Domeniul il penalizezi ca sa vezi daca Google penalizeaza in cazul ala, dar in celalalt? Si asa mai departe... Ca sa poti sa vezi marginile lui Google. Nu inteleg ce e rau in asta.
Versiune printabilă
Nu e chiar tampenie . poti penaliza un domeniu intr-un mod controlat pentru a sti eventual ce sa faci pe viitor.
Nu ma refer aici sa faci spam pe toate blogurile si forumurile ca sa ai a doua zi 1 milion de linkuri.
Si da exista si genul asta de oameni. Eu de exemplu am platit 2000 Ron pentru un domeniu aparent fara nici o valoare si fara absolut deloc trafic . Ownerul nu dorea sub nici un chip sa renunte la el. Testele mi-au confirmat un lucru asupra caruia nu gasesti foarte multa informatie pe net . Rezultatul in ziua de azi este ca am o serie de saituri ce se bazeaza pe acel test si care produc destul de multi bani incat ma pot felicita ca am avut inspiratia de a da 2000 Ron cu cativa ani in urma si de a efectua testul.
Iti mai las o data citatul.
Deci pierzi timp si bani pentru a penaliza un domeniu si apoi pentru a incerca sa il "ridici". Poate nu reusesti. Dar timpul si banii sunt pierduti.
Nu ar fii mai logic sa pierzi timpul ala si banii pentru a duce domeniul cat mai departe ? Si daca ai ghiniounul (nesansa, cum vrei sa ii spui tu) sa fii penalizat sa te dedici acestui subiect?
Si daca aflii ca Google te penalizeaza pentru o chestie, ce faci mai departe, incerci sa vezi daca te penalizeaza si pentru alta chestie? Unde si cand te opresti? :P
Ok poate m-am exprimat un pic gresit.
Iti pierzi domenii pe care nu ai de gand sa le monetizezi si le folosesti doar pentu testing. Rezultatele acestor teste se pot vedea in timp asa cum am facut eu cu acel domeniu de 2000 Ron. Am testat un factor de optimizare putin discutat din punctul meu de vedere si care explotat prin diferite mijloace poate da un randament foarte bun.
Nu stiu voi cum santeti dar eu pana nu testez si nu vad practic nu cred nimic. Nu cred mai nimic din ce spune Matt Cutts sau ce se scrie pe blogurile Google pana nu testez. sant un Toma Necredinciosul.
Totul costă dacă nu bani, luni de muncă, sacrificii iar pe piața românească oricine e vulnerabil și nu își dă nimeni pâinea de la gură. Sunt nișe probabil pe care unii câștigă lejer cu câteva zeci, sute de backlinkuri, nu au nevoie de competiție, competiția poate însemna saturarea unei piețe, pierderi foarte mari.
Oricum, tipologia noastră ca și popor nu e una deschisă (decât din interes poate), e fiecare pentru el.
O sa incerc doua argumente contra:
1. In doar cele cateva luni de cand sunt membru cand am avut probleme de fiecare data s-a gasit cineva care sa ma ajute ( asta atunci cand n-au fost mai multi! ).
2. Daca as fi un membru foarte experimentat poate ca nu as avea ce sa invat de la cei neexperimentati... cu exceptia noutatilor/stirilor SEO.
Conform principiului: "unde dai si unde crapa" ma gandesc de cateva zile deja sa initializez un thread in care sa se discute nebunia SERP din ultima perioada cu exemple concrete de siteuri care au scazut dar si care au crescut si cu cat mai multe speculatii posibile.
Poate ca este un long shot dar alta ideea mai buna nu am si personal imi permit sa bat campii ( speculatii la liber ) deoarece nu am o reputatie SEO care sa aiba de suferit. Oricum o sa aiba cine sa demonteze ideile complet aberante si premiza este aceea ca poate o pleznim intr-un fel sau altul. Am mentionat si siteuri care au crescut deoarece printr-o logica inversata poate ne dam seama ce s-a intamplat cu celelalte si oricum avem sanse mai mari sa intelegem fenomenul.
Ii dam drumul???
( daca da promit sa particip cu cel putin un site in zilele urmatoare; nu cred ca are importanta .ro sau .com sau altele deoarece se pare ca fenomenul se intampla peste tot ).
Pai concluziile se pot trece in ghid complet de optimizare, daca se dovedesc metode ok de promovare. Lipseste ceva de acolo?
Eu pot sa spun ca de 2-3 luni de cand am contul aici, am observat ca cel putin un sfert, sa nu zic mai mult, din discutii (inafara de topicurile gen marketplace cu le, vanzari, cumparari etc.) au fost cu certuri. Nu condamn pe nimeni si va rog daca se poate sa NU deschideti subiectul, lucrurile deja s-au rezolvat cu bine, zic eu.
Am urmarit forumul zilnic, la inceput citind cu mare interes mesajele care apareau, dar dupa un timp toata treaba devenise o rutina, pentru ca nu se vorbea mai despre nimic, doar se repetau anumite lucruri, cu cateva exceptii, insa nu am renuntat sa nu fiu la curent cu ce se intampla.
Ceea ce cred eu ca vrea RoManiac sa spuna e ca ar trebui sa fim MULT mai constructivi in mesajele pe care le lasam, si aici pe forum ne intereseaza calitatea nu cantitatea nu ?
Tocmai vorbeati despre testing si despre a duce lucrurile la extrem cu Google pentru a-l intelege mai bine dar se pare ca ati uitat de un test pe care Dan si Cristi, daca nu ma insel, l-au propus cu ceva timp in urma. http://forum.seopedia.ro/metode-de-p...siva-spam.html Ii felicit pentru initiativa chiar daca in ultimul timp l-au cam neglijat, probabil din cauza unor probleme si lipsei de timp, dar pana la urma intentia conteaza si faptul ca au trecut la lucruri concrete. Asta e un lucru care ar trebui sa fie luat exemplu si de ceilalti useri care pot sa isi permita sa arunce niste $ pe anumite teste si sa impartaseasca rezultatele aici.
@Adrian, sunt de acord cu tine pana la un punct. Anumite lucruri nu sunt gratuite si nimeni nu le va impartasi pe gratis, dar sa faci tot forumul cu plata nu e o solutie. Cred ca nimeni, cand si-a facut cont aici, nu avea nici macar un sfert din cunostintele pe care le are acum, respectiv situatia financiara.
Daca mai am ceva de adaugat revin, astea sunt cateva lucruri pe care am vrut sa le spun. Sper ca nu se supara nimeni.
Hai sa facem ceva in privinta asta. Daca-si da silinta fiecare, nu e greu sa scrii cateva posturi interesante zilnic.