Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Cum sa NU vinzi un domeniu

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit Cum sa NU vinzi un domeniu

Mesajul de mai jos reprezinta o conversatie purtata de un fost coleg de liceu, cu detinatorul unui domeniu. Deadlineul sau era de 10 zile pentru achizitie. Discutiile au durat 60 de zile, si nu au fost finalizate cu o tranzactie.

Cumparator: Buna ziua stimate domn/doamna. Am fi interesati sa preluam domeniul **********. Ne puteti face o oferta via email, in cazul in care acest domeniu este de vanzare? Mentionez ca domeniul nu este .ro, deci vanzarea este permisa. Oferta trebuie trimisa la *** pana luni, 1 Martie, 2010 (adica in termen de 5 zile lucratoare de la data primirii acesti email). Discutiile vor fi efectuate exclusiv prin email. Cu deosebit respect

Dupa exact 10 zile lucratoare, ii spune sa ii trimita mailul la alta adresa de mail. Discutam despre persoane identice. Primul mail era nume.prenume at yahoo.com, al doilea este prenume.nume at yahoo.com. A doua greseala: raspuns sec, fara formula de adresare, detalii, etc.
    Vanzator: pentru domeniul ********** imi puteti scrie la *********

Cumparator: Va multumesc mult pentru raspuns. Am vazut domeniul listat de vanzare pe ************. As fi interesat care este pretul acestuia, pentru ca nu era afisat.

A treia greseala. In mailul initial este specificat clar ca se prefera contact via email
    Vanzator: va rugam sa ne transmiteti si un numar de telefon mobil unde va putem contacta

Cumparator: Prefer sa discutam prin email pentru ca decizia de cumparare depinde de oferta dvs. pe care va trebui sa o analizez. Daca cadem de acord va pot furniza desigur datele mele personale (copie de pe CI, contract, telefon) si datele firmei.
    As dori daca se poate sa am un raspuns la urmatoarele doua intrebari
    1. Care este pretul
    2. Imi puteti emite factura fiscala

A patra greseala. Cumparatorul a cerut deja oferta pentru analiza.
    Vanzator: Buna ziua, Avind in vedere interesul dumneavoastra cu privire la domeniul ************, va rugam sa ne prezentati o oferta concreta pe baza careia sa putem demara eventuale discutii pe aceasta tema.

Cumparator: Buna seara, Am comandat acum cateva zile si 2 cereri de evaluare a domeniului, una de la Moniker si una prin SEDO. In functie de acestea va voi face o oferta, probabil in cursul zilei de Joi.

Cumparator: Buna seara si bine v-am gasit. Am primit cele 2 fise de analiza, si am incercat sa estimez valoarea domeniului incluzand atat rezultatele altor siteuri de profil din Romania, dar si tranzactii recente cu domenii . Cel mai mare site de profil din Romania in aceasta nisa este *******, care apare pe locul 1 pe zeci de cuvinte cheie inclusiv "******". Acest site, cumuleaza ca medie saptamanala 4658 vizitatori (665 pe zi). Din acest trafic circa 50% vine din cuvantul ******* pe care siteul ocupa pozitia 1 in Google. Asadar potentialul maxim de vizitatori care ajung pe site, cautand cuvantul ******* in Google este de circa 350 cautari pe zi (300 vizitatori unici) si este atins (firesc) prin ocuparea pozitiei 1. CPC mediu 1 cent.
    Asadar:
    300 vizitatori unici X CTR Mediu 5% X 1 cent CPC (cost per click) X 365 zile in an = 43.8 Euro pe an.
    Am considerat drept 0 costul de realizare al siteului, costul de optimizare ca sa se ajunga pe pozitia 1 in Google, etc.
    Vanzari pe cuvinte identice:
    ****** .ro (350$, mai 2009)
    ****** .org (100$, Godaddy, martie 2009)
    ****** .net (listat pentru 60$, SEDO, 2009)

Avand in vedere toate acestea precum si analizele SEDO si Moniker (care amandoua evalueaza domeniul la 200$), suma oferita de mine este de 1500$.

Cumparator: Buna ziua, Am omis sa va intreb daca imi oferiti factura fiscala.

