Intrebari noi:
Deocamdata m-am decis sa merg pe PFA cu norma fixa de venit, apoi un offshore.
PFA cu norma de venit:
1) Exista controale? Din cate am inteles nu se tine contabilitate, deci platesc tot atat orice-ar fi.
2) Trebuie sa platesc CAS sau CASS?
3) Care sunt TOATE taxele pe care trebuie sa le platesc, incluzand CAS si CASS daca se platesc. Vreau doar cele pe care trebuie sa le platesc OBLIGATORIU, cele care sunt optionale le sar pe toate, nu am nevoie.
4) Cat ma costa infiintarea PFA si pe unde trebuie sa umblu, cate ore/zile trebuie sa umblu?
5) Pot emite facturi?
6) Exista cheltuieli deductibile la PFA cu norma fixa de venit?
7) Daca as fi in sistem real, cum imi verifica ei comenzile? Eu imi pot pregati foarte usor un .sql pentru baza de date care sa le arate exact ceea ce vreau eu sa vada si cate comenzi vreau eu sa vada. Contul paypal nu au dreptul sa mi-l acceseze. Right?
8) Unde trebuie sa platesc tot ce trebuie? Trebuie sa merg intr-un singur loc sau trebuie sa ma plimb prin mai multe locatii?
9) Odata la cat timp trebuie sa platesc tot ce trebuie?
10) Pot lucra cu altcineva, daca sunt PFA? Pana la urma, eu imi platesc taxele, iar cu banii ramasi pot face ce vreau eu, inclusiv sa-i impart cu partenerul(chiar daca nu am voie sa am angajati).
Cam atat imi vin in minte, revin cu altele mai incolo.
Offshore:
1) Sunt de incredere firmele din RO care ofera asa ceva?
2) Am vazut spre exemplu in Seychelles ca nu au tratat de dubla impozitare cu Romania..Asta ce inseamna? Ca eu oricum o sa platesc impozit pe acele sume? Nu pot pur si simplu sa merg sa scot banii de la bancomat? Sau sa ofer facturi pe firma, banii in paypal si ii scot ca si pana acum direct in contul BCR sau ING. Eventual daca sunt bani multi fac 3 carduri pe nume diferite sa nu bata la ochi.
3) Unde platesc costurile anuale? Cui? Dupa ce am firma in cipru sau seychelles, firma care m-a ajutat sa o infiintez mai are legatura cu mine?
4) Numele meu apare la vedere? Ce inseamna ,,director nominal"? Ma poate gasi cineva daca vrea?
Iar o intrebare generala: Trebuie la orice comanda primesc eu, sa ofer factura? Daca nu mentionez date de contact pe factura, ce probleme pot aparea? Adica pur si simplu ii arat ce a cumparat, data tranzactiei si ce mai e de pus. Daca nu vand in Romania si mai astept o perioada de timp pana imi fac PFA, ma poate gasi fiscul? Ca aia din US sau Anglia, irlanda, etc nu au cum sa ma raporteze pe undeva.
Va multumesc foarte mult si sarbatori fericite!