Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Plangere DMCA

Zoly este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st June 2013
    Locaţie
    Potcoava
    Posturi
    107
    Putere Rep
    25

Implicit Plangere DMCA

Salutare tuturor,
    Am si eu o intrebare, un prieten de-al meu are o problema destul de serioasa, a primit o plangerea DMCA (defapt a primit mai multe,dar asta este ultima) din partea unui tip care se tot tine de astfel de faze, asa intelege el concurenta. Plangerea facuta pe 15 Septembrie este pentru o fotografie pt care spune ca el are drepturi de autor, insa minte fara rusine. Fotografia a fost primita de prietenul meu direct de la persoana careia ii apartine, deci motivul invocat in plangere nu este intemeiat. In acest moment site-ul care aparea pe primul loc in google, este eliminat.
    Ce se poate face intr-o astfel de situatie?
    A mai intalnit cineva asa ceva?
    Chiar asa de usor se pot lua deciziile astea atat de radicale din partea celor de la google?

O. Cosmin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    16th March 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    332
    Putere Rep
    28

Implicit

Daca a primit fotografia de la o terta persoana, nu inseamna ca aceea e neaparat autoarea. Nu cred ca Google ia deciziile atat de usor si daca ar fi singura plangere nu cred ca ar scoate din index site-ul automat. Tu spui insa ca nu e prima plangere de acest gen. In cazul de fata cred ca va cantari si aceasta plangere.

Tot ce poate sa face e sa dovedeasca ca detine drepturile patrimoniale ale fotografiei sau ca cel care a facut plangerea nu este el autorul. Cu alte cuvinte sa isi creioneze o aparenta a dr de autor. Cam greu, e adevarat. Mai poti merge pe varianta dovedirii ca cel care a facut plangerea incalca la randul lui dr de autor si nu poate fi credibil. In cazul de fata poti inclina balanta la 50/50 % si probabil nu se va lua nici o decizie. Mai poti scoate fotografia si cam atat poti face, daca nu cumva ai de gand sa obti o hotarare judecatoreasca favorabila.

Zoly este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    1st June 2013
    Locaţie
    Potcoava
    Posturi
    107
    Putere Rep
    25

Implicit

Salut,
    Multumesc pentru raspuns.
    Tocmai azi am fost rugat de el sa il ajut sa trimita o plangere pentru o alta fotografie realizata chiar de el cu propriul aparat foto pe care respectivul a publicat-o fara drepturi de autor pe site-ul sau.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Notice of DMCA removal from Google Search
    De Bogdan Patru în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 15th August 2012, 10:43
  2. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 15th July 2011, 18:51
  3. Adresa URL blocata / reclamatie DMCA impotriva site-ului meu
    De Iulian în forumul Legislatie internet
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 7th April 2010, 11:15

Permisiuni postare