A cincea greseala. Forteaza nota fara argumente si nu precizeaza valuta
    Vanzator: Pentru moment ar fi important de cunoscut daca exista posibilitatea apropierii de targetul minim indicat pentru accederea la nivelul superior al discutiei, care este de 3000.

A sasea greseala: impertinenta inutila in relatia cu un cumparator care ii ofera 3000 de euro pentru un domeniu care probabil face cam 200
    Vanzator: In ceea ce priveste factura, pentru usurinta exercitiului dumneavoastra bugetar se poate lua in calcul un raspuns negativ la solicitarea de vanzare a domeniului.

Cumparator: 3000 de USD sau Euro?

Vanzator: Euro.

Cumparator: Evaluarea unui domeniu se face in functie de potentialul sau de monetizare/utilizare si nu de disponibilitatea financiara a ofertantului. Sunt dispus sa va ofer o suma absolut corecta, calculata in baza evaluarilor independente, care tin cont de potentialul domeniului, vechimea sa, abilitatea de monetizare, numarul de cautari pe Google etc.

Brokerii consacrati de evaluare sunt SEDO, Moniker, Snapnames. Sunt de asemenea dispus sa imi ajustez oferta initiala in eventualitatea in care imi puteti emite factura pentru produsul/serviciul achizitionat sau pentru un serviciu echivalent ca valoare, indiferent de tipul sau (cu conditia sa fie deductibil). Asadar inainte de a va face o noua oferta mai apropiata de palierul indicat de dvs., astept un raspuns cu privire la disponibilitatea (exprimata la nivel principial) de a emite factura fiscala. Mentionez ca in cazul in care nu imi puteti oferi o factura fiscala pentru serviciul achizitionat sau pentru un serviciu cu valoare echivalenta, voi fi nevoit sa imi pastrez neschimbata oferta initiala.

Cumparator Stimate domn, Avand in vedere ca astept un raspuns de circa 30 de zile cu privire la posibilitatea de a primi factura, si ca personal consider inacceptabil acest mod de a face afaceri, doresc sa imi retrag oferta si sa imi declin interesul cu privire la acest domeniu. Sincer sa fiu, nu inteleg acest tip de comportament fata de un cumparator care este dispus sa ofere in jur de 100 de milioane pe un nume de domeniu care nu face nici macar jumatate la audit datorita profilului necomercial. Va doresc sanatate, impliniri si mult succes in vanzarea domeniului sau in monetizarea sa.

Update: 20 de zile mai tarziu a cumparat versiunea la plural a cuvantului, pe .com, cu 90$. Nisa era oricum complet nemonetizabila si banata din adsense. Domeniul ii trebuia pentru o campanie online care insotea o reclama offline.
    Ultima modificare făcută de Emil; 30th October 2010 la 15:07.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Eradu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    20th August 2010
    Posturi
    619
    Putere Rep
    37

Implicit

Vanzatorul a incercat sa profite cat mai mult, poate mai mult decat era cazul, probabil de aia nici nu a mentionat valuta la 3000, vroia sa vada cum reactioneaza cumparatorul... da mi-au placut exprimarile pompoase din dialog.
    A luat o decizie buna amicul tau sa nu se complice cu individul, nu inspira incredere.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Asa e Radu, insa a facut-o complet gresit. De regula e o idee proasta sa iriti cumparatorul pentru ca pleaca. Daca citesti cu atentie, replicile lui sunt facute sa evite un raspuns clar, si multe din ele arata ca nu a citit cu atentie mesajul precedent. In cazul de mai sus, domeniul era sincer foarte slab (e pe SEDO de vreo 3 ani si nu are nici o oferta). Ce m-a uimit pe mine in discutia lor, a fost ca desi cumparatorul ii ofera un pret "mai aproape de cererea sa", vanzatorul nu ii raspunde pentru 30 de zile.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

primele doua greseli pot fi explicate cu usurinta in cazul in care vanzatorul detine un portofoliu mare de domenii.

1) Probabil in primul email primeste zilnic foare multe mailul , din care majoritatea sunt spam, din acest motiv foloseste un mail diferit pentru mailurile care i se par interesante.

2) Foarte posibil ca primul mesaj sa fie un autoanswer customizat . Cu sigranta daca avea intentia sa le vanda , domeniile ar fi fost listate pe siteuri consacrate unde raspunsurile intre membri sunt scurte si la obiect ( vezi Sedo ).

