Mizeriile umane care se cred in Counter Strike nu au ce cauta cu o arma in mana. Uite si cum arata un "glont" tras de un Apache.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...8/86/30_mm.jpg
Versiune printabilă
Mizeriile umane care se cred in Counter Strike nu au ce cauta cu o arma in mana. Uite si cum arata un "glont" tras de un Apache.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...8/86/30_mm.jpg
Mie tipii astia de la Wikileaks mi se par geniali. Era timpul sa se intample asa ceva, sa se foloseasca lumea de puterea internetului a.i. sa ne arate toate 'conspiratiile' care au existat/exista. In plus, imi place cum cu ajutorul oamenilor, ei au reusit(cu torrente) sa faca a.i. sa nu poata fii opriti. Geniali..
Eu sunt curios cum au reusit sa obtina atatea informatii si daca chiar le detin. Pe site scrie ca sunt dezvaluite 841 ( parca ) din ~251,000 documente pe care le au.
Au dezvaluit pana acum sute de mii de documente.
Din cate am citit pe diagonala, ultimele 250.000 sunt note diplomatice trimise de catre ambasadori SUA din intreaga lume. Adica aia trimiteau acasa un fel de rapoarte de spionaj cu ce se intampla pe unde erau ei detasati (banuiesc ca e o practica fecventa, mai ales pentru tarile care au nevoie de orice informatie din lume). Mno, si astia trimiteau datele astea folosindu-se de un intranet, care a fost spart. Assante ala, tatal Wikileaks, este un fost hacker, si echipa lui tot din hackeri este formata. Si na... asa au facut rost de date, spargand intranetul ala.
Iar in cazul precedent cu alea 90.000 de docuemnte despre razboiul din Afganistan, am citit ca i-a fost facilitat putin accesul de catre un soldat (ma rog, nu un simplu soldat ci cineva din armata).
@Nichita, eu inteleg ce zici. Eu sunt in principiu un "anti-razboi" convins. Sa nu cumva sa iti faci idee gresita :P (Ca idee, am prins in viata o strabunica de-a mea, care avea 5 membri din familie pe front in WW2 - sot/frati si am auzit zeci de povesti... reale).
Dar ce vroiam sa zic e ca... oamenii aia sunt intr-o tensiune maxima si pericolul poate veni de sub fiecare piatra. E foarte frumos sa-i judecam, spuand ca de ce-a tras intr-un civil, dar luat el in particular stie ca orice ezitare poate insemna singura si ultima din viata lui. Da... nu e moral, normal si nici legal. Dar cui crezi ca-i pasa? Sau cine crezi ca paote schimba asta?
Si sa fim seriosi. La razboiul care e azi, cine se inroleaza? Ma inrolez eu cu tine cumva? (adica doi oameni normali sa zicem) Nu... se inroleaza unu care stie ca ia niste bani seriosi, chiar de-ar fi sa omoare oameni pentru asta... Iar cei de sus de asta au nevoie, de CS-isti...
Oricum, in video-ul respectiv nu poti zice ca sunt neaparat oameni de genul asta ci pur si simplu a fost un exces de zel. Regulile au fost respectate (s-a cerut permisiune de tragere...s-a primit... s-a tras).
Asta o inteleg cand esti face-to-face cu inamicul. Cand elicopterul ale e un tanc zburator iar tu esti intr-o colivie blindata si tragi in cine iti apare in vizor, nu mai inteleg.
Unora le pasa si incearca sa schimbe ceva. WikiLeaks e cel mai bun exemplu.
Din cate stiu nu au spart nici o retea, ca l-ar fi arestat imediat pentru asta. El are un sistem de colectare anonima de fisiere. Cine vrea ii poate trimite datele, anonim. Este vorba de oameni din sistem.
WikiLeaks - Submissions
Dar nu se schimba cu nimic faptul ca wikileaks publica rapoartele astea. Sunt 90.000 de rapoarte cu o gramada de abuzuri. Cati din armata americana sunt anchetati? Cati si-au dat demisia? Eu n-am cunostinta de nici unul, desi am citit mult din stirile pe subiectul asta (macar titlurile si asa in diagonala... ca e prea multa informatie sa citesc in detaliu).
Si cum spuneam, desi o dau in teoria conspiratiei... eu nu ma grabesc sa-i consider pe wikileaks inca eroi. Nu putem sti inca daca sunt niste "pionieri" ai binelui, sau instrumentul de manipulare al cuiva.
