Eu chiar v-as recomanda sa stati mult timp in private beta. Intrati in public beta doar cand macar 80% din chestii sunt puse la punct.
Versiune printabilă
Eu chiar v-as recomanda sa stati mult timp in private beta. Intrati in public beta doar cand macar 80% din chestii sunt puse la punct.
diu1so: imi doresc o apropiere mai mare fata de afiliati, nu o copie a concurentei. Acest program se va dezvolta treptat cu ajutorul utilizatorilor, din punct de vedere al experientei si feedbackului. Va fi online programul in sine, discutam ce urmeaza de implementat si putem modifica functie de pareri si idei, pentru ca planurile sunt foarte flexibile si mi se par mai importante aporturile aduse de experienta utilizatorilor decat parerea tehnicului care realizeaza platforma.
Si un mic preview:
http://seoserv.ro/wp-content/uploads...10/preview.png
http://afiliere.altex.ro/BetaLogin arata un pic diferit :)
ptr moment :)
Eu sper sa-i dati drumul cat mai rapid. Ca o comparatie, un brand de periferice PC are vreo 15 produse pe emag pe cand altex le are pe toate, vreo 30-40. Le-am semnalat asta si nici n-au fost in stare sa-mi zica ceva.
Eh, sunt plusuri si minusuri, cu siguranta. Nu s-a nascut magazinul cu "de toate".
Tv de 19.000 ron vandut azi prin afiliere pe Altex.
Cred ca ar trebui sa va uitati si la sistemul de afiliere pe care il are Amazon...probabil cel mai testat de pe net :)
sa puneti "comunitatea" nu "cominitatea" :)
@MrSparrow la Amazon expira cookie-ul dupa 24 de ore. Iti doresti acelasi lucru? :)
La Amazon e greu sa diferentiezi link-ul de afiliat de link-ul produsului, cam asta ar fi de preluat.
ma indoiesc ca te bazezi sa faci afiliere pe forma linkului si cum o vede potentialul vizitator. Durata cookie-ului va scadea incetisor si pe piata noastra. In 2009 erau destui in 2P cu 3 luni si cativa cu nelimitat, intre timp s-au cam aliniat toti la 30 de zile si fac pariu ca intr-un an, se va oferii posibilitatea alegerii unor perioade gen 3,7,15 zile.
Bogdan: e un preview cu chestii de umplutura :)
Nu neaparat ce merge acolo, merge si la noi, in primul rand referitor la abordarea clientilor. Cel mai mult ne am inspirat din experienta afiliatilor si incercam in continuare sa creeam tool-uri dupa nevoile voastre pe piata locala. Pana ne putem raporta la sistemele externe, mai e ceva timp.
bai kidu, ce mai tura vura. Ca afiliat ai aratat ce-ti poate pielea si inca, ohoho, o tot faci. Fa tu sistemu' ala dupa nevoile tale si o sa fie bine. Acu' nu chiar dupa chipu' si asemanarea ta ca am vazut cum te-ai dat in barci la leaduri :) Da clar poate iesi o scula buna daca te implici mai mult din postura de afiliat.
Deja vizitatorii sunt mai educati, stiu cum arata link-urile de afiliere din .ro (2parale, profitshare etc.) si multi evita sa dea click. De ce sa risti penalizari ascunzand link-urile prin JS, redirect sau servicii de scurtare url cand Altex poate sa faca link-ul de afiliat similar cu cel al Amazon-ului.
Personal consider ca link-uri, ce ies in evidenta, de genul afiliere.magazin.tld/xxx sau magazin.tld/afiliat?id=01010 nu sunt ok si e doar o "strategie" a magazinului sa scape de plata unor comisioane.
Da, dar spui asta pentru ca esti unul dintre cei 1% care stiti ce inseamna afiliere. Restul de 99% nu au idee pe ce fac click.
