Toti cei care au blog pe blogger ver.2 au acum posibilitatea de a utiliza propriul domen in loc de cel de tip yourblog.blogspot.com
Este foarte simplu de configurat: dashboard - Settings - Publishing - Switch to: Custom Domain
Toti cei care au blog pe blogger ver.2 au acum posibilitatea de a utiliza propriul domen in loc de cel de tip yourblog.blogspot.com
Este foarte simplu de configurat: dashboard - Settings - Publishing - Switch to: Custom Domain
Era si in trecut. Optiunea asta a fost anuntata doar de curand, dar pt Wordpress.com, nu pentru Blogger.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Vreau sa folosesc domeniulo x.ro in loc de y.blogspot.com si nu reusesc.
Am facut comutarea din setari->publicare in blogger.
Domeniul x.ro l-am luat de pe rotld.ro . Din pagina de administrare am adaugat un nameserver numit x.ro si la adresa am trecut ip-ul 72.14.207.121 ce corespunde domeniului ghs.google.com, precum scrie in help la blogger.
y.blogspot.com ma redirecteaza la x.ro dar x.ro imi returneaza Server not found.
Ce gresesc ?
Ai nevoie de gazduire dns, gasesti si gratuita la http://www.zoneedit.com/ sau contra cost in jur de 10lei/an.
Daca mergi cu zonedit, deschizi un cont, adaugi domeniul tau, si acolo trebuie sa setezi cname pentru domeniul tau ghs.google.com
Daca mergi pe varianta platita se ocupa furnizorul de asta.
Mersi pentru raspuns.
Am creat un cont pe zoneedit, mi-am creat zona "x.ro" si cele 2 nameservere pe care mi le-a dat le-am trecut in contul de pe rotld.ro . La zoneedit am pus la IP Addresses IP-ul 72.14.207.121 (corespunzator ghs.google.com).
Nu am completat nimic la CNAME, pentru ca in formul respectiv imi apar 2 campuri, "Alias" si "Actual name", si nu am stiu ce sa pun acolo.
Mai trebuie sa fac ceva ca sa mearga?
Nu e bine, ip-ul acela se poate schimba oricand si blog-ul tau nu va mai
functiona.
Intra la IP addresses (A), sterge inregistrarile existente acolo.
Apoi intri la Aliases (CNAME) si introduci la Alias domeniul tau cu www in fata, iar la Actual Name ghs.google.com
Ok, mersi mult pentru raspunsuri. A mers si cu IP, dar pentru siguranta o sa modific si sa trec CNAME cum ai zis tu.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)