3) Mai mult ca sigur ca primul mesaj era autoanswer ... probabil nici nu l-a citit

4) Ar fi fost corect sa il intrebe ce buget are pentru achizitionarea acestui domeniu , in final poate pentru vanzator avea valoarea sentimentala si nu vroia sa il vanda la pretul estimat de monikers.. etc. F important. Majoritatea evaluatorilor de domenii externi dau cotatii mici pentru domeniile .ro pentru ca nu reprezinta interes, asta nu inseamna ca domeniul nu era supraevaluat.

5) Trebuia precizata valuta

6) Nu doreste sa plateasca impozit la stat. 3000 Eur - 581 Eur TVA - 387 Eur Impozit pe Venit = raman 2032 Eur

Parerea mea , fara ca sa cunosc numele domeniului, este ca vanzatorul face o singura mare greseala in cazul de mai sus. Supraevalueaza.
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Un domeniu romanesc pe nisa necomerciala, cu 300 de cautari pe zi pe exact match nu face 3000 de euro. Not even close.

Citat Postat în original de sergiuliano Vezi Post
    primele doua greseli pot fi explicate cu usurinta in cazul in care vanzatorul detine un portofoliu mare de domenii.

1) Probabil in primul email primeste zilnic foare multe mailul , din care majoritatea sunt spam, din acest motiv foloseste un mail diferit pentru mailurile care i se par interesante.

2) Foarte posibil ca primul mesaj sa fie un autoanswer customizat . Cu sigranta daca avea intentia sa le vanda , domeniile ar fi fost listate pe siteuri consacrate unde raspunsurile intre membri sunt scurte si la obiect ( vezi Sedo ).

3) Mai mult ca sigur ca primul mesaj era autoanswer ... probabil nici nu l-a citit

4) Ar fi fost corect sa il intrebe ce buget are pentru achizitionarea acestui domeniu , in final poate pentru vanzator avea valoarea sentimentala si nu vroia sa il vanda la pretul estimat de monikers.. etc. F important. Majoritatea evaluatorilor de domenii externi dau cotatii mici pentru domeniile .ro pentru ca nu reprezinta interes, asta nu inseamna ca domeniul nu era supraevaluat.

5) Trebuia precizata valuta

6) Nu doreste sa plateasca impozit la stat. 3000 Eur - 581 Eur TVA - 387 Eur Impozit pe Venit = raman 2032 Eur

Parerea mea , fara ca sa cunosc numele domeniului, este ca vanzatorul face o singura mare greseala in cazul de mai sus. Supraevalueaza.
    Salut. Parerea mea e ca face multe greseli in cascada, enervand cumparatorul. De exemplu "Vanzator: In ceea ce priveste factura, pentru usurinta exercitiului dumneavoastra bugetar se poate lua in calcul un raspuns negativ la solicitarea de vanzare a domeniului." e un raspuns total la misto.

Ca sa raspund punctual:

1.) Posibil
    2.) Erau listate si pe SEDO, insa pe domeniu preciza ca prefera sa nu plateasca comisionul si sa fie contactat direct (in romana). Trebuia sa postez tot mailul amicului meu ca dadea mai mult context discutiei.
    3.) Imposibil. Autoanswer la 10 zile diferenta?
    4.) Gresit, este o greseala frecventa de altfel. Vinzi ceva, imi dai pret. Dupa negociem. Nu te intereseaza ce buget am eu pentru proiect. Asta e o chestie confidentiala. Nimeni in lumea asta nu iti va spune ce buget are pentru o tranzactie. In plus, daca citesti atent, vei vedea ca vanzatorul joaca cald - rece - caldut, ca sa traga de pret cat mai mult. Problema e ca in general chestia asta irita. De regula, relatia functioneaza asa: ii oferi 3 lei (sau cere 3 lei). Refuza spunand ca vrea 5 lei. In cazul nostru, refuza spunand ca vrea >3000 doar pentru a "intra in faza discutiilor"
    5.) Corect.
    6.) Asta nu e problema cumparatorului. Sincer iti spun. Daca nu vrei sa platesti impozit, inseamna ca vrei sa ramai cu mai multi bani. Asa ca propui de la inceput un pret mai mare. Sau spui: 3 lei fara factura, 5 cu factura. Nu spui din start ca vinzi doar fara factura/contract. E o aberatie.