Bogdan: faci o confuzie, eu nu fac sistemul de afiliere iar in al doilea rand, nu prea are legatura ce am facut eu la leaduri cu ce povestim aici. E adevarat, experienta mea cu diversele sisteme de afiliere conteaza dar cele mai multe info le am strans din discutile cu alti afiliati. Toata lumea viseaza sistemul perfect, tool-urile necesare, etc. Sa vedem daca reusim sa ne apropiem de visele lor, mai devreme sau mai tarziu.
nu va fi o lansare publica oricum ( acum ) si nu se face programul functie de ceilalati :) ne raportam strict la ce s-a lucrat sau se lucreaza.
( cand spuneam copie a concurentei ma refeream la tratamentul fata de afiliati, nu posibilitatile tehnice )
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Va prezint un mic teaser pentru uneltele existente, desigur, mai surubarim la el, dar functioneaza foarte bine deja:
Sa zicem ca aveti pe un oarecare site un banner dinamic Altex Afiliere, dupa cum v-am spus deja, acesta va afisa diverse produse doar din categoriile selectate de dvs. Ceea ce nu stiati este ca acest banner va ( incerca sa ) afiseze produse functie de cautarile dvs :)
De exemplu, cautati pe siteul dvs "nokia", acesta va returna paginile sau produsele gasite, iar bannerul va afisa imediat un produs Nokia:
http://seoserv.ro/wp-content/uploads...tare-nokia.png
Bun, sa incercam o cautare mai detaliata, de exemplu "laptop samsung"
http://seoserv.ro/wp-content/uploads...re-samsung.png
Bannerul afiseaza cuminte laptopuri Samsung, alaturi de rezultatele siteului.
Sa incercam ceva mai tricky... sa zicem "reducere samsung"
http://seoserv.ro/wp-content/uploads...re-samsung.png
Da, corect, bannerul Altex Afiliere va afisa produsele Samsung cu pret redus :) Merg si alte combinatii: promo, redus, reduceri, etc.
Bonus! Ce se intampla daca ajungem pe site dintr-o cautare google?
http://seoserv.ro/wp-content/uploads...din-google.png
;)
Sper sa va placa teaser-ul, mai sunt multe-multe alte chestii simpatice de implementat.
PS: Am testat live chiar pe siteul unui coleg de forum ce se afla in beta testing, reactia?
-Ha, misto treaba. Chiar merge!!
-Mie unul mi se pare dementiala. Acolo ramana, nu o mai scot :))
Link sters, ca e mai bine asa.
Ideea e buna, dar da multe rateuri. Spre ex la cautarea "samsung galaxy" afiseaza o combina friogorifica...
puthre: momentan nu este un serviciu public, multumesc. Poate colegul nu vrea sa se laude cu siteul lui, etc.
Rares: am scris "incearca sa" si se mai frezeaza la el, in plus depide enorm si de categoriile bifate de afiliat. Nu va afisa niciodata telefon samsung galaxy daca afiliatul a setat bannerul doar pentru televizoare, etc.
Cumva testeaza si zoso noul sistem de afiliere Altex? :D
"... in plus depide enorm si de categoriile bifate de afiliat. Nu va afisa niciodata telefon samsung galaxy daca afiliatul a setat bannerul doar pentru televizoare, etc."
Nu era cazul pentru exemplul dat (pentru nokia functioneaza, dar probabil pt ca nu exista frigidere nokia), stii foarte bine asta, nu inteleg de ce incerci sa o dregi. Sunt mult mai multe cautari unde rezultatele nu sunt chiar ceea ce trebuie.
Am inteles ca nu e gata si mai e de lucru. Oricum, ideea e foarte buna!
rares: discutam in general, am dat un exemplu, nu comentam spusele tale. sistemul nu e perfect, nici macar finalizat, dar functioneaza si va fi perfectat.
irealx: da
O sa ma joc saptamanile astea putin si cu 2Parale. Mai exista problema cu produsele care ies din stoc se dezactiveaza si intra 404 direct?
Da. E probabil cea mai misto tema cu care am lucrat. Ia ghici la cine am tras cu ochiul pentru insipratie? :))
Referitor la celelalte optiuni nefolosite inca, nu am avut inca sufiecient de mult timp sa ii acord acestui proiect. Daca ma impotmolesc cumva, fii sigur ca iti voi cere sfatul :d
Scuze kidule pentru offtopic.
