Citat Postat în original de meetzah Vezi Post
De ceva timp incoace ma tot straduiesc sa aduc in jos acest indicator, la diverse proiecte online. Datele mele sunt urmatoarele:

site de anunturi gratuite: bounce 86%
director web: bounce 80%
catalog de firme: bounce 78%
catalog de produse: bounce 75%

Date fiind aceste numere, am doua intrebari:
1) considerati mari ratele de bounce, pentru fiecare gen de site in parte?
2) cum putem sa imbunatatim acest indicator (sa coboram rata de bounce)?
Eu vad lucrurile cam asa:
1. vizitatorii e pozibil sa nu gaseasca ce cautau. Motivul cel mai des invocat e ca vizitatorii pleaca ptr ca nu gasesc ce cautau. Ce cautau vizitatorii? Pai in functie de site gasiti singuri raspunsurile.

2. vizitatorii gasesc ce cautau dar nu pot folosi site-ul. Probleme privind navigarea, ce trebuiau sa gaseasca, cum trebuiau sa foloseasca site-ul etc, sint motive ptr ei sa plece.

Daca e director web, atunci undeva apare ca e cu nofollow, ca e platit, ca e link reciproc etc. Eu cel putin de pe astea ies repede.

Ca e catalog web, atunci e posibil sa nu isi gaseasca usor categoria, sint cereri pe care ei nu sint dispusi sa le faca, nu lasa o impresie buna pentru prima vizualizare. E posibil ca site-ul sa nu aibe unele categorii si deci sa nu mai prezinte interes.

Daca e site de anunturi, atunci e posibil ca un mesaj de pe site sau o functionalitate sa ii opreasca. Spre exemplu faptul ca trebuie sa plateasca, sa se inscrie etc, lucruri care in general ingreuneaza aderarea la un site.

Alt motiv ar fi sursa de trafic, daca traficul adus pe site nu e interesat de subiect (ptr ca bannerul sau anuntul avea alt mesaj decat se asteptau ei) atunci ei ies repede.

Sint cateva motive observate de mine la unele site-uri, nu sint neaparat motive aplicate pe site-urile din topic.

Zilele aste voi scrie cateva interpretari privind bounce rate-ul de pe blogul meu si cum defapt prin el eu inteleg si corectez niste lucruri...