul din Adevarul care mentiona ceva studiu. Spunea acolo ca in tarile in care se crede in Rai, infractiunile si rata criminalitatii sunt scazute.
Studiul il poti face chiar tu. Ai la indemana uneltele:
Crime Index by Country 2015
+
Wiki la fiecare tara.
Avem de exemplu, in topul infractionaliatii:
Venezuela: According to government estimates, 92% of the population is Roman Catholic
Guatemala: 50–60% of the Guatemalan population is Roman Catholic, 30–40% Protestant,[81] and at least 1% Eastern Orthodox
Afghanistan: Over 99% of the Afghan population is Muslim
Nigeria: According to recent estimates Christianity is practiced by 50.5% of the population. Islam is the second greatest religion by 43.5%
In partea de jos a clasamentului (cam fara infractionalitate) avem:
Singapore: Buddhism is the most widely practised religion in Singapore, with 33% of the resident population declaring themselves adherents at the most recent census. 17% of the population did not have a religious affiliation
Korea de Sud: As of 2005, just under half of the South Korean population expressed no religious preference.[78] Of the rest, most are Buddhist or Christian.
Danemarca: According to a 2010 Eurobarometer Poll,[155] 28% of Danish citizens polled responded that they "believe there is a God", 47% responded that they "believe there is some sort of spirit or life force" and 24% responded that they "do not believe there is any sort of spirit, God or life force".
Am luat pe sarite, sunt tot felul de exceptii, de exemplu in UAE e bunastare + Sharia, acolo ti-e cam frica sa faci prostii ca ramai fara o mana, iti taie capul, In Sudan e razboi, nu se pune, in alte tari sunt conflicte interetnice, politice etc, in Turkmenistan nu raporteaza aia ce trebuie ca e dictatura etc.
Daca te pasioneaza subiectul deci, poti trage niste concluzii, exista niste corelatii pe ici pe colo.