Da, scuze de offtopic :D
Roby oricand te ajut. Vezi ca exista si un update recent foarte misto
@ Serban Cristian - asa vor arata linkurile generate?
@ diu1so - inca exista aceasta problema. Nu inteleg nici eu care este avantajul celor de la Altex de scot produsele care nu mai sunt in stoc, poate ne lamureste Serban Cristian :)
O idee mai buna ar fi sa faca redirect catre promotiile saptamanii decat sa afiseze 404.
Ce redirect? Produs out of stock si atat. Eventual un related products - insa pentru asta ar trebui ca templateul afisarii paginii de produs sa fie pe o singura coloana.
irealx: da
E discutabil, sunt putintele produse (procentual) care nu mai sunt in stoc si sunt scoase. Cu 404 sunt multe discutii si variante, inca studiem.
Pe de alta parte, vorbeste cineva la 2Parale ca Google sa nu mai dezaprobe anunturile datorita "landing page-ului"? Ca degeaba trimit eu mailuri. Si am buget de testat, insa daca google imi dezaproba 2 din 3 anunturi, cam muncesc degeaba si imi bag picioarele.
Sau daca nu, nu stiu daca se poate, o pagina go.altex.ro unde cativa afiliati sa aibe acces, sa faca un redirect altex-2parale-altex.
Sistemul actual de linkuri din altex afiliere din nou nu se preteaza pentru AdWords, cu toate ca Sorin mi-a spus ca rata de dezaprobare a anunturilor este mult mai mica. Insa momentan vreau sa fac niste comisioane in 2parale, nu in beta, poate prind - cine stie, un telefon, daca ma misc suuuper rapid si cheltuiesc suficient.
Ei, sunt intervale din ce am observat. Ce am facut azi dimineata arata asa, adgroupuri separate, o singura campanie: http://i.imgur.com/B505g.jpg
diu1so: am discutat chiar azi sa urgentam instrumentul de prescurtare.
A fost facut un update, Rares, daca ai timp si iti face placere, poti sa mai testezi acum.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Pentru intrebari si sugestii putem discuta si online
yahoo: altexafiliere
Serban,
exista posibilitatea ca paginile de produs sa se incarce ceva mai rapid?
habar n-am daca e reclama, daca e permis sau nu DAR cred ca atat timp cat rezolva o problema semnalata ar fi ok sa stiti ca exista alternative - avem solutia tehnica atat pt afiliati cat si pt furnizori sa afiseze widgeturi contextuale. a fost prezentata cred la hackathonul 2parale ca aplicatie, dar nu a fost lansata din diverse motive. insa a fost implementata cu succes pe sigmanet/bonus gate (pana la preluare), libris/teacup.ro si inca cateva site-uri. costurile incep de la 100 de euro pe luna (deci nu e chiar ietina) si face exact ce doriti - iti faci ce widget vrei tu, pe ce feeduri vrei tu si il pui in ce bloguri vrei tu. widgetul determina keywordurile din pagina, produsele pe care le-ar putea afisa si afiseaza optim contextual. facem si user behaviour in spate si se poate extinde vis-a-vis de asta sau chiar de user-tracking sau solutii gen tactical block sau remarketing/follow-up. setup-ul costa, dureaza cateva zile si nu e chiar self-service (adica necesita ceva efort atat din partea noastra si a voastra dar rezultatele sunt pe masura). dati-mi mesaj privat sau pe kubu daca sunteti interesati. daca considerati ca e reclama sau incalca vreo politica pe care eu n-am citit-o stergeti postul.
http://i.imgur.com/anCKZ.png
Nu pare foarte inteligent sa pui reduceri de genul 29.98. Reducerile trebuie sa para mari (in cazul asta puteau sa inceapa cu 3), preturile trebuie sa para mici.
Parerea mea.
@Puthre
Reducerile de regula vin de la furnizori sau sunt create automat. Pe urma manual se ajusteaza.
In general putine promotii vin direct de la magazin si daca vin - s-ar putea sa fie lichidari de stoc ale produselor tinute mult timp in depozite si deja achitate furnizorilor.
Astfel de reduceri, aparent cu eroare, vei regasi la toate magazinele online :)