Dupa cum spune si in titlu, Facebook isi va lansa propriul motor de cautare pentru continut:Cod:http://economie.hotnews.ro/stiri-it-20113449-facebook-lansa-propriul-motor-cautare-pentru-continut-care-fie-distribuit-online.htm
Dupa cum spune si in titlu, Facebook isi va lansa propriul motor de cautare pentru continut:Cod:http://economie.hotnews.ro/stiri-it-20113449-facebook-lansa-propriul-motor-cautare-pentru-continut-care-fie-distribuit-online.htm
Ar fi bine sa mai fie un concurent pe Search de talia lui Google, dar nu cred ca se incadreaza acolo Facebook.
Se vorbeste de ceva vreme despre acest subiect. Sa vedem cat timp va mai reusi Facebook sa stea in picioare. Nu cred ca va mai dura mult pana va incepe declinul...
Asta e primul pas spre declin. Facebook tinde sa nu mai fie doar o carte cu fete si a incheiat o colaborare cu The New York Times, National Geografic, The Guardian, BBC, Bild etc.
Se tot vorbeste de caderea Facebook inca de cand a aparut Google+.
Atunci cand inchei colaborari si te dezvolti, inseamna declin? De ce trebuie sa fie doar o carte cu fete? Nici acum nu e! Ma indoiesc ca ii va afecta! In plus, motorul propriu de cautare este acel concurent lipsa pentru Google! Un concurent serios si pe care multi il asteapta. Are un potential enorm, atat logistic cat si financiar!
La Facebook problema este audienta. Numeroasa dar putin educata (procentual vorbind). Din cauza asta devin periculoase implementarile de genul.
Daca un om cu un anume nivel de educatie online poate sa discearna in privinta rezultatelor oferite de un motor de cautare si sa opteze din aceasta cauza pentru unul anume, cei carora trebuie sa le spuna altcineva cum sa gandeasca (si sunt destui) se vor multumi cu ce li se ofera si poate vor fi chiar incantati.
Initial am crezut ca functiile de cautate vor fi implementate in colaborare cu Google sau Bing dar in momentul de fata nici macar nu se stie daca va fi o functie de cautare in reteaua proprie sau in web. Daca va fi o functie de cautare in web, va fi afectat in primul rand Google si, probabil, in al doilea rand fiecare dintre noi.
Sa ne vezi pe toti cum ne facem site-uri de genul "haine-ieftine-si-bune-de-dama.tld" special pentru cei peste 50% din totalul de utilizatori online, care folosesc FB search...
Era o ironieSper ca s-a inteles ca in cuvantul "fete" e si o diacritica.
Cand aduci 9 colosi langa tine, nimeni nu poate sa spuna ca o duci rau. Ei practic iti confirma valoarea, iar tu te descalifici.
PS. Potential financiar are si Bing. Nu te-am contrazis nici macar odata in acest topic!
Ultima modificare făcută de O. Cosmin; 13th May 2015 la 23:45.
Cel mai probabil va fi un motor de cautare intern. Ar fi culmea sa ne auzim peste un an ca ne batem in rank-uri facebook.
Scriu despre Tehnologie si Gadgeturi si ofer servicii de design bannere
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)