Vanzatorul face multe greseli. Si am vazut chiar personal (inclusiv pe Seopedia) greseli de genul asta. Gen ai un domeniu de vanzare. Te intreb cat costa, si imi spui ca suma e din 4 cifre. In ce, euro, usd, ron? 4 cifre inseamna si 1000 de ron si 9999 de euro...De regula, interesul e o chestie relativ spontana. In sensul ca nu am timp sa stau sa trag de tine 20 de zile doar ca sa aflu cat vrei sa incasezi pe assetul respectiv.

Un alt exemplu: backorder pe pool.com. Licitez 100$. Bidder 2, Roman de altfel, da 103. Licitez 110. Bidder 2 da 120. Si tot asa pana la 1000. Il las sa il ia. Si dupa ii dau un mail (l-am gasit pe google dupa username) sa il intreb ce face cu domeniul. Raspuns: Nimic, vreau sa ti-l revand. Ca daca pentru tine face 920, pentru mine face 1000 la revanzare. PS. Domeniul era un trademark care imi apartinea.
    Ultima modificare făcută de Emil; 30th October 2010 la 17:22.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de emil Vezi Post
    Un domeniu romanesc pe nisa necomerciala, cu 300 de cautari pe zi pe exact match nu face 3000 de euro. Not even close.

Vanzatorul face multe greseli. Si am vazut chiar personal (inclusiv pe Seopedia) greseli de genul asta. Gen ai un domeniu de vanzare. Te intreb cat costa, si imi spui ca suma e din 4 cifre. In ce, euro, usd, ron? 4 cifre inseamna si 1000 de ron si 9999 de euro...De regula, interesul e o chestie relativ spontana. In sensul ca nu am timp sa stau sa trag de tine 20 de zile doar ca sa aflu cat vrei sa incasezi pe assetul respectiv.
    Face multe greseli, dar revin, SUPRAEVALUAREA e problema majora.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Depinde cred si de cumparator. Pe mine m-ar fi enervat de exemplu cel mai tare lipsa de respect (foloseste o forma elevata degeaba, sensul e identic). Gen, pentru usurinta exercitiului bugetar ....

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Pana la urma esecul este al amandorura.
    Degeaba venim si il "bubuim" pe vanzator pe acest forum pentru ca a ratat oportunitatea.
    La fel cum potentialul vanzator poate fi "acuzat" de supraevaluarea domeniului (supraevaluare ce o deducem din rationamentul tau, nu si al lui, uneori mai pot intra si alte elemente in ecuatie in plus fata de x clickuri * 1cent/click) si, din ce spui, pare a fi principalul pierzator din potentiala tranzactie, totusi nici prietenul tau nu a dat dovada de consecventa: trimte mesajul "... Oferta trebuie trimisa la *** pana luni, 1 Martie, 2010 (adica in termen de 5 zile lucratoare de la data primirii acesti email). Discutiile vor fi efectuate exclusiv prin email..." si apoi continua discutia dupa ce primeste email dupa expirarea termenului. Lui i-ai spus asta? Pe el il cunosti si, fiindu-ti prieten, iti poti permite sa il tragi de urechi.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

De aceeasi parere cu tine.. si eu m-am pus oarecum in locul vanzatorului in raspunsul de mai sus...

Ericpolec este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    245
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu cred ca mai bine de jumatate din negocierile pe internet, fie ca vorbim de servicii sau produse sunt doar simple conversatii, cheap hunting, si pierdere de timp.
    De multa vreme prefer sa stabilesc un pret clar, un avans bine stabilit, daca doresti sa dispui de ce iti pot oferi si ai incredere este ok, daca nu, la fel de ok sper sa te pot ajuta cu alta ocazie.
    Simplu... oare de ce sunt atat de multe discutii pe chestii de genul asta?

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link Exchange 3 way domeniu AUTO pot oferi PR3,4 din orice domeniu
    De Iskander în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th October 2008, 13:58
  2. Seminar "Cum sa vinzi software online"
    De Manuela în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 19th May 2008, 21:19
  3. domeniu vechi neoptimizat sau domeniu nou
    De gyf_025 în forumul Google
    Răspunsuri: 11