Eu as zice ca e o gandire capitalista pura :) Si e una foarte sanatoasa.
Versiune printabilă
Vad ca mai avem un topic despre valoarea reala din 2010.
L-am retinut pentru ca mi-a placut ce a scris Nic, in zona de Tehnici pentru cumparare linkuri valoroase pt seo.
Ca idee, cel putin pentru clientii mei, nu pot cumpara adveroriale pe site-uri pozitionate in top 10-20 sau 20-50 pe cuvintele targetate pentru ca nimeni nu are :)
Cam toti lesina cand ii intreb pe ce pozitii sunt dupa expresia a,b,c.
Atunci de ce sa platesc sau sa ofer mai mult decat decat bine a evaluat Nic?
O miscare desteapta au facut insa colegii care publica advertoriale gratuite.
Inca de la al doilea articol si continuand cu 3,4,5... linkez intern la posturile anterioare, cu anchor pe cuvintele targetate in ideea de a-i ridica macar in top 20-50 ;)
Inevitabil sprijin si acel site care imi promoveaza clientii cu alte linkuri pentru ca sunt direct interesat.
Ori toata munca asta se cam apropie de 50 euro, asa ca nu mai poti oferi 7-8 euro pentru un articol.
In final... fiecare stie cat valoreaza o ora din timpul lui si o inchiriaza cu pretul respectiv.
E realitatea, e fenomenul cunoscut drept "concurenta"
Nu neaparat concurenta.
Mai exista si notiunea de voluntariat, demo... pentru a arata ce pot si a-si face o reputatie.
Practic oamenii pot scrie articole si gratuit.
Dar daca pot primi si 1-3 euro pentru asta... why not?
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Sa vad minunea :)
Pune link aici sau da-mi pe pm sub forma de cuvant cheie si link.
Chiar sunt curios sa vad ce rezultate notabile au prin metoda asta.
1nesco, un pic de adevar e si in vorbele tale, insa oricum, in general, advertorialele de 1-2-3 euro sunt pe site-uri slabute si nu prea se compara cu un blog ingrijit, actualizat constant, continut unic, putine linkuri sitewide, etc.. Eu tind sa cred ca preturile se argumenteaza.
Dar acum, uite un exemplu privit de la cealalta extrema:
Salut, Alexandru
Merci ca ai luat blogul meu in calcul pentru advertorial.
Un articol publicitar, la mine pe blog costa 150 de euro. Iar articolul va fi scris de mine.
Daca esti interesat, astept un raspuns.
Un blog bun, dar nu pentru 150E..si pe .ro. Nici nu stiam ca exista asa preturi pentru advertoriale.
Scuza-ma, dar mi se pare aberant sa afirmi asa ceva.
Ti se pare normal sa ai acelasi pret permanent? Pai asa nu ar mai da nicio firma faliment, s-ar mentine permanent pe linia de plutire.
Ca in orice industrie, nu tu faci preturile, ci concurenta si clientul. Daca nu faci fata inseamna ca acel lucru nu-l faci cum trebuie, ori te reprofilezi ori incerci alta strategie.
Se cumpara calitatea, nu pretul. De ce as da 50€ pe 25 de linkuri cand as putea da aceeasi suma pe un link sau doua, dar care fac cat toate celelalte? Lucru care imi garanteaza si ca siteurile sunt serioase si nu dispar peste noapte.
Scuza-ma ca iti zic, dar daca nu ma insel oferi servicii de promovare si seo. In cazul asta, iti spun ca ar fi trebuit sa stii cum gandeste clientul si care este cursul pietei. Daca ma insel, imi cer scuze.
Ca orice lucru, trebuie sa profiti cat este "popular", cat este cald.
Cred ca termenul de concurenta neloiala e cel mai potrivit. :)) Poate ca ar trebui ca cei care presteaza aceste servicii sa discute intre ei pe privat si "sa faca preturile". Cam cum face Petromul si restul gastilor cu carburantii. :))
Nu inteleg unde e problema, atata vreme cat cineva ofera un serviciu similar ca si valoare dar pe care il apreciaza in alt mod. Cei care cumpara linkurile respective pot oricand sa faca aprecieri obiective legate de calitatea linkurilor achizitionate. Daca ceea ce oferiti e de calitate superioara, omul o sa plateasca mai mult.
Daca ceea ce oferiti e la acelasi nivel, nu puteti ridica pretentii sau sa va plangeti. Fie scadeti pretul, fie ridicati stacheta calitatii.
@I.Alex
PM te rog cu blogul care cere pretul asta.
Cel mai adesea astfel de preturi sunt cerute de site-uri ar caror scop nu este vanzarea de linkuri. Asa ca pun un pret mare ca sa taie orice elan...
Tks
1nesco, Chinezu.eu spunea intr-un articol ca pretul minim pentru care se baga intr-o campanie e de 150 de euro per advertorial. Sigur, vorbim de A-listeri aici, care in niciun caz nu vand link-uri, ci audienta. Acum, depinde pentru fiecare ce anume e mai important.
Il stiu pe tip de la tv parca. Camera deputatilor, campanii politice...
Nu e genul care sa stea dupa 150 euroi asa ca putea cere si 200.
La ochi, comentarii putine, mult prea putine fata de un blog gen Mircea Badea.
Audienta la o adica vinde si OTV, dar noi vrem pozitii :)
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
@I.Alex
Tks de pm. M-a amuzat :)
Ai vazut la portofoliu: "am scris pentru nume mari".
Cate din ele mai sunt online?
Pomul laudat, cumparat scump, terminat buget si... picat cu succes dupa cum ai vazut.
Ca idee, nu merita 150 euroi.
Cu banii astia cumperi mai bine 10 comunicate de presa la oamenii cu pr 7.