Posibil sa fie aia un fel de portita de "salvare". Adica sa justifice asa primirea documentelor. Dar din cate stiu deja s-a pus pe capul tipului mandat de arestare international si nu cred ca doar pentru pseudo-violul ala din Suedia. Teoretic, multe state ii pot cere arestarea.Citat:
Din cate stiu nu au spart nici o retea, ca l-ar fi arestat imediat pentru asta. El are un sistem de colectare anonima de fisiere. Cine vrea ii poate trimite datele, anonim. Este vorba de oameni din sistem.
Noi de exemplu avem un articol in constitutie, prin care daca o persoana romana sau straina instraineaza secrete de stat, poate fi considerat tradator si acuzat (acum nu retin exact textul articolului, dar cam asta e ideea).
Ah si legat de prima parte:
Nu caut sa-i apar, chiar deloc. Dar banuiesc ca nu mai faci diferenta. Adica ai in fata ta doar inamici si atat... (nu compasiune ca el e mai prost echipat sau ca lupta e inegala)Citat:
Asta o inteleg cand esti face-to-face cu inamicul. Cand elicopterul ale e un tanc zburator iar tu esti intr-o colivie blindata si tragi in cine iti apare in vizor, nu mai inteleg.
EDIT: Cand am zis cui ii pasa nu m-am referit acolo la mine si la tine, ci la cei cu putere de decizie :) Nici macar wikileaks nu poate intra cu adevarat aici, doar ca na... ei sa zicem ca au un "pic" mai multa expunere ca noi :))
Este acuzat doar de "viol". Care a avut loc in 2008.
Nu ti se pare suspect faptul ca pentru un presupus viol e pe lista Most Wanted a celor de la Interpol ? Nu ti se pare suspect ca sentinta vine imediat dupa recenta publicare a documentelor "Cablegate" ? Americanii planuiesc sa aduca in tara cateva sute de diplomati (a se citi spioni), demascati de documentele publicate.
Cand ai ca inamic cel mai puternic stat din lume (financiar), baietii te pot ingropa definitiv in "dovezi" fabricate.
El nu pentru viol e acuzat de legea suedeza ci pentru "sex pe nepregatite".
Oricum, situatia e foarte confuza, petru ca aceeasi lege spune ca pentru asta nu se ia inchisoare ci amenda. Si cu toate astea in presa a aparut ca s-a emis mandat de arestare international pentru viol.Citat:
Legislatia suedeza duce problema consimtamantului unui act sexual mai departe decat majoritatea altor legislatii, avand prevederi ce includ si refuzul de a folosi un prezentativ sau ruperea acestuia in timpul actului sexual. Astfel, un barbat poate fi acuzat de “sex pe nepregatite” si amendat daca duce la capat un act sexual consensual fara prezervativ, in conditiile in care partenera sa l-a rugat sa foloseasca acest mijloc de protectie.
EDIT: nu-i zice chiar sex pe nepregatite, ci au tradus astia de la hotnews prost. Oricum ceva diferit de viol.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Si sa dam si una related cu topicul forumului: WikiLeaks: Atacul cibernetic impotriva Google a fost orchestrat de un inalt oficial chinez - IT - HotNews.ro
Daca nu apare si video-ul cu jucatorii de la Dinamo cantand "Steaua e, numai una" nu au dezvaluit nimic important :) Eu am citit zilele trecute despre problemele lor cu hostingul, aparent au fost supusi la unul din cele mai mare atacuri DDOS din istorie, au vrut apoi sa-si mute datele la Amazon hosting si parca chiar au si fost hostati putin acolo dar a fost o interventie politica prin care amazon i-a expediat in alta parte.
Uneori nu e bine sa se despice firul in patru si sa afle fiecare secret.
Cred ca vroia sa insemne mai degraba neprotejat :)
Cat despre WikiLeaks, cred ca majoritatea banuiau ceea ce scrie acolo, dar acum au dovezi. Problema e ca cei care chiar pot face ceva, nu vor. Si alta problema e ca, fiind sute de mii de documente, e greu sa se faca ceva. Sunt convins ca daca apareau 4-5 dovezi despre cativa, s-ar fi luat masuri, cel putin de dragul publicului.
P.S. Eu tot nu inteleg de unde au adunat atatea informatii ?