Salutare,
Deorece de ceva timp activez pe o alta nisa, ma vad nevoit sa vand pe parcurs tot ce am pe fashion in .ro. Mai bine le cedez, decat sa le abandonez.
Primul proiect este un portal cu 267 de articole unice (majoritatea au 500 cuvinte), care ruleaza pe Wordpress si are un nume super usor de tinut minte, brandabil. Articolele sunt in limba romana si fac referire la imbracaminte si incaltaminte pentru barbati si femei.
Am adaugat doar 3 articole in septembrie, in rest site-ul nu a mai fost actualizat din aprilie anul acesta din lipsa de timp (gasirea unui content writer serios, instruirea lui, reviziurea articolelor trimise, etc, necesita timp liber de care n-am mai avut parte in ultima perioada). Cu toate acestea, site-ul a inceput usor, usor sa produca bani. Monetizarea se face in principal prin marketing afiliat. Designul este premium, responsive, cu unele functii custom pentru care am apelat la un programator.
La 2parale situatia sta cam asa:
Rezumat Site Pentru Ultimele 30 Zile
Clickuri 4.445 clickuri
Vizitatori 2.899 vizitatori unici
Vanzari 55 vanzari
Comisioane 14 comisioane aprobate (pana la aceasta data)
Print: View image: vanzare
Din pacate, 2parale nu ofera statistici mai detaliate in functie de site, decat cele de mai sus. Ar fi fost foarte utila valoarea totala a comisioanelor generate in urma celor 55 de vanzari. Pentru a o calcula, e nevoie sa iau la mana cateva sute de comisioane pe care le-am generat in aceste 30 de zile cu toate site-urile pe care le am adaugate in contul 2parale. Din constatarile mele, cele mai multe comisioane vin de la starshiners, advertiser unde comisionul e in general peste 20 lei. Mai vin insa de la mycloset, bonprix, dar si de la depurtat sau kurtmann.
Conform statcounter.com, pe ultimele 30 de zile (noiembrie), a avut: Total Page Views 6,328 / Unique Visits 4,541. Print: View image: Untitled
Ca numar de vizitatori, site-ul a inceput sa creasca din septembrie, pana atunci a avut un trafic nesemnificativ.
Pret: 3.200 RON
In opinia mea, un afiliat cu o oarecare experienta isi va recupera investitia in 3-4 luni.
Cateva performante tot din ultimele 30 de zile luate dintr-o privire:
Un comision de 142.24 RON la mycloset
Un comision de 156.64 RON la mycloset
Un comision de 56.04 RON la starshiners
Un comision de 69.92 RON la starshiners
Site-ul are si adsense, insa fiindca sunt putini vizitatori, veniturile nu sunt semnificative. In noiembrie a facut peste 14 euro. Veniturile din aceasta sursa se pot duce spre plata domeniului .ro (anual) si a hostingului.
In ceea ce priveste SEO off page, nu a fost demarata vreo campanie serioasa de link building pana acum.
Va rog sa cititi toate informatiile puse la dispozitie pentru a evita intrebarile care isi au raspunsul aici.

Răspunde cu citat