Pai nu pierd si cei de la 2parale daca advertiserii mint? Ma gandesc ca isi iau si ei comision din vanzarile generate de afiliati.
Versiune printabilă
Nu stiu in ce masura ar schimba ceva, dar cel putin vom sti noi de cine sa ne ferim. Cand nu vor mai avea afiliati care sa-i promoveze vor fi nevoiti or sa iasa, ori sa faca ceva in privinta asta.
Legat de comisionare respinse am si eu o mica poveste.
Un coleg de servici cauta sa isi cumpere un laptop. Era ceva misto, 3D, la vreo 4000-5000 de lei.Cauta el cat cauta si gaseste ceva care sa ii placa la unul din magazinele inscrise in 2parale. Partea buna e ca avea o cunostiinta pe acolo si reusie cumva sa primeasca o reducere.
Face cont, da comanda, il suna ala de la firma disperat. Prin cautarile pe diverse siteuricolegul meu o fi dat click pe un link de afiliat si astfel comanda lui s-a inregistra pentru afiliatul respectiv. Asta de la magazin era disperat ca daca trebuia as plateasca banii afiliatului nu mai avea cum sa scoata reducerea aia.
Cum s-a terminat pana la urma. L-a pus omu de la magazin pe coleg sa anuleze comanda si sa o faca din nou. De data asta cu atentie, sa nu se inregistreze pentru vreun afiliat.
Deci da, multe magazine fac diverse manareli.
Seinfeld ar fi frumos un mail la support @ 2parale.ro cu povestioara asta si cateva date mai specifice. Noi nu putem sti tot ce fac ei decat daca ne ajutati si voi. In schimb putem indrepta lucrurile.
Mersi.
Krumel: sunt ( poate ) cazuri izolate, oarecum era corect sa nu ii poata acorda si discount si comision, ca nu are de unde. Problema unde trebuie sa intervina 2p este cea de gen:
Aprobate 23 comisioane in valoare de 240.33 RON
Respinse 21 comisioane in valoare de 443.36 RON
Cam toti de aici avem un magazin sau avem acces la un magazin, iar rata de refuz nu atinge in nici un caz cifre de gen. Cel putin, eu nu am auzit la nimeni de asa ceva, ca dadea faliment sau isi inchidea singur pravalia. Nu am idee cum poate 2p sa tina mai in frau aceste aprobari/refuzuri, dar ar fi binevenite unele solutii, pentru ca, impreuna cu procentul de comenzi telefonice inevitabile, o sa ai din ce in ce mai multi publisheri care se lasa de sport. Eu am remarcat incercarile de a intra in retea a unor siteuri sau retele mai mari, dar nu au facut prea multi purici, sa fie una din cauze problemele de gen?
Kidu sint 2 directii aici:
1. daca aveti suspiciuni, vorbiti cu ei si incercati sa rezolvati problema. Daca nu se rezolva, discutati cu cei din 2Parale. Una din ele trebuie sa rezolve problema.
2. ptr cei fata de care aveti suspiciuni in privinta comisioanelor respinse, incercati sa nu le mai vindeti produsele. Cautati alternative la alte magazine. Astfel ei vor fi eliminati singuri din retea ptr ca nu se mai justifica prezenta lor.
Advertiserii incep sa isi dea seama ca MA nu e CPC sau CPM si ca relatia cu afiliatii nu e una de genul celor pe care o au cu "agentii de vanzari". Cine face lucrurile cum trebuie, ramane. Asa se vor educa toti. Dar riscul asta inca ramane.
Kidu, asta e unul din riscurile de care ziceam. :) Asa e oarecum si pe .com, evident oamenii stiu ce inseamna MA. Dar riscuri exista.
People, au spus-o si colegii mei de nenumarate ori, o spun si eu acum: sunt o gramada de advertiseri in 2Parale! :)
Noi credem intr-un sistem care se regleaza singur si in care cei cu rata mare de respingere isi dau seama ca pe termen lung aceasta rata le dauneaza. Afiiliatii vor - evident! - sa castige bani si vor promova campaniile care le indeplinesc aceasta cerinta de baza.
Sustin ce a spus Krumel, trimiteti sesizari cu cazuri izolate pe adresa de suport (cu toate datele incluse - advertiser, comision, data etc.), insa daca vreti rate mici de respingere, sustineti performanta si promovati-i doar pe cei care va aduc bani.
In ceea ce priveste comenzile telefonice, 2Parale cere advertiserilor sa promoveze cat mai puternic procesul de comanda ONLINE pentru traficul venit de la afiliati. Este un criteriu important in aprobarea campaniilor. Desigur, exista exceptii, insa repet indemnul de mai sus: selectati-va advertiserii in functie de interese. Astfel se vor cerne cei care fac cu adevarat performanta.